Σουηδική υπεροχή!

Με σοβαρότητα και αγωνιστική συνέπεια ο Παναθηναϊκός έφτασε στην τρίτη νίκη του σε ισάριθμες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, άφησε το…0 στο βαθμολογικό πίνακα και πλέον βλέπει το 3 δίπλα στο όνομά του, αφού ούτε η ΑΕΛ κατάφερε να τον σταματήσει. Τα γκολ του Γιόχανσον –μιμήθηκε έναν άλλον Σκανδιναβό, τον Λουντ, που είχε δώσει το τρίποντο στο «Τριφύλλι» την προηγούμενη σεζόν στη Λάρισα-
ήταν αρκετά για να δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στους φιλοξενούμενους, αφού οι γηπεδούχοι πήραν πολύ χαμηλό βαθμό στη δημιουργία, ειδικά μέχρι το 60'.

Τα αρχικά σχέδια των προπονητών
Για το πρώτο εντός έδρας αγώνα της ΑΕΛ, ο Σωτήρης Αντωνίου επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Κρίστινσον κάτω από την εστία, στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Καρανίκας, με τον Χούμπτσεφ στο αριστερό, οι Γρομητσάρης-Γκόικοβιτς ήταν στο κέντρο της άμυνας, Φατιόν και Μιλοσάβλιεβιτς ήταν τα χαφ, οργανωτής ο Πίτι, Σαχίτι και Ντέλετιτς ήταν στις πτέρυγες, ο Μόρσι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Γιώργος Δώνης -πριν από την αναμέτρηση τιμήθηκε από τη θεσσαλική ΠΑΕ όπως κι ο Νίκος Νταμπίζας για την προσφορά του στην ΑΕΛ- είχε τον Διούδη ως γκολκίπερ, ο Γιόχανσον ήταν το δεξί μπακ, ο Ινσούα το αριστερό, Κολοβέτσιος και Μαυρομμάτης τα δύο στόπερ, την τριάδα στο χώρο του κέντρου απετέλεσαν οι Τζανδάρης, Κουρμπέλης, Κατσέ ενώ την επιθετική γραμμή συνέθεσαν οι Μπουζούκης, Καμπετσής, Χατζηγιοβάνης.

Κορυφαίος ο Μπουζούκης, ακίνδυνη η ΑΕΛ
Ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος δυσκόλεψε τη ζωή των ποδοσφαιριστών, με το πρώτο ημίχρονο να μην έχει ρυθμό, να βρίθει από φάουλ και κάθε λογής διακοπές. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να φανούν απειλητικοί είτε με μεγάλες μπαλιές έχοντας ως στόχο τον Μορσί είτε με τους Ντέλετιτς, Σαχίτι από τα άκρα, ωστόσο κι οι δύο στρατηγικές δεν είχαν αποτέλεσμα. Οι «Πράσινοι» δοκίμασαν αρκετά σουτ εκτός μεγάλης περιοχής με Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη και Κάτσε ενώ έψαχναν επιθετικές λύσεις με μπαλιές στην πλάτη της θεσσαλικής άμυνας. Τελικώς, βρήκαν το γκολ στο 28’, όταν ο Μπουζούκης "κουβάλησε" την μπάλα όσο έπρεπε αφού την είχε πάρει λίγο πιο κάτω από το χώρο του κέντρου, έδωσε την πάσα την κατάλληλη στιγμή για τον Γιόχανσον –στο πρώτο ανέβασμά του- που νίκησε τον Κρίστινσον. Ο Δώνης, μετά την επίτευξη του γκολ, επέλεξε το 4-4-2 (όταν η ομάδα του αμυνόταν) με στόχο να περιορίσει ακόμη περισσότερο το όποιο επιθετικό πνεύμα των αντιπάλων του, οι οποίοι λίγο έλειψε να δεχθούν…δώρο την ισοφάριση από τον Γιόχανσον στο 42’, σε μια προσπάθεια απομάκρυνσης, με τις ομάδες τελικώς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-1.

Σκόρερ και πάλι ο Σουηδός, εξαιρετικός ο Χατζηγιοβάνης
Ο Αντωνίου προσπάθησε με τις αλλαγές του (είσοδος Λεοζίνιο και Κούνιτς προτού φύγει το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου) να αλλάξει την εικόνα της ΑΕΛ, δίχως πάντως να καταφέρει πολλά πράγματα. Το πρώτο 15λεπτο του δευτέρου μέρους θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, σε αντίθεση με τα 5 λεπτά που ακολούθησαν. Στο 63’ ο Γιόχανσον (με νέο look αφού είχε πλατινέ μαλλί) έκανε απίθανο σλάλομ, καθώς πήρε την μπάλα από τη γραμμή του κέντρου για να φτάσει σχεδόν ανενόχλητος μέχρι τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, πήρε την τελευταία κόντρα από τον Γρομητσάρη και με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 0-2. Ωστόσο, η ομάδα του δεν μπόρεσε να διατηρήσει το…διευρυμένο προβάδισμα, αφού στην επόμενη φάση ο Μαυρομμάτης υπέπεσε σε λανθασμένη εκτίμηση, κάνοντας χέρι, με τον Φατιόν να νικάει από τα 11 μέτρα τον Διούδη για το 1-2.

Ο Δώνης άλλαξε και πάλι το σχηματισμό του για να διατηρήσει το πολύτιμο τρίποντο, επιλέγοντας το 5-3-2, η ΑΕΛ επέδειξε μεγαλύτερη όρεξη επιθετικά, αλλά ο Διούδης στο 73’ με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις σε σουτ των Κούνιτς και Ντέλετιτς είπε «όχι» στην ισοφάριση από πλευρά των γηπεδούχων. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε με πέναλτι ο Χατζηγιοβάνης (χέρι του Κούνιτς σε τείχος), ο οποίος επισφράγισε την σπουδαία εμφάνισή του με γκολ.

«AEL FC ARENA»
ΑΕΛ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 1-3
Γκολ: 28’ 0-1 Γιόχανσον, 63’ 0-2 Γιόχανσον, 66’ 1-2 Φατιόν (πέναλτι), 89’ 1-3 Χατζηγιοβάνης

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας),
Α’ βοηθός: Αντώνιος Σινιοράκης (Χανίων)
Β’ βοηθός: Νικόλαος Πάγκαλος (Λασιθίου)
4ος: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: Γρομητσάρης (46’), Καρανίκας (48’), Λεοζίνιο (55’),Φατιόν (87’), Κούνιτς (88’) - Τζανδάρης (20’), Μπουζούκης (64’)

Κόκκινες κάρτες:

ΑΕΛ (4-2-3-1): Κρίστινσον - Καρανίκας, Γρομητσάρης, Γκόικοβιτς, Χούμπτσεφ (54’ Κούνιτς)- Μιλοσάβλιεβιτς (84’ Κοέφ), Φατιόν - Πίτι, Σαχίτι (46’ Λεοζίνιο), Ντέλετιτς – Μόρσι

Παναθηναϊκός (4-3-3): Διούδης - Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα - Τζανδάρης, Κουρμπέλης (αρχ.) (87’ Χατζηθεοδωρίδης), Κάτσε - Μπουζούκης (76’ Πούγγουρας), Καμπετσής (54’ Βέργος), Χατζηγιοβάνης
Keywords
Τυχαία Θέματα