Τα δώρα δεν δωρίζονται… (video)

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του ΠΑΟΚ που ηττήθηκε στην Τρίπολη καθώς επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου και πέρασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έπαιξε όσο χρειάστηκε, θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα τέρματα αλλά το σημαντικό είναι ότι έβαλε τους τρεις βαθμούς στο σακούλι και πλέον βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τν Τσιντώτα κάτω απ'
τα δοκάρια, τους Λόπες, Βράνιες, Λαμπρόπουλο και Γκάλο στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Γαλανόπουλο - Κονέ, δεξιά ο Λάζαρος, αριστερά ο Μπακασέτας, στην κορυφή ο Αραούχο και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Λιβάια.

Απ' την άλλη, ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 3-4-3 με τον Κότνικ κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Σταυρόπουλο, Μπανανά, Παπαγεωργίου στην άμυνα, στο κέντρο οι Κόρμπος - Πινιώτης, δεξιά τους ο Βλάχος, αριστερά ο Σαραμαντάς, επιθετικό δίδυμο οι Μασούρας - Σπιριντόνοβιτς και λίγο πιο πίσω τους ο Σαββίδης.

Φορτσάτη ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να πιέσει από το πρώτο λεπτό και να φτάσει όσο πιο γρήγορα γινόταν σε ένα γκολ που θα της έδιωχνε το άγχος απ’ τα πόδια.

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως από τις πτέρυγες με τους Γκάλο και Λόπες να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και να ψάχνουν με σέντρες του Λιβάια και Αραούχο μέσα στην περιοχή.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο έβδομο λεπτό με τον Λιβάια να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Κότνικ, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.

Η Ένωση είχε πάρει την κατοχή και προσπαθούσε να βάλει τον Πανιώνιο στην περιοχή του και όσο περνούσε η ώρα η πίεση που ασκούσαν οι παίκτες του Χιμένεθ ήταν εντονότερη με τον Κότνικ να δέχεται αρκετή πίεση.

Εν τέλει, αυτό το πρέσινγκ των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 21ο λεπτό. Ο Γκάλο σέντραρε από τα δεξιά και ο Λιβάια με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κότνικ.

Από κει κι έπειτα το έργο της ΑΕΚ έγινε πιο εύκολο. Η Ένωση συνέχισε να πιέζει θέλοντας να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα που θα «κλείδωνε» εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη νίκη και την επιστροφή της στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο ρυθμός έγινε πιο αργός με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 1-0 να παραμένει.

Συντήρηση δυνάμεων

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν τόσο γρήγορος όσο στο πρώτο. Η ΑΕΚ θέλησε να προφυλάξει τα μετόπισθέν της και στη συνέχεια να μπορέσει να απειλήσει εκ νέου απ’ τις πτέρυγες.

Ο Πανιώνιος αντίθετα, ήθελε να κρατήσει το σκορ στο 1-0 προκειμένου να μπορέσει σε κάποια αντεπίθεση να πετύχει ένα γκολ και να «κλέψει» το βαθμό από την αναμέτρηση.

Οι φάσεις ήταν λιγοστές στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μανόλο Χιμένεθ να ξεκουράζει παίκτες γνωρίζοντας ότι την επόμενη εβδομάδα η ομάδα του θα δοκιμαστεί στην Τούμπα.

Έτσι, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους με την ΑΕΚ να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και να περνάει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 54 βαθμούς πλέον.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Λόπες, Κονέ, Γκάλο, Γαλανόπουλος (87' Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (64' Μασούντ), Αραούχο, Μπακασέτας, Λιβάια (67') Μπακάκης

Πανιώνιος (Μ. Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου (65' Μπραχίμι), Μπανανά, Βλάχος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Πινιώτης (72' Γεσίλ), Σαββίδης, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας
Keywords
Τυχαία Θέματα