H Bandai Namco ερευνά πιθανή βομβιστική επίθεση στα γραφεία της

“Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την ισχύ αυτής της απειλής."

Σύμφωνα με πηγές του IGN, η Bandai Namco φαίνεται να ερευνά πιθανή βομβιστική επίθεση στα γραφεία της στην Καλιφόρνια..

Με γνώμονα την πηγή αυτή, το IGN προειδοποίησε την εταιρεία

και η Bandai Namco έδωσε την παρακάτω δήλωση:

“Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν η απειλή είναι αληθινή, ακόμα το ερευνούμε. Μπορούμε όμως να πούμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι ασφαλείς και ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε την προστασία τους.”

Η αστυνομία της Santa Clarita δεν είχε ενημερωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή, αλλά η εταιρεία συνεχίζει να ελέγχει την βασιμότητα της απειλής και σε κάθε περίπτωση, είτε είναι αλήθεια, είτε απλά μια φάρσα, δεν μπορεί να μην εξεταστεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας προγραμματιστής βιντεοπαιχνιδιών έχει γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης. Το 2018, η Infinity Ward εκκενώθηκε επίσης μετά από απειλή βόμβας. Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε απειλή εναντίον των κεντρικών Twitch στο Σαν Φρανσίσκο σχετικά με έναν πιθανό σκοπευτή και το 2018 ένας σκοπευτής τραυμάτισε τρία άτομα στην αίθουσα του YouTube πριν αυτοκτονήσει.

Η απειλή έρχεται δύο εβδομάδες μετά την είσοδο ενός gunman σε ένα κατάστημα Walmart στο Ελ Πάσο του Τέξας, όπου έχασαν 22 άτομα τη ζωή τους και τραυματίστηκαν 26 άλλοι. 13 ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη μαζική επίθεση στο Ντέιτον, στο Οχάιο όπου σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι και 27 τραυματίστηκαν. Μετά από αυτό, η Walmart ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσεις διαφημίσεις και σήμανση, που απεικονίζουν βίαια βιντεοπαιχνίδια, από τα καταστήματά της.

Ο πρόεδρος Donald Trump και οι νομοθέτες έχουν κατηγορήσει τα βιντεοπαιχνίδια ως πιθανή αιτία μαζικών πυροβολισμών, παρόλο που δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να συνδέουν τα βιντεοπαιχνίδια με τη βία. Ωστόσο, η συζήτηση για τη βία και τα βιντεοπαιχνίδια πιθανότατα θα συνεχιστεί, ακόμη και όταν οι απειλές βίας απευθύνονται στους ίδιους τους προγραμματιστές βιντεοπαιχνιδιών.

Αν και είμαστε ευτυχείς που οι υπάλληλοι στο γραφείο των ΗΠΑ είναι όλοι ασφαλείς, ελπίζουμε ότι η Bandai Namco είναι σε θέση να επιλύσει την έρευνα γρήγορα και με ασφάλεια. Θα ενημερώσουμε αυτήν την ιστορία με όλες τις εξελίξεις, όταν τις έχουμε.

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming Buddies!

IGN GreeceΣτα τείχη της Τροίας το επόμενο παιχνίδι Total War SagaMixer: "Πουριτανό" φαίνεται να είναι το νέο σπίτι του NinjaΗ EA υποστηρίζει τα Loot Boxes και τα αποκαλεί 'Surprise Mechanics'

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα