I Am The Hero Review

From zero to hero.

Τα beat 'em up ή brawler είναι ένα ιδιαίτερο είδος παιχνιδιών. Με χαρακτηριστικό τους τον μεγάλο αριθμό αντιπάλων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και τις σώμα με σώμα μάχες το είδος γνώρισε μεγάλη άνθιση κυρίως τις δεκαετίες του '80 και '90, με παιχνίδια όπως το Final Fight και το Double Dragon, τα οποία θεωρούνται ακόμα και σήμερα διαμάντια για

τους λάτρεις του είδους. Γι' αυτούς λοιπόν φρόντισε η Crazyant και δημιούργησε το I Am The Hero, ένα μοντέρνο beat 'em up με pixel graphics και μια μυστηριώδη ιστορία ενός αυτοαποκαλούμενου ήρωα.

Το παιχνίδι ξεκινά με τον "Hero" να μιλάει για το παρελθόν και τα τεράστια κατορθώματά του. Η ιστορία του αφήνει πολλά στη φαντασία, αφού ενώ υποστηρίζει ότι βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή κι έχει σκοτώσει δράκους και νίντζα, η αλήθεια είναι ότι ζει σε μία πιο σύγχρονη και ρεαλιστική κοινωνία. Σκοπός του λοιπόν σε αυτή τη σύγχρονη κοινωνία είναι να καταστρέψει μία σατανική εταιρία και να εμποδίσει την εφαρμογή των καταστροφικών σχεδίων της. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δε μαθαίνουμε πολλά για τον ήρωα μας και για το παρελθόν του, όμως όταν όλα τελειώσουν η αλήθεια για τις περιπέτειές του αποκαλύπτεται!

Το I Am The Hero προσφέρει τρία διαφορετικά game modes, το campaign στο οποίο μπορείτε να εξερευνήσετε το σενάριο του παιχνιδιού μόνοι ή παίζοντας μέσω local co-op με φίλους, το workshop-fight, ένα survival mode όπου καλείστε να αντιμετωπίσετε διαδοχικά waves από αντιπάλους που περιλαμβάνουν και τα bosses του campaign και το challenge fight, όπου σκοπός είναι η εξουδετέρωση ενός αντιπάλου κάθε φορά με τη διαφορά ότι πρόκειται μόνο για bosses και όχι απλούς αντιπάλους. Και στα τρία game modes θα δείτε πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες με τις δικές τους μοναδικές ικανότητες, τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε στη συλλογή σας μέσω του campaign.

Στο campaign μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία επίπεδα δυσκολίας, όμως αρχικά είναι διαθέσιμο μόνο το Standard. Δυστυχώς το Standard δε μας φάνηκε αρκετά δύσκολο, αφού αν και οι εχθροί είναι πολλοί είναι αρκετά εύκολο να χτυπήσετε πολλούς μαζί, ενώ επίσης μπορείτε να βρείτε φαγητό και αναψυκτικά που αυξάνουν σημαντικά στο hp του χαρακτήρα σας. Για τους λόγους αυτούς θα προτιμούσαμε η επιλογή ενός πιο απαιτητικού επιπέδου να είναι διαθέσιμη από την αρχή. Τα δύο εναλλακτικά game modes έχουν ένα επίπεδο δυσκολίας, το οποίο είναι ικανοποιητικό ενώ επίσης οι απαιτήσεις τους αυξάνονται όσο προχωράτε.

Οι μάχες είναι fast-paced και οι κινήσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εξουδετέρωση των αντιπάλων σας κυμαίνονται από απλές γροθιές και κλωτσιές μέχρι combo που περιλαμβάνουν συνδυασμό πολλών διαφορετικών κινήσεων. Το παιχνίδι σας ενθαρρύνει να δοκιμάσετε τους δικούς σας συνδυασμούς κινήσεων και δημιουργώντας νέα combos να πετύχετε τη νίκη. Από το I Am The Hero δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα special moves ή όπως λέγονται εδώ, τα EX-Skills. Όλοι οι χαρακτήρες εκτός από τις κύριες επιθετικές κινήσεις τους, γροθιά, κλωτσιά και charge, έχουν και μία ιδιαίτερη κίνηση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σπείρετε τον πανικό. Αξίζει να σημειωθεί πως ο χειρισμός είναι πολύ εύκολος και οι κινήσεις ακριβείς σε αντίθεση με πολλά άλλα παιχνίδια στο ίδιο price range.

H πρόσφατη δημιουργία της Crazyant ανήκει στην κατηγορία παιχνιδιών Xbox Play Anywhere. Αυτό σημαίνει πως αγοράζοντάς το game μία φορά είτε στο Xbox είτε σε PC με Windows 10 μπορείτε να το έχετε και στις δύο συσκευές και μάλιστα να παίζετε στο ίδιο save file, με μόνη προϋπόθεση να χρησιμοποιείτε τον ίδιο λογαριασμό. Μάλιστα οι απαιτήσεις του παιχνιδιού για το PC είναι πολύ χαμηλές, αφού 2GB RAM και διπύρηνος επεξεργαστής είναι αρκετά σύμφωνα με την Crazyant. Εμείς το δοκιμάσαμε ακόμα και σε laptop με επεξεργαστή Intel Celeron N3450 με integrated graphics και 4GB RAM και πράγματι δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα. Βέβαια σίγουρα ένα καλό PC έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Η εμφάνιση του παιχνιδιού είναι πολύ καλή. Οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι ενώ τα pixel graphics σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πρόκειται για ένα beat 'em up game μας πηγαίνουν λίγο πίσω στο χρόνο και μας θυμίζουν άλλες εποχές. Βέβαια η διαφορά με εκείνες τις εποχές είναι αισθητή αφού οι κινήσεις των χαρακτήρων είναι γρήγορες και ξεκάθαρες. Το περιβάλλον στο οποίο γίνονται οι μάχες είναι επίσης προσεγμένο, τα χρώματα και ο σχεδιασμός αλλάζει ανάλογα με το χώρο στον οποίο υποτίθεται ότι βρίσκεται ο ήρωας μας, ενώ αντίστοιχα γίνονται εναλλαγές και στη μουσική. Το κομμάτι των γραφικών και της μουσικής είναι σίγουρα ένα από τα πιο δυνατά σημεία του game.

To review βασίστηκε στις ψηφιακές εκδόσεις του παιχνιδιού για PC και Xbox One, οι οποίες μας παραχωρήθηκαν από την E-Home.

IGN Greece Καινούργιο παιχνίδι από τον δημιουργό του Ark: Survival H Epic Games μπαίνει στο μάτι του Steam με δικό της Store H GameStop έχασε αρκετά εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα