Ο Στουάνι «φρέναρε» την Μπαρτσελόνα, μαζί στην κορυφή Ρεάλ και Μπάρτσα!

Ο Βαλβέρδε έκανε διευρυμένο rotation συγκριτικά με το αρχικό σχήμα κόντρα στην Αϊντχόφεν για την πρεμιέρα του Champions League, με τον Λενγκλέ να βρίσκεται δίπλα στον Πικέ στο κέντρο της άμυνας, ενώ Αρτούρ και Βιδάλ πήραν φανέλα βασικού από τον «Τσινγκούρι».

Οι γηπεδούχοι αναζητούσαν την έβδομη νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις από την αρχή της σεζόν και μπήκαν μπροστά στο σκορ χάρη στο 8ο γκολ
του Μέσι την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στο 19’, ύστερα από πάσα του Βιδάλ. Ο Σουάρες δύο λεπτά αργότερα έχασε ευκαιρία για το 2-0, με τη Χιρόνα να φτάνει μια…ανάσα από την ισοφάριση στο 29’, με τον Πορτού να κινείται στην πλάτη της άμυνας των «Μπλαουγράνα», να αποφεύγει τον Τερ Στέγκεν, αλλά ο Πικέ πάνω στη γραμμή επενέβη και δεν άφησε την ομάδα του Σακριστάν να πανηγυρίσει το 1-1.

Στο 35’ έγινε η φάση που άλλαξε τα δεδομένα, με τον διαιτητή Χιλ Μανθάνο να αποβάλει τον Λενγκλέ με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Πέρε Πονς, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το VAR. Ο Μπουσκέτς άφησε το χώρο του κέντρου για να βρεθεί στο πλευρό του Πικέ και στο 45’ η ολιγωρία των δύο Ισπανών διεθνών έδωσε την ευκαιρία στον Στουάνι να πάρει την μπάλα και να πλασάρει τον Τερ Στέγκεν για το 1-1.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον μετριότατο Ντεμπελέ με τον Ουμτιτί, για να αποκτήσει…κανονικό παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας ο Πικέ, ωστόσο η Χιρόνα είχε πάει στο Camp Nou για να πάρει ό,τι καλύτερο μπορούσε και στο 51’ έφτασε στην ανατροπή! Ο Πορτού σε πρώτο χρόνο νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Τερ Στέγκεν, αλλά ο Στουάνι με δυνατό σουτ από τα 15 μέτρα εκτέλεσε τον τερματοφύλακα της Μπάρτσα για το 1-2.

Στο 58’ οι Κοουτίνιο και Ράκιτιτς πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μέσι να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι μετά από σπουδαία εκτέλεση φάουλ στο 60’ και τους «Μπλαουγράνα» να πιέζουν για την ισοφάριση, που δεν άργησε να έρθει. Και ήρθε με έναν αμυντικό, τον Πικέ, ο οποίος στο 62’ είδε την μπάλα να παίρνει ύψος από την επέμβαση του Μπουνού στην προσπάθεια του Σουάρες, κινήθηκε με ταχύτητα και με ωραίο άλμα έκανε με κεφαλιά το 2-2.

Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού η Μπαρτσελόνα πίεσε τη Χιρόνα, είχε ευκαιρίες με τον Κοουτίνιο και τον Μέσι, ωστόσο δεν απέφυγε την πρώτη απώλεια βαθμών στη La Liga.

Camp Nou, Βαρκελώνη, Ισπανία

Διαιτητής: Χεσούς Χιλ Μανθάνο
Κίτρινες κάρτες: Σεμέντο 12’, Αρτούρ 15’, - Στουάνι 16’, Εσπινόσα 39’, Χουάνπε 61’, Αλκαλά 68’, Πορτού 69’
Κόκκινες κάρτες: Λενγκλέ 35’

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν - Σεμέντο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα - Μπουσκέτς, Αρτούρ (58’ Κοουτίνιο), Βιδάλ (58’ Ράκιτιτς)- Μέσι (αρχ.), Σουάρες, Ντεμπελέ (46’ Ουμτιτί)
Προπονητής: Ερνέστο Βαλβέρδε

Χιρόνα (3-5-2): Μπουνού - Αλκαλά, Χουανπέ, Εσπινόσα – Μουνιέσα, Πονς, Γκρανέλ (αρχ.) (71’ Ντόουγκλας Λουίζ), Μπενίτεθ, Αλέις Γκαρθία (46’ Μπόρχα Γκαρθία) - Στουάνι, Πορτού (85’ Ντουμπιά)
Προπονητής: Εουσέμπιο Σακριστάν
Keywords
Τυχαία Θέματα