God of War: Ο Combat Designer αναλύει το πρώτο έντονο Boss Fight

Σύγκρουση θεών.

H σκληρή δουλειά που έκανε η Santa Monica Studio για το God Of War είναι εμφανής σε όλο το παιχνίδι, αλλά η εταιρεία, αποφάσισε να μιλήσει για την ιδιαίτερη προσοχή που έδωσε στο πρώτο θεϊκό boss fight που είδαμε και μας ζόρισε αρκετά.

Είναι

αυτονόητο ότι ακολουθούν spoilers, οπότε αν δεν έχετε παίξει το παιχνίδι, μην συνεχίσετε.

Σε ένα PlayStation Blog post, ο combat designer, Denny Yeh, μας έδωσε πολλές λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς δημιούργησαν την πρώτη μάχη με τον Baldur, γνωστό και ως The Stranger, στην αρχή του παιχνιδιού.

H απόφαση πάρθηκε νωρίς για να καταστεί το πρώτο boss σημαντικά μικρότερο και πιο οικείο από τον τεράστιο Κολοσσό της Ρόδου στο God Of War II, ή η μάχη με τον Ποσειδώνα στο 3.

Η ομάδα σχεδίασε τις επιθέσεις του Baldur έτσι ώστε να διδάξει στους παίκτες διάφορα mechanics, που θα χρησιμοποιούσαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το shockwave attack αναγκάζει τους παίκτες να κάνουν sideways dodge, το air stomp δημιουργήθηκε για το dodge roll και οι επιθέσεις που κάνει ζικ ζακ για να μάθουν οι παίκτες να κάνουν σωστά χρονομετρημένα parries και dodges.

Υπήρχαν πολύ ωραίες ιδέες που εμπνεύστηκαν από την πρώτη αυτή μάχη, για να υπάρχει συγκέντρωση και καλύτερο pacing. Για παράδειγμα, ο Kratos θα έπρεπε να αποφύγει πέτρες και χιονοστιβάδες που του ρίχνει ο Baldur, καθώς βγαίνει από ένα χάσμα, ή το να μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Baldur το Leviathan Axe ενάντια στον Kratos, καθώς το αφαιρεί από το στήθος του.

Η ομάδα μάλιστα σκέφτηκε ότι ο Baldur θα μπορούσε να ρίχνει ένα ολόκληρο βουνό στον Kratos, αλλά περιορίστηκαν σε ένα μεγάλο κομμάτι αγάλματος, επειδή ο Kratos υποτίθεται ότι είναι λίγο σκουριασμένος σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού. Ο Denny Yeh είπε, ωστόσο, ότι το να βλέπεις τη γροθιά του Kratos να σπάει ολόκληρα τα βουνά στο μέλλον δεν είναι εκτός πλάνου.

Credit: Sony, SIE Santa Monica Studio

"H ανάπτυξη ενός boss fight χρειάζεται σχεδόν όλο το τμήμα. Από environmental artists που δημιουργούν την arena, σε audio designers, που κάνουν την κάθε γροθιά να ακούγεται πιστευτή, σε παραγωγούς που βεβαιώνονται ότι δεν βλέπουμε βίντεο με γάτες όλη μέρα. Και αυτοί είναι μόλις ένα κομμάτι από την ομάδα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν δουλειά όλων."

Το μέγεθος της λεπτομέρειας του σχεδιασμού αυτής της μάχης είναι εντυπωσιακό και αν θέλετε να μάθετε ακόμη περισσότερα για αυτή τη διαδικασία, όπως για τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα εξισορρόπησε την καταστροφή του περιβάλλοντος με τη διατήρηση της αρένας αρκετά ανοικτή για να ελιχθεί, δείτε το πλήρες blog post εδώ.

Αν πάλι δεν χορταίνετε να παίζετε God of War, μπορείτε να δοκιμάσετε το New Game+ mode στις 20 Αυγούστου, ή δείτε το όπου βρίσκεται κρυμμένο το τελευταίο μυστικό του παιχνιδιού.

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming, Buddies!

IGN GreeceΗ Sony συνεργάζεται με το Facebook για μια νέα "God Of War" περιπέτειαGod of War: Το μέλλον της σειράς δεν θα αφήσει Θεό για Θεό σε ησυχίαΕ3 2016: Επιβεβαιώθηκε ο ηθοποιός πίσω από τη φωνή του Kratos στο νέο God of War

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα