Grand Prix Μπαχρέιν: 1-2 η Red Bull, στην 3η θέση ο Αλόνσο!

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το πρωτάθλημα της Formula 1 στο Μπαχρέιν. Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο μεγάλος νικητής με την Red Bull και στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο teammate του, Σέρχιο Πέρες.

H Aston Martin με τον εκπληκτικό Φερνάντο Αλόνσο τερμάτισε στην 3η θέση και ανέβηκε στο βάθρο. Ο Ισπανός έμπειρος πιλότος απέδειξε μέσα στο grid

ότι το μονοθέσιο του μπορεί να ανταγωνιστεί τόσο την Ferrari όσο και την Mercedes.

Εφιαλτικός ο αγώνας για τους Ιταλούς, καθώς ο Σαρλ Λεκλέρ εγκατέλειψε στον παρθενικό αγώνα της χρονιάς με πρόβλημα στην ισχύ του μονοθέσιου. Ο Κάρλος Σάινθ πάλεψε με τον Φερνάντο Αλόνσο για την θέση στο βάθρο, αλλά ο παγκόσμιος πρωταθλητής οδήγησε τον συμπατριώτη του στην 4η θέση με την δεύτερη Ferrari.

Πίσω από τον Σάινθ η επτάκις φορές πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον και η Mercedes. Το νέο μονοθέσιο της γερμανικής εταιρείας είναι σαφώς καλύτερο από εκείνο της προηγούμενης χρονιάς, την W13 E- Performance, αλλά χρειάζεται πολλές βελτιώσεις για να φτάσει εκείνο των «ταύρων».

Στην 6η θέση η δεύτερη Aston Martin και ο Λανς Στρολ. Ο Καναδός αγωνίστηκε με τραυματισμένο χέρι λόγω του ατυχήματος που είχε με το ποδήλατο και έκανε ένα φανταστικό αγώνα. Την πρώτη 10άδα κλείνουν οι Ράσελ (Mercedes), Μπότας (Alfa Romeo), Γκάσλι (Alpine) και Άλμπον (Williams).

Εκτός από τον Σαρλ Λεκλέρ εφιαλτικός ο αγώνας στο Μπαχρέιν και για τους Εστεμπάν Οκόν – Όσκαρ Πιάστρι. Ο Γάλλος οδηγός της Alpine δέχτηκε πάρα πολλές ποινές για την οδηγική του συμπεριφορά στην πίστα. Αντίθετα ο «πρωτάρης» της McLaren ήταν εκείνος που εγκατέλειψε πρώτος λόγω προβλήματος στα ηλεκτρικά του μονοθέσιου.

Keywords
Τυχαία Θέματα