«It’s coming home»… M’ αυτό παραμιλάνε οι Εγγλέζοι! (video’s)

Το ακούς παντού και δεν χρειάζεται να ζεις αυτή την εποχή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ούτε να περιμένεις την μπύρα σου σε κάποια Βρετανική παμπ, με ή χωρίς fish & chip’s ανά χείρας..

Αρκεί, ίσως, μια φανέλα με τα τρία λιοντάρια στο στήθος! Αυτό το σήμα που «φοριέται» πολύ στις μεγάλες διοργανώσεις φορτωμένο από μακρινές προσδοκίες!

Η εθνική Αγγλίας έχει να κατακτήσει τίτλο σε μεγάλη διοργάνωση από το 1966. Σ’ εκείνον πολυσυζητημένο τελικό του Γουέμπλεϊ, στη διοργάνωση του Εουσέμπιο και της γκρίνιας των Γερμανών για το νικητήριο γκολ
καθώς αυτό «μέτρησε» εν μέσω έντονης αμφισβήτησης..
To VAR ή κάτι παραπλήσιο δεν υπήρχε ούτε σαν σκέψη του καθηγητή Κιού στις πρώτες πρώτες ταινίες του James Bond!
Να θυμηθούμε λίγο το τι έγινε τότε, το 1966..

Είκοσι χρόνια αργότερα η Αγγλία φιλοξένησε το Euro 1996. Πολλοί, πάρα πολλοί το είδαν σαν την ιδανική ευκαιρία για τα «τρία λίοντάρια» να το σηκώσουν μέσα στο σπίτι τους. Αυτό που.. ήρθε στο σπίτι του. Η πρώτη φορά που ακούστηκε το It’s coming home..
Αυτό έλεγε και το refrain του επίσημου τραγουδιού της διοργάνωσης από το συγκρότημα The Lighthing Seeds με τίτλο «Three Lions»..

Οι Εγγλέζοι δεν τα κατάφεραν όμως ποτέ δεν έπαψαν να το περιμένουν. Και είναι αλήθεια πως είδαν πολλά! Είχε προηγηθεί και το Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990, τότε που όντως έφτασαν πολύ κοντά, ποιοτικά, στο να τα καταφέρουν. Είχαν καλή ομάδα, όμως προδόθηκαν από την… αξία της ποδοσφαιρικής λεπτομέρειας. Ποιος ξεχνάει εξάλλου το λάθος του 41χρονου, τότε, τερματοφύλακα Πίτερ Σίλτον στον ημιτελικό απέναντι στην Γερμανία.

Το “It’s coming home» πάντως άρεσε. Αγαπήθηκε, συνδέθηκε με τις προσπάθειες των «λιονταριών» να ανεβούν στην κορυφή του κόσμου..

Το χρησιμοποίησαν και στο Μουντιάλ του 1998 ως το τραγούδι της εθνικής Αγγλίας, ανεπίσημα, όπως και το 2010 με άλλο στίχο στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.
Το κομμάτι του 2010 μπήκε και στο επίσημο άλμπουμ της διοργάνωσης!
Μια εποχή η οποία πάντως δεν έχει ευχάριστες αναμνήσεις για τους ποδοσφαιρόφιλους στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το 4-1 στον προημιτελικό από την Γερμανία!

Στο φετινό Μουντιάλ όπου είναι αλήθεια πως ΔΕΝ ξεχώρισε κάποια ομάδα ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, οι Εγγλέζοι στη μέθη της ενδεχόμενης διάκρισης είχαν ήδη ένα τραγούδι εύκαιρο.. Το “Three Lions» με στίχο από το σήμερα και το γνωστό ρεφρέν όπως το βλέπουμε παντού!
Κι αν παραμείνει η εθνική Αγγλίας, μετά τον ημιτελικό της Μόσχας, στο κυνήγι του ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ προφανώς θα βαρεθούμε να το ακούμε! Τουλάχιστον ως το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής!! Ιδού η φετινή version για την σημερινή φιλόδοξη Εθνική Αγγλίας!
Keywords
Τυχαία Θέματα