«Πέταγε» ο Παναθηναϊκός, 90-63 τη Χίμκι

Ο Παναθηναϊκός ήταν επιβλητικός απέναντι στην Χίμκι (90-63), παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό της Παρασκευής του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», όπου θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε.

Το μεγάλο όπλο της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, μετά την πρώτη περίοδο (19-19), ήταν η άμυνα. Ανεβάζοντας την ένταση και πιέζοντας ασφυκτικά, οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν δύο-τρια διαστήματα μέσα στο παιχνίδι που δεν άφησαν τους παίκτες
του Γιώργου Μπαρτζώκα να πάρουν ανάσα.

Το 40-35 λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έγινε με ένα εντυπωσιακό «σπριντ» 56-38 στο 26’ και απ’ την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία διάθεση να αφήσει το πόδι από το γκάζι, η σεμνή τελετή ουσιαστικά έλαβε τέλος. Είναι ενδεικτικό ότι όταν η ρωσική ομάδα έτρεξε ένα γρήγορο 8-0 (56-46), ο Παναθηναϊκός απάντησε ακαριαία και η διαφορά έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά στους 20 πόντους (78-58).

Ο Λάνγκφορντ ήταν η βασική επιλογή του Τσάβι Πασκουάλ στο «5 εναντίον 5», ο Παπαπέτρου τον ακολούθησε κατά πόδας, ενώ δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς την προσφορά του Παπαγιάννη, που μπήκε στο παιχνίδι όταν ουσιαστικά είχε τελειώσει, ωστόσο είχε συγκέντρωση και πάθος που παρέπεμπαν σε επίσημη αναμέτρηση. Γενικότερα, οι «πράσινοι» είχαν ενέργεια έπειτα από το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο και θαυμαστή πολυφωνία.

Live Blog Παναθηναϊκός - Χίμκι
Keywords
Τυχαία Θέματα