H Sony κατέθεσε "πατέντα" για γυαλιά συμβατά με συσκευές VR

Η πηγή της παρακολούθησης των ματιών θα είναι τα γυαλιά και όχι το VR headset.

H Sony κατέθεσε "πατέντα" για γυαλιά συμβατά με συσκευές VR που θεωρητικά θα μπορούν να δουλεύουν με το PlayStation VR και θα χρησιμοποιούν τεχνολογία παρακολούθησης των ματιών για αυτούς που χρησιμοποιούν γυαλιά.

Σύμφωνα με το Siliconera, αυτή η πατέντα φαίνεται να λύνει το πρόβλημα της λάθος παρακολούθησης των ματιών του χρήστη από το headset όταν αυτός φοράει γυαλιά.

Λόγω

των φακών των γυαλιών, η "κατεύθυνση του βλέμματος δεν μπορεί να καθοριστεί με ακρίβεια. Αυτό προκαλεί θολότητα, παραμόρφωση, αντανακλάσεις και πολλά άλλα, ειδικά επειδή τα γυαλιά δεν μπορούν να παραμένουν συνεχώς στη θέση τους".

Η Sony πιστεύει ότι η λύση είναι να γίνουν τα γυαλιά η πηγή της παρακολούθησης των ματιών σε αντίθεση με το ίδιο το VR headset. Τα γυαλιά θα περιέχουν τεχνολογία που θα μπορούσε να ανιχνεύσει πότε θα φορεθεί ένα VR headset και να ενεργοποιήσει αισθητήρες για να ανιχνεύσει το βλέμμα του χρήστη και να το μεταδώσει πίσω στην οθόνη του VR.

Το VR, το οποίο πιθανότατα θα είναι ένα νεώτερο μοντέλο του PlayStation VR, θα μπορούσε να έχει κάμερα για να ανιχνεύσει περαιτέρω τη φυσική θέση των γυαλιών και να παρέχει καλύτερη παρακολούθηση για όσους φορούν αυτά τα γυαλιά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ενώ είναι μια πολύ καλή ιδέα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατατίθενται συνεχώς από εταιρείες που δοκιμάζουν κάτι για το μέλλον και πολλά δεν βλέπουν ποτέ το φως της μέρας ή μπορεί να πάρουν ιδέες από της "πατέντες" αυτές και να τις εφαρμόσουν σε κάτι καινούργιο.

Η Sony, στο παρελθόν, έχει καταθέσει πατέντες για backwards compatibility του ακόμη φημολογούμενου PlayStation 5 και για μια φορητή κονσόλα που θυμίζει το Switch.

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει θα τον βρείτε στο YouTube αλλά και το Twitch.

IGN GreeceSony VR-Compatible Prescription Glasses PatentTo PlayStation VR έχει πουλήσει 3 εκατομμύρια κομμάτιαIGN Greece Live! - PS VR και παιχνίδια τρόμου

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα