God Eater 3 Review

Back to the fight.

Και όπως ήταν αναμενόμενο η μάχη μεταξύ ανθρωπότητας και Aragami συνεχίζεται, οπότε η Bandai Namco ξαναφέρνει τους God Eaters για να καθαρίσουν τα Ashlands από τα επικίνδυνα θηρία, που έχουν φέρει τον πλανήτη στο χείλος της καταστροφής. Αυτή τη φορά όμως ομάδα ανάπτυξης είναι η Marvelous First studio, αφού θεωρήθηκε ότι η σειρά έπρεπε να ανανεωθεί (development

team των προηγούμενων τίτλων ήταν η Shift).

Το εν λόγω sci-fi Action JRPG τοποθετείται σε ένα φουτουριστικό post apocalyptic κόσμο, και μας συστήνει μια νέα γενιά God Eaters, τους AGES. Παρότι η ύπαρξή τους έχει εξισωθεί με τη σωτηρία της γης, οι δυνάμεις που κατέχουν τους καθιστούν επικίνδυνους και στερούνται την ελευθερία τους. Τα δεσμά τους λύνονται μόνο για τον λόγω τον οποίο δημιουργήθηκαν. Να μάχονται Ashborns. Ένα task που θα υποστεί λοξοδρομήσεις, αφού επιβαρύνεται από μια εμφύλια εχθρική αντιπαράθεση. Τυπικό γιαπωνέζικο story που όμως δεν μπορεί να αφοσιωθεί στο ρόλο του πλήρως, αφού οι κακογραμμένοι διάλογοι συρρικνώνουν την ακτίνα επιρροής του. Οι NPC αν και έχουν τις βάσεις για να υπάρξει διαδραστικότητα μεταξύ της ομάδας δεν είναι πειστικοί, και το μέτριο αποτέλεσμα ολοκληρώνει ένας άλαλος και συναισθηματικά άκαμπτος πρωταγωνιστής.

Όμως ακόμα και αν το σεναριακό κομμάτι στερείται ειδημοσύνης, το battle σκέλος του τίτλου είναι περιεκτικό και γνήσιο. Fast paced, ευελιξία κινήσεων και το σημαντικότερο, δεν παραμένει στάσιμο αφού η εξέλιξή σας προωθείται συνεχώς μέσω ανανεωμένων abilities και εξοπλισμού. Και δεδομένου ότι για να χτίσετε σωστά τον χαρακτήρα σας έχετε να επεξεργαστείτε πολλά δεδομένα, το καλοφτιαγμένο menu δίνει το σωστό βηματισμό ώστε να μην υπάρξει αποπροσανατολισμός λόγω κορεσμού πληροφοριών.

Ξεκινώντας από τα βασικά, τρεις είναι οι μορφές που θα σας απασχολήσουν. Blade, Gun και Shield form, τις οποίες εναλλάσσετε κατά τη διάρκεια της μάχης. Ενδεικτικά μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από scythes, γιγάντια sacram, lazer guns, rayguns, bucklers, tower shields, το κάθε είδος σε ποικιλία μορφών με διαφορετικό elemental damage. Αναβαθμιζόμενα (αφού έχετε ανακαλύψει τα ανάλογα blueprints και υλικά), και ενισχυμένα με God Arcs της επιλογής σας, τα οποία αντιστοιχούν σε διαφορετικά traits. Συγκροτημένη σκέψη απαιτεί και η διαχείριση των ικανοτήτων που θα επιλέξετε για τα μέλη της ομάδας σας. Και εδώ υπάρχει πληθώρα επιλογών που επίσης χρήζουν αναβάθμισης. Στο κομμάτι του crafting εκτός από τον εξοπλισμό μπορείτε να ασχοληθείτε με το rebuilt skill. Αυτό σημαίνει ότι τα αχρησιμοποίητα God Arcs (μέχρι χίλια), μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους δημιουργώντας καινούργια καθώς επίσης ενδιαφέρουσα προσθήκη αποτελεί το bullet editor όπου μπορείτε να φτιάξετε τις σφαίρες της αρεσκείας σας.

Ο τίτλος όμως δεν σταματάει εδώ. Πλέον έχετε να συνυπολογίσετε και νέα features, που αφορούν λειτουργίες, όπως το Acceleration Trigger (passive skill), το Engage, που ενεργοποιείται όταν μάχεστε δίπλα με κάποιον από τους NPC επιτρέποντας τα κοινά buffs ή το Biting Edge. Το τελευταίο αυξάνει speed ή attack, αναλόγως το burst control unit που έχετε τοποθετήσει στο χαρακτήρα σας. Εν πρώτοις μέχρι να βρείτε τα πατήματά σας, όλα τα παραπάνω ίσως να δημιουργήσουν σύγχυση, όμως σε δύσκολες καταστάσεις θα βοηθήσουν αποτελεσματικά. Αν πάλι δεν έχετε την υπομονή να ασχοληθείτε εκτενέστερα, γιατί οι λεπτομέρειες σας δημιουργούν την ψυχολογία παράφρονα, τίποτα δεν μπορεί να σας εμποδίσει να ακολουθήσετε το δρόμο του ελεύθερου συνειρμού.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας οι συγκρούσεις με τα Ashborns θα σας δίνονται ως Standar missions και λαμβάνουν χώρα σε mini maps που όμως επαναλαμβάνονται σε μεγάλο βαθμό. Χωρίζονται σε main και optional και ο βαθμός δυσκολίας επεκτείνεται μέχρι το rank 7. Πριν αναλάβετε οποιαδήποτε αποστολή, εκτός των boss fights, ενημερώνεστε για το είδος του εχθρού και τις αδυναμίες του ώστε να προετοιμαστείτε ανάλογα. Η ολοκλήρωσή της σε συγκεκριμένο χρόνο δίνει extra ανταμοιβές. Φυσικά το co-op mode είναι διαθέσιμο (group τεσσάρων ατόμων), καθώς και τα λεγόμενα Assault missions. Ένα είδος trials (8 άτομα) από τα οποία μαθαίνετε νέα engage effects.

Τώρα όσον αφορά στην ποικιλομορφία των Aragami υπάρχει περιορισμός, με αποτέλεσμα οι αποστολές να αποκτούν επαναλαμβανόμενη χροιά. Όμως δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι είναι καλοσχεδιασμένα, με φαντασία και όμορφες λεπτομέρειες. Ταυτόχρονα στο πεδίο της μάχης, το A.I των companion ανταποκρίνεται αποτελεσματικά κάνοντας την ομάδα λειτουργική ακόμη και χωρίς να δώσετε εντολές.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Hellas.

IGN GreeceΗ ΕΑ δουλεύει σε καινούργια Need For Speed και Plants vs Zombies παιχνίδιαΑνακοινώθηκε το Groundhog Day: Like Father Like Son για VRΤο Game Store της Epic δεν είναι έτοιμο για μεγάλα παιχνίδια

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα