Hero Defense Review

Μετά την Buffy έρχεται ο Jack Sanders

Στο εθιστικό είδος των RTS αποφάσισε να κάνει την εμφάνιση της η Happy Tuesday. Το indie studio του Βερολίνου μετά από μία σειρά projects για iOS και Android

κάνει το πρώτο της μεγάλο βήμα στη gaming βιομηχανία με την κυκλοφορία του Hero Defense. Μια τίμια προσπάθεια αφού μέσα σε μια πληθώρα τίτλων καταφέρνει να μας τραβήξει την προσοχή με τη διαφορετική του προσέγγιση στο tower defense genre.

Η αντικατάσταση των πύργων με ήρωες που μπορούν να κινούνται συνεχώς στο χάρτη είναι ένα καλοδεχούμενο στοιχείο που προσδίδει περισσότερη δράση στη συνολική εμπειρία. Παρόλα αυτά δεν είναι αρκετό ώστε να εκτινάξει το παιχνίδι στα ύψη, εφόσον τείνει να διατηρεί συνέχεια τον ίδιο χαρακτήρα από άποψη περιεχομένου. Ναι μπορεί σε τέτοιου είδους παιχνίδια τα πράγματα να είναι πολύ συγκεκριμένα, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο οι ενέργειες του game αυτές καθαυτές, αλλά η ενσάρκωσή τους και η απόδοσή τους στο κοινό. Και εδώ θα λέγαμε ότι το συνολικό αποτέλεσμα είναι λίγο... ντεκαφεϊνέ.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα σένα dark gothic σκηνικό όπου απώτερος σκοπός μας είναι να δώσουμε ένα τέλος στην κυριαρχία ενός πανίσχυρου βαμπίρ, του κόμη Necrosis. Η ομάδα των ηρώων που έχει αναλάβει αυτή τη δουλειά δεν θα μπορούσε να είναι πιο περίεργη και ταυτόχρονα πιο ταιριαστή με το setting. Η Sam για παράδειγμα είναι ένα πυρομανή ορφανό όπου πετάει κολοκύθες και φέρνει λίγο στην κούκλα του Chucky. Την παρέα συμπληρώνουν ένας νεκροθάφτης, η Jane Doe ένα κορίτσι τύπου Φρανκενστάιν με το μυαλό ενός δολοφόνου, ένας λυκάνθρωπος που ακολουθεί τη γιαπωνέζικη φιλοσοφία budo και τέλος ο Jack. Ο υιός του κόμη Necrosis που προς έκπληξη μας ασκεί το επάγγελμα του vampire hunter.

Όλοι τους αποτελούν μια χαρούμενη creepy νότα και η παρουσία τους συνοδεύεται από τετριμμένες ανόητες ατάκες που προκαλούν ώρες και στιγμές νευρικό γέλιο. Μετά από κάποιες ώρες βέβαια οι συγκεκριμένες αρχίζουν να στοιχειώνουν την αμυγδαλή σου και σχεδόν ανεξέλεγκτα διάφορες απρεπείς φράσεις ρέουν από το στόμα σου σε έντονους τόνους.

Ο τρόπος που διεξάγεται το gameplay είναι απλός. Τοποθέτησε στρατηγικά τους παίκτες σου σε διάφορα σημεία του χάρτη και ξεκίνα να ξεκληρίζεις ορδές από zombie, βαμπίρ, σκελετούς και λοιπών σκιερών πλασμάτων που έρχονται κατά πάνω σου. Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να σχεδιάσετε προσεκτικά το defense σας, αφού οι διαφορετικές δυνάμεις των χαρακτήρων σας είναι αποτελεσματικές περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το είδος του εχθρού που έχετε να αντιμετωπίσετε.

Αυτό μας οδηγεί στο επόμενο θέμα του Hero Defense που είναι το υπερβολικά απλό build up των χαρακτήρων. Η διαδικασία λαμβάνει χώρα στην κατεστραμμένη πόλη μας, όπου ανοικοδομώντας τα κτήρια ξεκινάς τις αναβαθμίσεις σου και ξεκλειδώνεις νέα abilities. Έχουμε το κλασσικό skill tree πολύ μικρού μεγέθους και ρούνους που ανεβάζουν τα στατιστικά μας. Αν αναφέρουμε και το γεγονός ότι με coins και πόρους που θα συλλέξετε από κάθε πίστα μπορείτε να χτίσετε boost shrines στο εκάστοτε τερέν, σημαντική και απαραίτητη ενέργεια, τότε σας έχουμε παραθέσει κάθε δυνατή αναβάθμιση. Σε καμιά περίπτωση δεν περιμέναμε κάτι υπερβολικά πολύπλοκο, όμως η Happy Tuesday θα μπορούσε να δώσει κάτι παραπάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Επιπλέον να πούμε ότι για να προχωρήσετε σε υψηλότερα levels θα χρειαστείτε να συγκεντρώσετε αστέρια. Τέσσερα παρέχει η κάθε πίστα και φυσικά αντιστοιχούν σε διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Οπότε το backtracking είναι δεδομένο είτε για να μαζέψετε xp, είτε για να φαρμάρετε πόρους, είτε για να μαζέψετε αστέρια και να μπορέσετε να προχωρήσετε στα επόμενα επίπεδα. Και να είστε σίγουροι ότι αυτό θα απορροφήσει πολύ από το χρόνο σας αφού ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα με τα κύματα εχθρών να αυξάνονται, τόσο στον αριθμό όσο και σε δύναμη, και τις επιθέσεις να έρχονται από πολλαπλές κατευθύνσεις. Το control της κάμερας επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά σας και το πιο πιθανό είναι στα level που έχετε να συντονίσετε αρκετές λειτουργίες να αγανακτήσετε.

Εντούτοις πρέπει να αναφέρουμε ότι οι developers έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στο να προετοιμάσουν το έδαφος και να αισθανθείτε άνετα με τα mechanics. Το animation χρειάζεται λίγο ραφινάρισμα αλλά δεν θα δείτε κάτι απωθητικό ούτε θα σας κουράσει. Το μέγεθος της γραμματοσειράς-ψείρας από την άλλη, θα σας βγάλει τα μάτια αφού όταν θέλετε να διαβάσετε το menu θα πρέπει να σηκώνεστε συνέχεια μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασής σας.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Headup Games.

IGN GreeceΑποκαλύφθηκαν τα Xbox Games With Gold για τον ΟκτώβρηDeath Stranding και η εμφάνιση του Kojima στο TGS 2018Ο CEO της Take-Two λέει πως οι μελλοντικές κονσόλες δε θα έχουν "κλειστούς τοίχους"

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα