“Έσπασε” αδιανόητο ρεκόρ του Αγκάσι ο Φέντερερ!

Μπορεί να έχει κλείσει τα 37 χρόνια ζωής, όμως ο Ρότζερ Φέντερερ δεν… ενοχλείται ιδιαίτερα και “σπάει” το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στο παγκόσμιο τένις. Τελευταίο θύμα του, ο Αντρέ Αγκάσι…

Ένα αδιανόητο ρεκόρ του Αντρέ Αγκάσι, αποτελεί παρελθόν. Ο Ρότζερ Φέντερερ συμπλήρωσε την Δευτέρα… 1.020(!) σερί εβδομάδες εντός του Top100 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ και έγραψε για ακόμη μια φορά ιστορία.

Ο Φέντερερ είναι ο άνθρωπος που έχει κατακτήσει τους περισσότερους Grand Slam

τίτλους από κάθε άλλον τενίστα. Είναι επίσης, ο άνθρωπος που έχει παραμείνει στην κορυφή της ΑΤΡ για περισσότερες εβδομάδες από κάθε άλλον (310).

Ένα από τα… ελάχιστα ρεκόρ που του έλειπαν, το κατέκτησε την Δευτέρα. Ο Φέντερερ παρέμεινε για 1.020η φορά στο Top100 του κόσμου και ξεπέρασε τις 1.018 του Αντρέ Αγκάσι.

Από τις 11 Οκτωβρίου του 1999 μέχρι και σήμερα, ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, δεν έχει μείνεις ποτέ εκτός Top100. Φοβερό ρεκόρ και συνάμα πολύ ξεχωριστό, την ώρα που διανύει το 38ο έτος της ζωής του.

Σε δυο εβδομάδες από τώρα, ο Ελβετός θα αγωνιστεί και πάλι στη χωμάτινη επιφάνεια, παίζοντας στο Mutua Madrid Open της Ισπανίας, μετά από τρία χρόνια απουσίας από την “κόκκινη” επιφάνεια.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Έσπασε” αδιανόητο ρεκόρ του Αγκάσι ο Φέντερερ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα