H δική τους στιγμή

Τι κι αν το ελληνικό ποδόσφαιρο περιμένει μια δικαστική απόφαση για έναν αγώνα που έγινε πριν από 40 μέρες. Τι κι αν η συγκεκριμένη απόφαση ενδεχομένως να επηρεάζει το Grexit. Τι κι αν οι Έλληνες φίλαθλοι αγνοούν την οριστική βαθμολογία του πρωταθλήματος λόγω της συγκεκριμένης απόφασης. Απόψε είναι η βραδιά της ΑΕΚ. Απόψε είναι η βραδιά των ποδοσφαιριστών (και του προπονητή φυσικά) της ΑΕΚ, οι οποίοι
με μοναδικό τους "όπλο" την ασταμάτητη δουλειά, το ταλέντο και την ικανότητα, κατάφεραν να φτάσουν μόλς ένα βήμα πριν από την επίτευξη του μεγάλου στόχου, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του τίτλου. Άκουσαν πολλά από την αρχή της σεζόν, αλλά έδωσαν τις απαντήσεις τους μέσα στο γήπεδο.

Για πολλούς λόγους δικαιούνται να πανηγυρίσουν απόψε και να γράψουν τα ονόματά τους στο πάνθεον της "κιτρινόμαυρης" ιστορίας. Το δικαιούνται επειδή από την πρώτη αγωνιστική μέχρι και σήμερα παρουσίασαν μια αξιοζήλευτη αγωνιστική σταθερότητα. Το δικαιούνται επειδή παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα από τις 23 Οκτωβρίου. Το δικαιούνται επειδή νίκησαν δύο φορές τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και την ίδια σεζόν τον απέκλεισαν από τον θεσμό του κυπέλλου. Το δικαιούνται επειδή με παίκτη λιγότερο νίκησαν τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και ως τη στιγμή της διακοπής του αγώνα στην Τούμπα ήταν ισόπαλοι, αφού ο διαιτητής Κομίνης είχε ακυρώσει ως οφσάιντ το γκολ του Βαρέλα. Ανεξάρτητα αν στη συνέχεια, μέσα στα αποδυτήρια και όχι στο γήπεδο, άλλαξε ξανά την απόφασή του.

Το δικαιούνται επειδή δεν ηττήθηκαν από τον Παναθηναϊκό. Το δικαιούνται για τις λιγότερες ήττες (μόλις δύο) στο πρωτάθλημα. Το δικαιούνται για τις λιγότερες ήττες (μόλις μια) μακριά από την έδρα τους. Το δικαιούνται επειδή μήνα Φεβρουάριο αποχαιρέτησαν αήττητοι την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια στους "32" του Europa League. Το δικαιούνται επειδή έφτασαν ως τον τελικό κυπέλλου, ενώ ελάχιστοι πίστευαν ότι θα αντέξουν και στις τρεις διοργανώσεις. Κι όμως άντεξαν.

Δικαιούνται όμως να πανηγυρίσουν και για έναν ακόμα πολύ σημαντικό λόγο. Ακριβώς πέντε χρόνια και μια μέρα μετά την πιο "μαύρη" στιγμή στην ιστορία της ομάδας, τον αγωνιστικό υποβιβασμό στη Β' Εθνική, κατάφεραν να βρίσκονται μια ανάσα από τον τίτλο. Έδωσαν και πάλι χαρά στον κόσμο της ΑΕΚ κι απόψε είναι η δική τους στιγμή, την οποία αξίζουν απόλυτα να τη ζήσουν σε ένα κατάμεστο Ολυμπιακό στάδιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα