Xbox: Τίτλοι των νέων First-Person Developer ίσως κυκλοφορούν σε PS4 και Switch

"Έχει νόημα για το franchise;"

Ένα από τα αφεντικά της Xbox δήλωσε πως υπάρχει πιθανότητα, τα νέα first-party στούντιο της εταιρείας, να κυκλοφορούν τα παιχνίδια τους και σε άλλες πλατφόρμες.

Παραδοσιακά, όταν μια πλατφόρμα αποκτά ένα στούντιο, τότε αγοράζει όλα τα δικαιώματα για κάθε μελλοντικό παιχνίδι, που θα πρέπει να κυκλοφορεί αποκλειστικά και μόνο στην κονσόλα αυτή. Καθώς φαίνεται όμως, η Xbox

βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Σε μια συνέντευξη στο Game Informer, ο Matt Booty είπε πως, developers όπως η Double Fine ή η Obsidian, ίσως να δημιουργούν παιχνίδια για αντίπαλες πλατφόρμες, στο μέλλον.

Αποκάλυψε ότι η Xbox θα το σκεφτόταν να επιτρέψει στα στούντιο να συνεχίσουν να δημιουργούν multiplatform παιχνίδια, λέγοντας "Πιστεύω πως το ερώτημα αφορά, όχι το σε ποια πλατφόρμα θα κυκλοφορήσει το παιχνίδι, αλλά το αν θα είναι συμφέρον για το franchise."

“Με άλλα λόγια, είναι ένα παιχνίδι που θα πήγαινε καλύτερα, αν κυκλοφορούσε σε άλλες πλατφόρμες, ή θα του είναι επαρκείς οι δικές μας παροχές;"

Η προσέγγιση αυτή βέβαια είναι δικαιολογημένη, καθώς για παράδειγμα, το Minecraft και το Cuphead έχουν κυκλοφορήσει και σε άλλες πλατφόρμες. Ταυτόχρονα, τα Outer Worlds και Psychonauts 2 θα έρθουν σε περισσότερες πλατφόρμες, παρά το γεγονός ότι οι developers έχουν αποκτηθεί από την Microsoft. Βέβαια, για τα δύο τελευταία, η κυκλοφορία σε άλλες πλατφόρμες έχει ανακοινωθεί, πολύ πριν γίνει η εξαγορά από την Xbox. To ερώτημα είναι αν θα παραμείνουν έτσι και στο μέλλον, για επόμενους τίτλους.

“Με το Minecraft, δεν τέθηκε κανένα ζήτημα, καθώς δεν θα σκεφτόμασταν ποτέ να αφαιρέσουμε την διασκέδαση των παικτών, άλλων πλατφορμών," είπε ο Booty.

“Προφανώς βέβαια, τα μεγάλα μας franchises, όπως το Forza, το Halo και το Sea of Thieves, που δημιουργήθηκαν για το Xbox, θα παραμείνουν εδώ.”

Πριν φύγετε, αξίζει να σας υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό, ο Phil Spencer αποκάλυψε ότι το Xbox θα δει πολλά περισσότερα single player παιχνίδια στο μέλλον.

Ποια είναι η άποψή σας γι'αυτή την τακτική;

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming Buddies!

IGN Greece FIFA 20 Career Mode Screenshots Screens - Ooblets Animated Screens - Ooblets

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα