Iωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2: Ο Εραμούσπε από την βούλα του πέναλντι κράτησε στην τελευταία θέση τους Νικαιώτες (hls)

Ο Ιωνικός πέτυχε δυο γκολ μέχρι το 30ο λεπτό της αναμέτρησης του με τον ΠΑΣ Γιάννινα και προηγήθηκε 2-0, αλλά οι φιλοξενούμενοι με δυο εύστοχα πέναλντι του Ροντρίγο Εραμούσπε, έφυγαν από το γήπεδο της Νεάπολης με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Ιωνικός έφτασε τους 3 βαθμούς και παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, χωρίς να έχει νίκη, ενώ ο ΠΑΣ έχει 6 βαθμούς.

Στο 7′, ο Ροσέρο με ένα “γυριστό”, αδύναμο σουτ από το ύψος του πέναλντι, είχε την πρώτη τελική προσπάθεια του αγώνα, με τον Χουτεσιώτη να

μην ανησυχεί. Στην πρώτη “επίσκεψη” του Ιωνικού στην περιοχή του ΠΑΣ (22′), από το δυνατό συρτό σουτ του Άουσμαν, η μπάλα κατέληξε άουτ, ακολούθησε μια ευκαιρία του Μάντζη (23΄) που έμεινε ανολοκλήρωτη, γιατί ο Σόρια απομάκρυνε, ενώ και σε “ψαλίδι” του Ελευθεριάδη, με τη μπάλα να περνά ψηλά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Νικαιώτες απέδειξαν ότι…προειδοποίησαν τους φιλοξενούμενους με τις τρείς συνεχόμενες ευκαιρίες τους. Γιατί στο 27′, ο Άοσμαν εκτέλεσε κόρνερ, στέλνοντας τη μπάλα εκτός μεγάλης περιοχής και ο Μαξιμιλιάνο Λοβέρα που ήταν αμαρκάριστος, χωρίς να κάνει κοντρόλ, με βολ πλανέ, έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Αθανασίου. Στατική φάση που έδειξε ότι ήταν δουλεμένη στην προπόνηση, με τη ευστοχία του σκόρερ, από απόσταση 40 μέτρων και την μπάλα να περνά από “δάσος” σωμάτων.

Με αυξημένη αυτοπεποίθηση και επιθετικότητα, ο Ιωνικός δεν επίτρεψε στον ΠΑΣ να…συνέλθει. Νέα στατική φάση, σε εκτέλεση φάουλ (το κέρδισε ο Ριένστρα από τον Εραμούσπε), ο Άοσμαν σκόραρε το 2-0 στο 31′. Τρίτο γκολ του Ιωνικού από εκτέλεση φάουλ (δυο ο Μεντόσα) στο φετινό πρωτάθλημα. O Σύριος ήταν δημιουργός στο πρώτο γκολ και εκτελεστής στο δεύτερο.

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣ, ήρθε στο 36′, λόγω της κακής εκτίμησης του Χουτεσιώτη στην έξοδο και ο Εραμούσπε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών. Το 2-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου και αποτέλεσε προβάδισμα ασφαλείας για τους γηπεδούχους που “άγγιξαν” το τρίτο γκολ στο 53′, όταν Φαντιγκά έκανε ένα υπέροχο σόλο και “έστρωσε” στον Άοσμαν μέσα στην περιοχή, αλλά ο Σύριος από κοντά νικήθηκε από τον Αθανασίου.

Και αντί του 3-0, σημειώθηκε το 2-1 από την βούλα του πέναλντι στο 55΄. Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Βαλεριάνου που ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, από την σέντρα του Ροσέρο και ο Εραμούσπε παίκτης το εκτέλεσε εύστοχα. Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με τον Ιωνικό να αναζητεί το τρίτο γκολ και ο ΠΑΣ με αντεπιθέσεις να επιδιώκει την ισοφάριση.

Σεμπά και Φαντιγκά συνδυάστηκαν στο 66′, ο δεύτερος πάσαρε στον Μάντζη μέσα στην περιοχή και το σουτ του κατέληξε σε κόρνερ από το πόδι του Εραμούσπε. Στην εκτέλεση του κόρνερ, ο Τσιγκρίνσκι έκανε κεφαλιά και ο Αθανασίου μπλόκαρε την μπάλα, ενώ καλή στιγμή είχε ο Κιάκος με κεφαλιά για τον ΠΑΣ στο 74′. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά στο 83′, ο Βαλεριάνος υπέπεσε σε δεύτερο πέναλντι και ο Εραμούσπε δεν λάθεψε και πάλι στην εκτέλεση, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ο ΠΑΣ πλησίασε στη ολική ανατροπή του σκορ, με ευκαιρία του Μπάλαν που βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να τη σπρώξει προς την εστία.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μυγάς, Ρομαό, Λοβέρα (86′ Μεντόσα), Φαντιγκά, Άοσμαν (79′ Μασάς), Κάνιας, Ελευθεριάδης (59′ Σεμπά), Μαντζής.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μπιλμπάο (46′ Κιάκος), Ροσέρο, Παμλίδης (75′ Μέντες), Εραμούσπε, Ριένστρα (46′ Τζίμας), Μπαλάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα