H Νότιος Κορέα λαμβάνει μέτρα κατά του boosting

Πρόστιμα που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας προχώρησε σε τροποποίηση της νομοθεσίας που αφορά την gaming βιομηχανία, επιβάλλοντας πλέον πρόστιμα σε όσους χρησιμοποιούν boosting ή παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το Inven (μέσω Dot Esports), η εν λόγω νομοθεσία προστατεύει τις εταιρείες της εν λόγω βιομηχανίας όσον αφορά

το hacking, την παράνομη διακίνηση και παράνομη χρήση λογότυπων που υπάγονται στα πνευματικά δικαιώματα τρίτων. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το boosting, πρόκειται για την διαδικασία κατά την οποία ένας έμπειρος παίκτης βοηθάει έναν παίκτη να ανέβει στις κατάταξη του εκάστοτε τίτλου.

Πλέον όσου δέχονται βοήθεια ή παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίας θα βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης επιβάλλοντας πρόστιμα που θα φτάνουν τα 18.000$ ακόμη και φυλάκιση με αναστολή. Το Boosting αποτελεί μεγάλο πρόβλημα ειδικά σε τίτλους που έχουν μεγάλη competitive κοινότητα, καθότι καταστρέφει τα συστήματα που χρησιμοποιούν οι εκάστοτε εταιρείες για να δημιουργήσουν ισάξιες ομάδες κατά την διάρκεια του match making.

Για περισσότερα gaming νέα μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

Ο Βασίλης Αλεπόπουλος είναι αρθρογράφος στο GR IGN και μπορείτε να τον κάνετε summon στο Twitter ή στο Facebook.

IGN GreeceΤο Overwatch μας ετοιμάζει Χριστουγεννιάτικη έκπληξηOverwatch: Διαθέσιμη στο PTR η AsheTo Overwatch League προσθέτει έξι νέες ομάδες

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα