Grand Prix Formula 1: Αζερμπαϊτζάν 4ος αγώνας Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1

Κυριακάτικη βόλτα

Η ομάδα Sauber F1 της Alfa Romeo, οδεύει προς τον 4ογύρο του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIA Formula 1, στο Αζερμπαϊτζάν. Θαείναι ο πρώτος αγώνας της σεζόν σεδημόσιους δρόμους μέσα σε πόλη. Αυτό αποτελεί πρόκληση για τις ομάδες πουσυμμετέχουν όσον αφορά στην διαχείριση των ελαστικών και στην εύρεση του σωστούσεταρίσματος

για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των μονοθεσίων τους στις μεγάλεςευθείες και στις κλειστές στροφές. Οι Μάρκους Έρικσον, Σαρλ Λεκλέρκ επιστρέφουν στο Μπακού με καλές μνήμες απότον αντίστοιχο αγώνα του 2017. Τότε ο Έρικσον τερμάτισε 11ος στον αγώνα της F1 ενώ ο Λεκλέρκ είχε μία μεγάλη επιτυχία στους αγώνες FIAFormula 2, όπου τερμάτισε 1ος και 2ος αντίστοιχα.

Μάρκους Έρικσον (αριθμός μονοθεσίου 9):

«Ο αγώνας στο Μπακού θα είναι ο πρώτος αγώνας σε δρόμουςπόλης τη φετινή σεζόν. Η διαδρομή είναι ενδιαφέρουσα, με μίξη από γρήγορακομμάτια και απαιτητικές στροφές. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής τηςδιαδρομής είναι τα σφιχτά περάσματα κυρίως γύρω από το κάστρο. Η πίστα είναιπολύ στενή εκεί οπότε πρέπει ο οδηγός να είναι εξαιρετικά ακριβής. Άλλη μίαπρόκληση είναι να βρεθεί το κατάλληλο σετάρισμα του μονοθεσίου για τιςαπαιτήσεις του αγώνα. Η διαχείριση των ελαστικών αποτελεί σημαντικό παράγοντακαθώς η πτώση στην απόδοση τους, λόγω υπερθέρμανσης αναμένεται εξαιρετικά υψηλήστην διάρκεια του αγώνα. Ανυπομονώ να βρεθώ στο Μπακού, για να συνεχίσω τη δυνατήαπόδοση που είχαμε στους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς».

Σαρλ Λε Κλέρκ (αριθμός μονοθεσίου 16):

«Αδημονώ να επιστρέψω στο Μπακού. Είχα ένα δυνατό αγώνα εκείπέρυσι όταν αγωνιζόμουν στην Formula 2. Αισθάνομαι πολύ άνετα στην διαδρομήμέσα στην πόλη του Μπακού. Μου αρέσουν ιδιαίτερα οι αγώνες σε δρόμους πόλεων.Αποτελούν πρόκληση για τους οδηγούς, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Ηατμόσφαιρα εκεί είναι σπουδαία και η θέα της παλιάς πόλης και του κάστρου,εντυπωσιακή. Θα έχουν ενδιαφέρον όσα μάθουμε κατά την διάρκεια των ελεύθερωνδοκιμών για την διαχείριση των ελαστικών. Αυτό θα μας προετοιμάσει για τιςπροκλήσεις του αγώνα, και θα μας επιτρέψει να εργαστούμε ώστε να βρούμε τιςσωστές ρυθμίσεις στο σετάρισμα της ανάρτησης και να αποδώσουμε καλά στον αγώνα.Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στο μονοθέσιο».

Δεδομένα διαδρομής:

Το πρώτο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν φιλοξενήθηκε στουςδρόμους του Μπακού το 2016. Η διαδρομή πόλης, μέσα στην πρωτεύουσα της χώρας,έχει μήκος 6 χλμ και σχεδιάστηκε από τον πολύ γνωστό αρχιτέκτονα, HermannTilke. Το Μπακού είναι ένας από τους τρεις αγώνες σε δημόσιους δρόμους στοφετινό ημερολόγιο. Οι άλλοι δυο είναι σε Μονακό και Σιγκαπούρη. Οι μεγάλεςευθείες επιτρέπουν υψηλές ταχύτητες, αλλά επίσης απαιτείται καλή πρόσφυση,σταθερότητα στο φρενάρισμα και διαχείριση των ελαστικών. Τμήμα της πίσταςδιέρχεται από την παλιά πόλη του Μπακού, πρόκειται για ένα πανέμορφο σκηνικόκαι μία μοναδική ατμόσφαιρα.

Πίστα Διαδρομή πόλης Μπακού / 6.001 χλμ

Απόσταση αγώνα 51 γύροι / 306.051 χλμ

Πρόγραμμα Κατατακτήριες δοκιμές στις 17:00 τοπική ώρα (16:00ώρα Ελλάδος), Αγώνας 16:10 τοπική ώρα (15:10 ώρα Ελλάδος)


Keywords
Τυχαία Θέματα