«Νίκησε» η άμυνα (video)

Η ΑΕΛ ήταν ανίκητη αμυντικά και κράτησε στο μηδέν την ΑΕΚ, η οποία με το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) στη Λάρισα έπιασε τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της και μην μπορώντας να βρει τρόπους να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα των «βυσσινί»,
η Ενωση απέτυχε να κατακτήσει την τρίτη σερί νίκη της. Οι «Βυσσινί» αρίστευσαν στα μετόπισθεν και «εγκλώβισαν» τους αντιπάλους τους.

Άριστα διαβασμένοι οι γηπεδούχοι είχαν υπομονή όταν δέχθηκαν πίεση στα τελευταία λεπτά, ωστόσο επιθετικά δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Μπάρκα, ο οποίος υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα.

Πλέον η ΑΕΛ έφτασε τους 21 βαθμούς και βρίσκεται στην ένατη θέση μαζί με το Λεβαδειακό, ενώ η ΑΕΚ περιμένει τα παιχνίδια των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για να δει αν θα παραμείνει στην κορυφή ή αν θα υποχωρήσει μέχρι την τρίτη θέση...

Τα αρχικά πλάνα

Η ΑΕΛ παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Ο Μπόζοβιτς κάθισε κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ρέντζα, Γκόλια, Ζίζιτς και Γουάλας. Λαγός και Αντονι τα αμυντικά χαφ με τον Ντέλετιτς, Μιλοσάβλιεβιτς και Κρίζμαν πίσω από τον Ναζλίδη.

Με το ίδιο σύστημα και ΑΕΚ. Ο Μπάρκας για πρώτη φορά στην 11αδα της Ενωσης στο πρωτάθλημα με τον Γκάλο στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Μπακάκης στο αριστερό και τους Τσογκρίνσκι, Λαμπρόπουλο ανάμεσα τους. Μοράν και Κονέ τα αμυντικά χαφ με τους Μπακασέτα, Χριστοδουλόπουλο στα άκρα και τον Λιβάγια πίσω από τον Αραούχο.

Στα μέτρα της ΑΕΛ

Η ΑΕΛ με κοντά τις γραμμές της περίμενε την ΑΕΚ στο μισό δικό της γήπεδο. Με αυτό τον τρόπο είχε πάει το παιχνίδι από την αρχή της αναμέτρησης εκεί που το ήθελε. Οι φιλοξενούμενοι ενώ είχαν την κατοχή δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Μπόζοβιτς. Ο γκολκίπερ των «Βυσσινί» παρέμενε θεατής χωρίς να έχει χρειαστεί να επέμβει ούτε μία φορά. Οι Μπακασέτας και Χριστοδουλόπουλος είχαν αποτύχει να δημιουργήσουν ρήγματα από τα πλάγια και έτσι το σύνολο του Φυντάνη περνούσε... ανώδυνα τη σχετικά χαλαρή πίεση που ασκούσε η Ενωση.

Βλέποντας τους αντιπάλους τους ακίνδυνους, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να βγαίνουν μπροστά και μάλιστα είχαν την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 24'. Ο Λαγός βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μπάρκα. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία της ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, η οποία είχε πάρει άριστα ανασταλτικά.

Χρειάστηκε να περάσουν 34 λεπτά (!) για να απειλήσει για πρώτη φορά η ομάδα του Χιμένεθ. Το σουτ του Μπακασέτα εκτός περιοχής δεν βρήκε στόχο, με την «στρογγυλή θεά» να βρίσκει σε πόδι αμυντικού και να φεύγει λίγα μέτρα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ακολούθησαν άλλα δύο σουτ από τους φιλοξενούμενους χωρίς να ανησυχήσουν τον Μπόζοβιτς.

Κατοχή χωρίς αντίκρισμα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν γρήγορο ρυθμό στο ματς, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα περισσότερες προσπάθειες για γκολ. Αυτό... θορύβησε λίγο τον Φυντάνη, αφού έβλεπε την ΑΕΚ να έχει περισσότερους χώρους και να πλησιάζει με σχετική ευκολία την περιοχή των «Βυσσινί». Γι αυτό το λόγο ο Ελληνας τεχνικός ζήτησε από τον τερματοφύλακα της ομάδος του να «παγώσει» λίγο το παιχνίδι, προκειμένου οι συμπαίκτες να βρουν και πάλι τις θέσεις τους και να αποκτήσουν τη συνοχή που είχαν στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Φυντάνης χρειάστηκε γρήγορα να κάνει και την πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Ντέλετιτς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να αποχωρήσει υποβασταζόμενος. Τη θέση του πήρε ο Μασούρας, ο οποίος πήγε στα δεξιά της μεσαίας γραμμής.

Τα γεμίσματα από τα άκρα δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα για την ΑΕΚ. Η άμυνα των γηπεδούχων ανταποκρινόταν με επιτυχία σε όλες τις σέντρες, ενώ δεν επέτρεπε να περάσουν μπαλιές από τον άξονα. Ο Χιμένεθ βλέποντας την Ενωση να μην μπορεί να δημιουργήσει αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Μασούντ, αντί του Χριστοδουλόπουλου (68'), ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Κλωναρίδης πήρε τη θέση του Λιβάγια (75').

Η ΑΕΛ είχε κλειστεί στην περιοχή της με τους παίκτες της ΑΕΚ να έχουν ανέβει όλοι μπροστά και να προσπαθούν να βρουν τρόπους να περάσουν την μπάλα στην περιοχή. Η πίεση συνεχιζόταν, ενώ η θεσσαλική ομάδα προσπαθούσε με κάθε ευκαιρία να «παγώσει» το παιχνίδι. Ο Χούπτσεβ έκανε το ντεμπούτο, αφού ο Φυντάνης τον έβαλε στα αριστερά στη θέση του Κρίζμαν για να πιέσει και να κλείσει διαδρόμους. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή οι γηπεδούχοι δεν παρέκλιναν από το πλάνο τους και...ανταμείφθηκαν με το βαθμό της ισοπαλίας.

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Κίτρινες: Λαγός, Γκόλιας, Ρέντζας, Φατιόν, Μασούρας, Χούμπτσεφ, Μπόζοβιτς - Αραούχο, Λιβάγια

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς (53' Μασούρας), Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν (86' Χούμπτσεφ), Ναζλίδης (90' Περόνε)
ΑΕΚ (Φελίπε Ουφάνο): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Κονέ, Μοράν, Λιβάγια (76' Κλωναρίδης), Χριστοδουλόπουλος (68' Μασούντ), Μπακασέτας (90' Γιακουμάκης), Αραούχο.
Keywords
Τυχαία Θέματα