La Liga: Τα στιγμιότυπα της 4ης αγωνιστικής (hls)

Ακόμη… σκοράρει η Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη της με σκορ 5-2 απέναντι στη Θέλτα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης τα κατάφερε (1-2) κόντρα στην Εσπανιόλ, όπως και η Βαλένθια απέναντι στην Οσασούνα (1-4). Αυτές οι τρεις ομάδες οδηγούν την κούρσα στην ισπανική La Liga, έπειτα από 4 αγωνιστικές. Οι Λεβάντε και Βαγιεκάνο αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1), η Μπιλμπάο νίκησε εντός έδρας της Μαγιόρκα (2-0) και η Ρεάλ Σοσιεδάδ εκτός έδρας την Κάδιθ (0-2).

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μαγιόρκα 2-0

Με δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο σε

διάστημα έξι λεπτών, η Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε με 2-0 τη Μαγιόρκα και διατήρησε το εντυπωσιακό αήττητο σε τέσσερα ματς στο ισπανικό πρωτάθλημα. Πρώτη ήττα για τους νησιώτες. Ο Βίβιαν έκανε το 1-0 στο 68′ και ο Ινιάκι Γουίλιαμς το 2-0 στο 74′ . Εξαιρετικό ματς με δυο ασίστ από τον Μουνιαίν.

Λεβάντε-Ράγιο Βαγιεκάνο 1-1

Στο 39ο λεπτό άνοιξετοσκορ για τη Λεβάντε ο Ρότζερ Μαρτί με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, κάνοντας το 1-0. Ισοφάρισε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων στο φινάλε (90’+2′) ο Σέρχιο Γκουαρδιόλα Ναβάρο, μετά από ασίστ του Μπεμπέ.

Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

Η ομάδα της Βαρκελώνης αναζητούσε την πρώτη νίκη της στο εφετινό πρωτάθλημα, όμως βρήκε μόνο το πρώτο της γκολ. Το σημείωσε στο 41ο λεπτό με τον Ντε Τομάς έχοντας το προβάδισμα στο πρώτο 45λεπτο και χάνοντας δύο ακόμη σημαντικές ευκαιρίες με ισάριθμες εξαιρετικές επεμβάσεις του Όμπλακ. Ο Σιμεόνε έκανε τρεις αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, άλλαξε την εικόνα της ομάδας του στην απανάληψη και η Ατλέτικο έφτασε σε γκολ ισοφάρισης με τον κορυφαίο παίκτη της Καράσκο στο 79ο λεπτό. Το τελικό 1-2 σημείωσε ο Λεμάρ, ερχόμενος από τον πάγκο, στο 9ο λεπτό του επιπλέον χρόνου στο παιχνίδι.

Οσασούνα-Βαλένθια 1-4

Η Βαλένθια πέρασε από το «Ελ Σαντάρ» νικώντας με 4-1 την Οσασούνα για την 4η αγωνιστική της La Liga. Με αυτό το τρίποντο οι «νυκτερίδες» ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας και αυτή η νίκη ήταν μόλις η 3η στα 32 τελευταία εκτός έδρας ματς τους στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν μόλις στο 8ο λεπτό με δυνατό σουτ του Μονκαγιόλα. Η Βαλένθια ισοφάρισε στο 26’ όταν μετά από σέντρα του Σολέρ με προβολή ο Μάξι Γκόμεζ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στην επανάληψη ανέλαβε δράση ο Γκονζάλο Γκέντες με δύο γκολ σε πέντε λεπτά. Το πρώτο στο 50’ όταν μετά από παρεμβολή του Αριντάνε το σουτ πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Σέρχιο Ερέρα για το 1-2. Και στο 55’ μια καθαρή δική του «βολίδα» από τα δεξιά είχε την ίδια κατάληξη για το 1-3. Το τελικό 1-4 έγραψε στο 73’ με κεφαλιά ο Αλντερέτε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σολέρ.

Κάδιθ-Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-2

Οι Βάσκοι προβληματίστηκαν για μεγάλο διάστημα από την αμυντική τακτική των Ανδαλουσιάνων, αλλά ο 24χρονος αρχηγός έδωσε τελικά τη λύση. Στο 72ο λεπτό, ο Ελουστόντο επειχήρησε βαθιά μπαλιά από την άμυνα και ο Ογιαρθάμπαλ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λεδέσμα. Στο 82΄ο Σέρλοτ ανατράπηκε από τον Χουάν Κάλα, δόθηκε πέναλτι και 2η κίτρινη κα΄ρτα στον 32χρονο αμυντικό, μετον Ογιαρθάμπαλ να ευστοχεί για το τελικό 0-2, πέμπτη συνεχόμενη νίκη επί της Κάντιθ για την ομάδα του Αλγουαθίλ.

Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα 5-2

Η Ρεάλ στην επιστροφή της στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» σάρωσε με 5-2 την Θέλτα για την 4η αγωνιστική της La Liga. Οι «μερένχες» επέστρεψαν στην φυσική τους έδρα μετά από 560 ημέρες, λόγω COVID-19 και εργασιών ανακαίνισης. Και αποζημίωσαν τους 25.000 οπαδούς τους με μια καταπληκτική εμφάνιση και νίκη κόντρα στους Γαλιθιάνους με τον Καρίμ Μπενζεμά να σημειώνει τα τρία από τα πέντε αυτά γκολ και να μοιράζει ένα ακόμη. Η Θέλτα εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της Ρεάλ και προηγήθηκε στο 4’ με γκολ του Σάντι Μίνα. Η Ρεάλ απάντησε στο 24’ με σουτ του Μπενζεμά για 1-1. Στο 31’ σε αντεπίθεση η Θέλτα έκανε το 1-2 με γκολ του Φράνκο Τσέρβι. Στην επανάληψη η Ρεάλ ισοφάρισε άμεσα, στο 46’ με κεφαλιά του Μπενζεμά.
Στο 54’ γύρισε το ματς με ωραίο πλασέ του εξαιρετικού Βινίσιους μετά από ασίστ του Μπενζεμά. Στο 72’ μετά από σόλο του Μόντριτς και σουτ που απέκρουσε ο Ντιτούρο, ο Καμαβινγκά που είχε μπει ως αλλαγή, σκόραρε στο ντεμπούτο του για το 4-2. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 88’ ο Μπενζεμά. Νωρίτερα ο Βινίσιους κέρδισε πέναλτι από τον Ντένις Σουάρεθ και ο Γάλλος στο 88’ έκανε το τελικό 5-2, σημειώνοντας χατ-τρικ.

Δευτέρα 13/9

Χετάφε-Έλτσε (21:00)
Γρανάδα-Μπέτις (23:00)

Αναβολή: Βιγιαρεάλ-Αλαβές και Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα

Η βαθμολογία (4η αγωνιστική): https://www.novasports.gr/stats-center/

Keywords
Τυχαία Θέματα