Huawei: Παρουσιάστηκαν τα Huawei Mate 30 και Mate 30 Pro

Οι καλύτερες κάμερες που έχουμε δει σε smartphones μέχρι σήμερα.

Μπορεί η Huawei αυτή τη στιγμή ακόμη να βρίσκεται σε διαμάχη με την Αμερική για το γνωστό ζήτημα, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να παρουσιάσει την επόμενη γενιά της Mate σειράς κινητών της. Μάλιστα για πρώτη φορά μας αποκάλυψε και τα σχέδια της η εταιρεία σχετικά με το πώς θα είναι το νέο λογισμικό, που

τώρα θα χρησιμοποιεί open source έκδοση των Android και χωρίς προεγκατεστημένο Google Store.

Πάμε να αναλύσουμε όμως τα δύο κινητά που είδαμε σήμερα, ξεκινώντας από την ναυαρχίδα, δηλαδή το Huawei Mate 30 Pro:

Το Mate 30 Pro έρχεται προφανώς με τον καλύτερο συνδυασμό καμερών που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε smartphone και αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο, αφού η mate σειρά πάντα βασίζεται σε αυτό το κοινό. Φέτος έχουμε την κεντρική κάμερα των 40MP, που συναντάμε και στο P30 Pro της Huawei και μία έξτρα 40MP που είναι για ultra wide λήψεις, που και οι δύο χρησιμοποιούν των 3D ToF σένσορα για μέτρηση του βάθους. Επιπλέον, έχουμε και μια τρίτη κάμερα στα 8MP που μας δίνει το 3X οπτικό ζουμ. Περισσότερες πληροφορίες για τις κάμερες μπορείτε να διαβάσετε και στην εικόνα παρακάτω, τώρα το μόνο που μένει είναι να δούμε και αν τα λεγόμενα της Huawei, ισχύουν.

Όσον αφορά την καταγραφή βίντεο το Mate 30 Pro δεν μας απογοητεύει, αφού μπορεί να τραβήξει για πρώτη φορά 4K ανάλυση στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Ενώ στα 720p μπορεί να τραβήξει το εντυπωσιακό νούμερο των 7.680καρέ, κάτι που πρέπει να δούμε ακριβώς αν είναι το ίδιο εντυπωσιακό και στη πράξη. Τέλος, η κάμερα διαθέτει μέχρι 52.000ISO για να μπορεί να τραβάει τις καλύτερες βραδινές λήψεις που έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα.

Πηγαίνοντας τώρα στο μπροστινό μέρος της οθόνης θα βρούμε μία 32MP κάμερα μέσα σε ένα notch που περιλαμβάνει και έναν 3D scanning αισθητήρα και σε έναν αισθητήρα που θα είναι για hand gestures.

Μιλώντας για την οθόνη να αναφέρουμε ότι μιλάμε για ένα εντυπωσιακό μέγεθος της τάξης των 6,53 ιντσών και μάλιστα με ασυνήθιστα μεγάλες καμπύλες στα πλάγια, κάτι που η εταιρεία ονομάζει Horizon Display και έχει 1.176x 2.400p ανάλυση. Προφανώς και είναι τεχνολογίας OLED και διαθέτη λειτουργία Always-On, ενώ υποστηρίζει και το M-Pen stylus της εταιρείας που όμως πρέπει να προμηθευτείτε ξεχωριστά. Μια σημείωση που πρέπει να κάνουμε εδώ είναι ότι το κινητό για πρώτη φορά δεν διαθέτει κουμπιά στο πλάι, αφού τώρα πια εκεί έχουμε μόνο οθόνη, αλλά θα μπορείτε να ρυθμίζετε τον ήχο για παράδειγμα με μια κίνηση του χεριού σας στο σημείο που θεωρητικά θα έπρεπε να υπάρχει κουμπί.

Προφανώς το κινητό έρχεται με το καινούργιο Kirin 990 chipset της Huawei το οποίο στην 5G έκδοση του κινητού θα είναι ελάχιστα αναβαθμισμένο, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα έρθει αυτή η έκδοση στην Ευρώπη και πιθανότατα όχι. To Mate 30 Pro έρχεται με 8GB Ram και 128gb ή 256gb rom, τα οποία είναι επεκτάσιμα με την NM κάρτα μνήμης της Huawei μέχρι τα 256gb. Η μπαταρία του κινητού είναι στα 4.500mah και διαθέτει ταχύτητες φόρτισης στα 40W με καλώδιο και μέχρι 27W ασύρματα, κάτι που παραμένει από τα γρηγορότερα της αγοράς. Επιπλέον, έχουμε την καθιερωμένη IP68 προστασία στο νερό και τη σκόνη και η τιμή του θα είναι από τα 1.100 ευρώ για την 4G έκδοση που μας απασχολεί έτσι και αλλιώς κατά κύριο λόγο.

Πριν μιλήσουμε λίγο παραπάνω για το λογισμικό των κινητών, πάμε να δούμε τι έχει να μας προσφέρει η πιο φτηνή εκδοχή του κινητού, το Mate 30:

Να πούμε για αρχή ότι το Mate 30 κοστίζει 800 ευρώ, κάτι που κάνει σημαντική τη διαφορά των δύο μοντέλων, ειδικά φέτος που δεν έχει να ζηλέψει και πάρα πολλά από την Pro έκδοση.

Συγκεκριμένα το Mate 30 έχει ελάχιστα μεγαλύτερη οθόνη στις 6,62 ίντσες, αλλά με ανάλυση 1.080x2.340p. Είναι όμως τεχνολογίας OLED και υποστηρίζει κανονικά HDR10. Η κύρια διαφορά είναι ότι η οθόνη είναι επίπεδη και με αισθητά μικρότερο notch, αλλά η selfie camera του είναι στα 24MP και διαθέτει έναν διαφορετικό 3D αισθητήρα. Οι κάμερες πίσω έχουν μόνο μία διαφορά και αυτό είναι στην Ultra wide κάμερα που αντί για 40MP, εδώ έχουμε 16MP, ενώ οι άλλες δύο παραμένουν οι ίδιες.

Το Mate 30 έρχεται και αυτό με τον Kirin 990 και επειδή έρχεται και αυτό σε 4G και 5G εκδόσεις, διαθέτει και αυτό την καλύτερη έκδοση του επεξεργαστή στην 5G έκδοση. Η μπαταρία του είναι στα 4.200mah, όμως διαθέτει τις ίδιες ταχύτητες φόρτισης με την Pro έκδοση, κάτι που πέρυσι δεν ίσχυε για την mate σειρά. Τέλος, να πούμε ότι έχει και αυτό 8GB Ram και 128GB Rom, όμως είναι μόλις IP53 rating, άρα αντέχει μόνο ελάχιστο νερό πάνω του και δεν είναι αδιάβροχο.

Τέλος, θα μιλήσουμε λίγο για το λογισμικό του κινητού και τη λύση της Huawei που ονομάζει AppGallery και είναι το αντίστοιχο Play Store. Συγκεκριμένα η Huawei έχει κάνει μία επένδυση του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να αναπτύξει το δικό της σύστημα υπηρεσιών. Στο AppGallery θα μπορούμε με το Huawei ID μας να κάνουμε πολλά πράγματα εκτός από το να κατεβάσουμε εφαρμογές. Όπως για παράδειγμα θα έχει το δικό του Cloud που θα αντικαταστήσει το Google Photos και Google Drive, θα έχει εκεί το Huawei Video για να κάνουμε streaming σειρές και ταινίες και θα μπορούμε να κατεβάσουμε έναν καινούργιο browser που στοχεύει ως απάντηση στον Google Chrome.

Πριν κλείσουμε το άρθρο από το event της Huawei να αναφέρουμε και λίγο την ανακοίνωση του νέου smartwatch της εταιρείας που θα είναι το GT2:

Η κύρια διαφορά του με το περσινό μοντέλο είναι ότι έχει το νέο Kirin A1 SoC, που του δίνει διάρκεια ζωής μπαταρίας μέχρι 2 εβδομάδες. Το ρολόι έρχεται σε μεγέθη των 42 και 46 χιλιοστών, αλλά και τα δύο έχουν την ίδια OLED οθόνη της 1,39 ίντσας. Το νέο soc μας προσφέρει καλύτερη σύνδεση Bluetooth και η Huawei υποστηρίζει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τα 150 μέτρα μακριά από το κινητό χωρίς εμπόδια. Οι διαφορές στην έκδοση των 46 χιλιοστών είναι ότι διαθέτει αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία, 455mah αντί για 215 και επίσης έχει ηχείο και μικρόφωνο.

Ο Σήφης είναι Editor στο IGN και μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook, τις λίγες ώρες της ημέρας που δεν παίζει TFT.

IGN Greece10 λεπτά "The Witcher 3" στο Nintendo SwitchTα πρώτα 19 λεπτά του gameplay του Erica - Gamescom 2019Final Fantasy VIII Remastered - Release Date Reveal Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα