Θέλει δέκα εκατομμύρια για τον Ποντένσε

Η διοίκηση της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας φέρεται να αξιώνει το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ από τον Ολυμπιακό για τον Ντάνιελ Καστέλο Ποντένσε, μέσω της προσφυγής που έχει καταθέσει. Η πορτογαλική ομάδα υπογραμμίζει πως ο παίκτης δεσμεύονταν με συμβόλαιο και πως δεν έχει αποζημιωθεί για την αποχώρησή του από το έμψυχο δυναμικό της. Η πορτογαλική εφημερίδα «A Bola» υπογραμμίζει σε δημοσίευμά της πως η διοίκηση της Σπόρτινγκ θεωρεί πως προστατεύεται από τους κανονισμούς μετεγγραφών της παγκόσμιας
ομοσπονδίας και εκφράζει την αισιοδοξία, πως θα δικαιωθεί στη δικαστική διαμάχη με τους Πειραιώτες.

Αναλυτικά, το δημοσίευμα αναφέρει: «Το σενάριο για μία πιθανή συμφωνία μεταξύ της Σπόρτινγκ και του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε ολοένα απομακρύνεται. Η πλευρά του ποδοσφαιριστή υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ανάγκη συμφωνίας με τη Σπόρτινγκ, διότι προστατεύεται από τους κανονισμούς ιδιότητας και μεταγραφών της FIFA. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ανέλυσαν την περίπτωση και θεωρούν ότι ο παίκτης ήταν εκτός της προστατευόμενης περιόδου που προβλέπεται στους κανονισμούς.

Σύμφωνα με αυτούς, για όλους τους παίκτες οι οποίοι υπογράφουν συμβάσεις πριν γίνουν 28 ετών, υπάρχει μία περίοδος που προστατεύεται για τα πρώτα τρία χρόνια από την υπογραφή του τελευταίου συμβολαίου τους. Το συμβόλαιο του Ποντένσε είχε ανανεωθεί τον Μάιο του 2015, δηλαδή ξεπερνούσε τα τρία χρόνια, άρα ήταν εκτός της εν λόγω περιόδου, όταν υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Ο πορτογαλικός σύλλογος απαιτεί περίπου 10 εκατ. ευρώ για να αποσύρει την υπόθεση που βρίσκεται στο δικαστήριο, ενώ τα "λιοντάρια" είχαν ορίσει αρχική τιμή το ποσό των 60 εκατ. ευρώ, όσα αναγράφονταν στη ρήτρα αποδέσμευσης του Ποντένσε».
Keywords
Τυχαία Θέματα