Ένα ακόμη βήμα για τον Τζόκοβιτς (video)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 3-1 σετ του Κέι Νισικόρι και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον. Για τον Σέρβο τενίστα που βρίσκεται στο 21 της παγκόσμιας κατάταξης, θα είναι η 32η συμμετοχή σε ημιτελικό τουρνουά της σειράς Grand Slam.
Ο Σέρβος έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του δύο φορές στο πρώτο σετ έναντι μιας που το
κατάφερε ο Νισικόρι και το κατέκτησε με 6-3.
Το δεύτερο ήτα υπόθεση του Ιάπωνα, που ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Αρχικά έσωσε τρία μπρέικ πόιντς του Τζόκοβιτς στο1-1 του σετ και αμέσως μετά έσπασε το σερβίς του αντιπάλου για να προηγηθεί με 3-1 και να αποκτήσει την ψυχολογία να τελειώσει το σετ με 6-3.
Το υπόλοιπο του παιχνιδιού ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρήκε πάλι τη συγκέντρωσή του, μείωσε τα αβίαστα λάθη, έφτασε την αποτελεσματικότητά του σε πρώτο σερβίς σε ποσοστά πάνω από το 80% και κατέκτησε το 3ο σετ με 6-2.
Με το… καλησπέρα στο 5ο ο Νισικόρι αιφνιδίασε κατακτώντας εκείνος το σέρβις γκέιμ του αντιοάλου, όμως ο Σέρβος απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας σε 1-1.Ακολούθησαν ακόμη δύο μπρέικ του Τζόκοβιτς για το τελικό 6-2 στο τέταρτο σετ και την πρόκρισή του στα ημιτελικά του τουρνουά.
Ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει τρείς φορές στο παρελθόν το Γουίμπλεντον. Το 2011, το 2014 και το 2015.
Keywords
Τυχαία Θέματα