Ανάσανε με Τουράμ ο ΑΟΚ! (Video)

Με πρωταγωνιστή τον Τουράμ ο ΑΟΚ πήρε σημαντική νίκη επικρατώντας με 2-0 του ουραγού Πλατανιά.

Στη 14η θέση και στους 14 βαθμούς ανέβηκαν οι Φαίακες, προσπερνώντας τον Απόλλων που έχει ματς λιγότερο. Στην τελευταία θέση έμειναν οι φιλοξενούμενοι έχοντας μόλις εννιά πόντους.

Τα πλάνα των δυο προπονητών

Ο Γιάννης Μαντζουράκης ξεκίνησε με 4-2-3-1 με τον Γιαννακόπουλο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Σπίνουλα, αριστερά τον Αναστασίου και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ιωάννου και Γρομητσάρη. Αμυντικά χαφ
τους Μπαλάφα και Σιόντη, δεκάρι ξεκίνησε ο Ρόλε, δεξί χαφ ο Γεωργίου και αριστερά ο Επστάιν, με μοναδικό προωθημένο τον Τουράμ.

Ο Μανουέλ Ρόκα επέλεξε το 3-5-2 Με τον Κλιάιτς στο τέρμα, αμυντική τριάδα τους Στάμου, Κραυπίδη και Σκαρντβέλι. Αριστερά στα χαφ ο Κοροβέσης, δεξιά ο Μιλί, τριάδα στα χαφ οι Ντουαλά, Μαλσά, Δημούτσος, ενώ στην επίθεση οι Πετρόπουλος και Ενσικουλού.

Δυο δοκάρια, ένα γκολ για τον ΑΟΚ

Το ματς ξεκίνησε με τον Πλατανιά να μπαίνει πιο δυνατά και να κερδίζει την μάχη του κέντρου έχοντας την κατοχή. Το πρώτο σουτ ήρθε στο 7ο λεπτό με τον Δημούτσο να σουτάρει έξω από την περιοχή με την μπάλα να κοντράρει στον Μπαλάφα και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 11 απείλησαν εκ νέου οι Χανιώτες μετά το κακό κατέβασμα του Κοροβέση -που ήταν φάτσα με την εστία- έπειτα από σέντρα, η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Ενσικουλού, που δεν γινόταν να τη φτάσει και πέρασε ο κίνδυνος.

Το παιχνίδι δεν είχε την μεγάλη φάση αλλά είχε πολύ πάθος και ένταση λόγω της κρισιμότητας, με τους παίκτες των δύο ομάδων να αντιδρούν έντονα σε κάθε δυνατή μονομαχία.
Στο 36’ ο ΑΟΚ έκανε ωραία επίθεση, με τον Γεωργίου να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Κλάγιτς να διώχνει όπως-όπως.

Στο 40’ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους μέχρι εκείνο σημείο ο Επστάιν εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Τουράμ να παίρνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στη συμβολή των δοκών.

Ο ΑΟΚ είχε κι άλλο δοκάρι στο 45’ Ο Επστάιν βρέθηκε μέσα στην περιοχή και λίγο αριστερά, τσίμπησε ωραία την μπάλα προσπαθώντας να κρεμάσει τον Κλιάιτς, αλλά στάθηκε άτυχος.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι αφού έπειτα από διώξιμο του Γιαννακόπουλου, η μπάλα έφθασε στον Τουράμ που έφυγε στην κόντρα και έπειτα από διεκδίκηση με τον Κλιάιτς έπεσε στο έδαφος, σε μια αυστηρή υπόδειξη από τον διαιτητή Ευαγγέλου.

Ο Τουράμ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κλιάιτς που έπεσε αριστερά, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος αφού ο διαιτητής έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Δυνατές μονομαχίες, καθάρισε ο Τουράμ

Στο 51’ 'απείλησε ο ΑΟΚ όταν ο Επστάιν παραλίγο να βγει φάτσα με τον Κλάγιτς, αλλά δεν μπόρεσε να εκτελέσει μετά το πολύ καλό μαρκάρισμα που δέχθηκε από τον Γρομητσάρη
.
Οι δυνατές μονομαχίες και τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν οι πρωταγωνιστές του αγώνα για επόμενα 20’ λεπτά περίπου.

Στο 75’ ήρθε και το 2-0 για του γηπεδούχους Έπειτα από τραγικό λάθος του Στάμου (που προσπάθησε να ντριπλάρει λίγο έξω από την περιοχή της ομάδας του), ο Παμλίδης πήρε την μπάλα ξέφυγε από τον Κλάγιτς και έστρωσε στον Τουράμ που ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας του, αλλά και τα δικά του.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Πλατανιάς όταν Ο Βάντερσον γκρέμισε τον Γεωργίου και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 87’ και μετά από ώρα ο Πλατανιάς απείλησε, με τον Δημούτσο να κάνει το σουτ αλλά έδιωξε ο Γιαννακόπουλος εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
Βοηθοί: Πέτρος Πάτρας, Νικόλαος Σάββας
Γκολ: 45+3 Τουράμ (πέν.)
Κάρτες: Μπαλάφας, Τουράμ, Σπίνουλας, Γεωργίου – Ενσικουλού, Βάντερσον, Ντουαλά
ΑΟΚ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Γεωργίου, Τουράμ, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Ρόλε(78' Ζορμπάς), Ιωάννου, Μπαλάφας(73' Αρτυματάς), Επστάιν(68' Παμλίδης), Γρομητσάρης.

Πλατανιάς (Μανουέλ Ρόκα): Κλιάιτς, Βάντερσον, Στάμου, Πετρόπουλος(88' Παπανικολάου), Kαρυπίδης, Κοροβέσης(76' Γκρζέλσακ), Δημούτσος, Ντουαλά(64΄Στόιτσεφ), Μάλσα, Νίλι, Ενσικουλού.
Keywords
Τυχαία Θέματα