Gamescom 2019: Kunai Preview

Η πανίσχυρη AI των νίντζα.

Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας τα Metroidvania ξεπηδούν σαν μανιτάρια, καθώς όλο και περισσότεροι developers αποφασίζουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο genre. Για καλή μας τύχη οι περισσότερες κυκλοφορίες σε αυτό τον χώρο είναι συνήθως ποιοτικές, αλλά αναπόφευκτα έχει επέλθει και ο σχετικός κορεσμός. Για να μπορέσει λοιπόν ένα νέο Metroidvania να διακριθεί θα πρέπει να έχει κάτι να... πει, κάτι που θα το διαφοροποιήσει από τις υπόλοιπες κυκλοφορίες του χώρου.

Κατά

βάση όλα τα Metroidvania είναι Action-Adventures/Platformers και ενδεχομένως μπορεί να περιλαμβάνουν κάποια RPG στοιχεία. Συνήθως οι περισσότεροι developers αυτού του χώρου δίνουν έμφαση είτε στο Action-Adventure ή στο RPG κομμάτι, παραγκωνίζοντας τους platforming μηχανισμούς. Προφανώς και υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως το Ori and the Blind Forest, οι οποίες όμως απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Στην περίπτωση του Kunai, η TurtleBlaze δίνει έμφαση στο platforming στοιχείο, ενώ παράλληλα υιοθετεί μια ανάλαφρη, σχεδόν κωμική, αισθητική που δίνει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στην δημιουργία της.

Το σενάριο του Kunai μας τοποθετεί σε έναν κόσμο, όπου η ανθρωπότητα έχει σχεδόν αφανισθεί και τα ρομπότ περιφέρονται ελεύθερα. Ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ο Tabby ένα ρομπότ που κουβαλά την ψυχή ενός αρχαίου πολεμιστή και ως εκ τούτου είναι εκπαιδευμένος στην χρήση διαφόρων ιαπωνικών όπλων. Οπτικά ο ήρωάς σας μοιάζει με ένα tablet (!) και η οθόνη του αποτελεί τον καθρέφτη της ψυχής σας, απεικονίζοντας τα συναισθήματά σας μέσω διαφόρων emoticons. Ο πρωτότυπος κεντρικός ήρωας κερδίζει αναμενόμενα τις εντυπώσεις, αφού πρώτη φορά βλέπουμε ένα tablet να χειρίζεται με τόση μεγάλη επιδεξιότητα ένα katana!

Πέρα βέβαια από την katana, ο ήρωάς σας μπορεί να χειριστεί διάφορα ακόμη όπλα, όπως πολυβόλα και πιστόλια, καθώς και τα δίδυμα kunai του, τα οποία λειτουργούν ως grappling hooks. Εκτοξεύοντας τα kunai μπορείτε να σκαρφαλώσετε κάθετους τοίχους ή να τα χρησιμοποιήσετε για να αιωρηθείτε πάνω από ένα χάσμα. Τα controls ευτυχώς είναι ακριβέστατα, οπότε απλά θα χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εξοικειωθείτε. Να σημειώσουμε, ότι στο Kunai υπάρχουν και κάποια auto-scrolling levels, όπου η οθόνη κινείται αυτόματα από τα αριστερά προς τα δεξιά, οπότε θα πρέπει να κινηθείτε με ταχύτητα, να αποφύγετε τις πτώσεις το κενό και να εξολοθρεύσετε τους αντιπάλους που φράζουν τον δρόμο σας. Το πόσα ακριβώς είναι αυτά τα levels δεν τον γνωρίζουμε, ωστόσο η ύπαρξή τους είναι αρκετή για να αποθαρρύνει τους αρχάριους των Platformers ή όσους έχουν... σκουριασμένα αντανακλαστικά.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να αναφερθούμε και στον οπτικό τομέα του Kunai, ο οποίος επίσης κερδίζει τις εντυπώσεις. Η άκρως μινιμαλιστική χρωματική παλέτα σε συνδυασμό με την pixel art αισθητική δίνουν έναν αέρα από... Super Game Boy στην δημιουργία της ολλανδικής εταιρείας.

To Kunai θα κυκλοφορήσει για PC και Nintendo Switch. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νέα από την Gamescom 2019 στο ειδικό hub του IGN Greece.

IGN Greece Everspace 2 Official Reveal Trailer - Gamescom 2019 Οι 11 μεγαλύτερες ανακοινώσεις από τη Gamescom 2019 Gamescom 2019: H παρουσία της PQube

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα