Gwent: The Witcher Card Game - Crimson Curse Review

Τα vampires του The Witcher επέστρεψαν!

Στο review μας για το βασικό κομμάτι του Gwent, βαθμολογήσαμε το παιχνίδι με 8, βγάζοντας την εξής ετυμηγορία:

"Οι πολλές αλλαγές που έφερε το Homecoming patch, δεν επηρέασαν την ποιότητα και το βάθος του Gwent στο ελάχιστο. Το παιχνίδι παραμένει να είναι ένα από τα καλύτερα card games

που κυκλοφορούν στην αγορά σε όλα τα format, έχοντας παράλληλα από πίσω του μία από τις πιο αγαπημένες εταιρείες ανάπτυξης να το υποστηρίζει καθημερινά. Το Gwent δεν θα φτάσει ποτέ το επίπεδο “φήμης” του Hearthstone, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δεν μπορεί να επιβιώσει στο πέρασμα του χρόνου."

Διαβάστε το πρωτότυπο review μας για το Gwent: The Witcher Card Game με ένα κλικ εδώ.

Πιστή στο ραντεβού και τις υποσχέσεις της, η CD Projekt RED έδωσε στην αγορά και επίσημα στο τέλος του Μάρτη το πρώτο ουσιαστικό expansion του Gwent με όνομα Crimson Curse. Kαι αναφερόμαστε σε ουσιαστικό expansion, καθώς πριν από περίπου ενάμιση μήνα είχε κυκλοφορήσει και ένα μεγαλούτσικο δωρεάν update, το οποίο περιείχε μόνο νέους Leaders από το Thronebreaker standalone single-player campaign.

Στην περίπτωση του Crimson Curse όμως έχουμε να κάνουμε με ένα κανονικό και ολοκληρωμένο expansion, το οποίο εκτός από νέους Leaders και κάρτες, φέρνει στο τραπέζι και πολλές αλλαγές στο format με νέα keywords. Ελάτε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τις νέες προσθήκες του expansion.

To κόκκινο φεγγάρι

Όπως μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε και από την ονομασία, το Crimson Curse expansion έχει σαν κεντρικό του θέμα τα βαμπίρ που είδαμε αναλυτικά στο standalone expansion του The Witcher 3, Βlood and Wine. Ετοιμαστείτε λοιπόν να δείτε γνωστούς ήρωες, όπως ο Regis, o Dettlaff και η Anna Henrietta να επιστρέφουν στο προσκήνιο.

Αν και το theme φέρει “αέρα” από το Monsters faction, η CDPR έχει προσπαθήσει να ισορροπήσει τις νέες προσθήκες στην συλλογή, φέρνοντας αρκετούς ήρωες και χαρακτήρες για όλα τα factions, με σημείο αναφοράς πάντα το Blood and Wine expansion.

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, πέντε νέοι Leaders (ένας για κάθε faction) προστέθηκαν με το Crimson Curse, το οποίο ήρθε πακέτο μαζί με ένα νέο και ομώνυμο reward tree. Είναι αρκετά εύκολο να αποκτήσετε τους νέους Leaders, καθώς ο καθένας κοστίζει μόλις πέντε reward points (σε αντίθεση με τα 10 που είδαμε στο Thronebreaker update) αφού πρώτα φυσικά πάρετε τα αντίστοιχα nodes στο βιβλίο τα οποία επίσης δεν είναι πολλά σε αριθμό. Παράλληλα, έχουν προστεθεί και 101 νέες κάρτες τις οποίες μπορείτε να τις βρείτε φυσικά στα νέα Crimson Curse kegs.

Μία ντουζίνα νέα keywords

Σε μία προσπάθεια να “φρεσκάρει” το gameplay του Gwent, η CDPR πρόσθεσε όχι ένα, όχι δύο, αλλά 12 νέα keywords στο παιχνίδι και είναι αξιoσημείωτο πως κατάφερε να ταιριάξει απόλυτα μερικά από αυτά, όπως το bleeding, deathblow και dominance, με το κεντρικό θέμα του expansion. Τα keywords αυτά είναι φυσικά θεματικά κατανεμημένα και είναι λογικό κάποια να τα συναντάμε περισσότερο ή και καθόλου σε ορισμένα μόνο factions.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για μία ακόμη φορά να σηκώσετε τα μανίκια σας και να πέσετε με τα μούτρα στην δουλειά, καθώς τα 12 νέα keywords σε συνδυασμό με τις συνολικά 101 νέες κάρτες αποτελούν αρκετό περιεχόμενο και θα σας πάρει αρκετό χρόνο, τόσο για να το μάθετε όσο και για να πειραματιστείτε με τα νέα decks και να συνδυάσετε τις νέες κάρτες με τις προηγούμενες.

Μικρή προτεραιότητα στο expansion

Όπως ήταν αναμενόμενο τα decks που μπορούν να δημιουργηθούν με τις κάρτες και τους Leaders του Crimson Curse, είναι πιο δημοφιλή αυτό τον καιρό από ότι οι προκατοχοί τους, παρ’ όλα αυτά πρέπει να αναφέρουμε πως η εταιρεία έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο balance-άρισμα όλων των καρτών, τουλάχιστον όσον αφορά το επίπεδο των απλών παικτών.

Οι κάρτες του Crimson Curse μπορεί να έχουν ένα μικρό προβάδισμα στο meta αυτή την εποχή, αλλά το παιχνίδι είναι τελείως playable και με παλαιότερης κοπής decks. Βεβαίως, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα πάντα από τις παλαιότερες κάρτες, καθώς η CD Projekt RED έκανε κάποια nef-αρίσματα, καθιστώντας μερικά combos, όπως για παράδειγμα το Witcher trio ή τη χρήση του Eredin σαν Leader, unplayable.

Αλλά ούτως ή άλλως η εταιρεία έχει κάνει την οικονομία του παιχνιδιού πολύ consumer friendly, αφού χαρίζει με μεγάλη άνεση rewards συνέχεια. Στο reddit ένας χρήστης υπολόγισε πως θα χρειαστείτε μόλις 28 χιλιάδες scraps για να κατασκευάσετε όλες τις κάρτες του expansion, ένα ποσό που μπορεί να επιτευχθεί ιδιαίτερα εύκολα, κάνοντας μόνο τις 6 daily νίκες για ένα όχι μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε γενικές γραμμές η CD Projekt RED, έδειξε για μία ακόμη φορά τις προτεραιότητές της και το πόσο κοντά βρίσκεται στον καταναλωτή. Δίνει το έξτρα περιεχόμενο του expansion στον κόσμο σχετικά εύκολα, και αν κάποιος δεν παίζει τακτικά και θέλει να το πάρει από την πρώτη ημέρα, μπορεί να αγοράσει τρεις με τέσσερις δεκάδες φακελάκια. Ο τακτικός παίκτης όμως, όπως πάντα δεν θα χρειαστεί να δαπανήσει ούτε ένα cent αν θέλει τις νέες κάρτες, εκτός αν αυτές είναι cosmetic.

Παράλληλα η εταιρεία προσπαθεί ακόμα να κρατήσει το περιεχόμενο φρέσκο, εναλλάσοντας συνέχεια τους κανόνες στην αρένα και φυσικά προσθέτοντας κάθε μήνα καινούρια seasonal ranked σεζόν με διαφορετικούς κανόνες, δίνοντας σας όμως και την δυνατότητα να παίζετε και ranked παιχνίδι με το κανονικό format.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη CD Projekt RED.

IGN Greece Φήμη: Η Microsoft φαίνεται να ετοιμάζει συνδυασμό των συνδρομών Xbox Game Pass και Xbox Live Το Snapchat ανακοίνωσε... δικά του παιχνίδια Προσφορές Xbox Store: 02/04/2019

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα