H Nvidia σκοπεύει να δώσει νέα πνοή σε Classic PC Games με το Ray Tracing

Γραφικά 1995 με φωτισμό 2020!

Το Nvidia ετοιμάζει ένα νέο "remastering program" που θα φέρει σύγχρονα εφέ φωτισμού σε κλασικά παιχνίδια PC.

Η DSOGaming επισήμανε ότι η Nvidia έχει ξεκινήσει την πρόσληψη ενός παραγωγού για να ηγηθεί του project και σύμφωνα με την αγγελία η ομάδα "επιλέγει μερικούς από τους μεγαλύτερους τίτλους από τις προηγούμενες δεκαετίες για να τους μεταφέρει

στην εποχή του Ray Tracing, δίνοντας τους σύγχρονες οπτικοακουστικές τεχνικές, διατηρώντας παράλληλα το gameplay που τα έκανε εξαιρετικά".

Το στούντιο πίσω από την καταχώρηση, LightSpeed, ειδικεύεται σε PC ports. Μας έφερε τα Half-Life 2, Doom 3 και Portal στο nVidia Shield, αλλά πρόσφατα έκανε το Quake 2 RTX - ένα ray-tracked remake του first-person shooter από το 1997.

Το Ray Tracing είναι μια τεχνική rendering που κάνει το φως στα παιχνίδια να φαίνεται ρεαλιστικό με προσομοίωση του τρόπου ανάκλασης από διάφορα αντικείμενα. Χρησιμοποιεί τη φυσική του παιχνιδιού για να δημιουργήσει ζωντανές σκιές, αντανακλάσεις και ήλιο εντοπίζοντας το μονοπάτι των μεμονωμένων ακτίνων σε μια συγκεκριμένη σκηνή. Η τεχνική παρακολουθεί πώς αλληλεπιδρά το φως με διαφορετικά αντικείμενα από την οπτική γωνία της κάμερας και την ακολουθεί στην πηγή φωτός προτού προσομοιωθεί το σύνολο του εφέ.

Έχει γίνει ένα βασικό σημείο πρόσφατα επειδή τόσο η Sony όσο και η Microsoft έχουν υποσχεθεί την υποστήριξη Ray Tracing στις κονσόλες επόμενης γενιάς, πράγμα που σημαίνει ότι προσπαθούν να ανταγωνιστούν τα γραφικά ποιότητας PC.

Ενώ η Nvidia δεν έχει ανακοινώσει ακριβώς ποιοι τίτλοι θα αναπροσαρμοστούν με την τεχνολογία αυτή, θα βρεθεί στο κέντρο άλλης μιας καυτής τάσης στο gaming, την νοσταλγία. Πολλά παιχνίδια των 90s είτε έχουν αλλάξει είτε άλλαξαν τα τελευταία δύο χρόνια, με το Resident Evil, το Pokémon και το Spyro να είναι μεταξύ των πιο γνωστών.

Αν ο Θοδωρής "Ankh" Παπουτζόγλου δεν γράφει, θα παίζει κάποιο MMORPG ή θα τον βρείτε να μουρμουράει για κακά F2P MMO στο Instagram.

IGN Greece Προστίθενται υπότιτλοι και επιλογές Motion Blur στο Spyro Reignited Trilogy Το Resident Evil 2 αποστέλλει 3 εκατομμύρια αντίτυπα σε μια μολις εβδομάδα Το Resident Evil σημειώνει μεγαλύτερη επιτυχία από το Resident Evil 7

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα