Gamescom 2019: Darksiders Genesis Preview

O War επιστρέφει και αυτή τη φορά φέρνει μαζί του και παρέα.

Η ζωή μερικές φορές παίζει πολύ περίεργα παιχνίδια. Πριν από μερικά χρόνια η σειρά Darksiders ήταν καταδικασμένη να μείνει στη λήθη, αλλά πλέον έχει αναστηθεί και οι Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης καλπάζουν και πάλι περήφανοι... Ποιος θα περίμενε ότι μετά την χρεωκοπία της THQ και το κλείσιμο της Vigil Games

θα βλέπαμε το τρίτο κεφάλαιό της; Ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί ότι μετά το Darksiders III θα φτάναμε στο σημείο να δούμε ένα prequel του Darksiders; Πιθανότατα κανείς. Κι όμως φέτος ο War θα επιστρέψει για μια ακόμη φορά στις οθόνες μας. Και μάλιστα αυτή την φορά θα έχει για παρέα τον Strife, o οποίος ολοκληρώνει το κουαρτέτο των The Four Horsemen.

Όσο απίθανη φάνταζε η επιστροφή του War, άλλο τόσο απίθανη είναι και η top-down οπτική που υιοθετεί το Darksiders Genesis. Εκ πρώτης όψεως το prequel της σειράς δείχνει να έχει αρκετές ομοιότητες με το Diablo, αλλά όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, η ταυτότητα, το στίγμα και το DNA του Darksiders παραμένουν αναλλοίωτα. Πριν σας μεταφέρουμε τις συνολικές εντυπώσεις μας από το Darksiders Genesis, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι υπεύθυνη για την ανάπτυξή του δεν είναι η Gunfire Games, δημιουργός του Darksiders III, αλλά η Airship Syndicate, η οποία απαρτίζεται από πρώην developers της Vigil Games, συμπεριλαμβανομένου του Joe Madureira.

Σε σεναριακό επίπεδο, το Darksiders Genesis λαμβάνει χώρα πριν από τα γεγονότα του πρώτου κεφαλαίου της σειράς, καθώς ο War και ο Strife καλούνται από το The Charred Council για να πολεμήσουν τον Lucifer και τους δαίμονες του, οι οποίοι απειλούν την ισορροπία του σύμπαντος. To πώς τα γεγονότα αυτά συνδέονται με το αινιγματικό ξεκίνημα της πρώτης περιπέτειας του War μένει να το δούμε τους επόμενους μήνες, όταν και θα κυκλοφορήσει το Darksiders Genesis.

Βέβαια στο prequel της σειράς δεν πρωταγωνιστεί μόνο ο War, αλλά και ο Strife, ο οποίος χρησιμοποιεί τα πιστόλια του για να σπείρει τον όλεθρο στους αντιπάλους του. Στο single-player σας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξετε τον ενεργό χαρακτήρα σας, οπότε μπορείτε να παίξετε και με τους δύο καβαλάρηδες, ενώ αντίθετα στο co-op, ο ένας παίκτης ελέγχει τον War και ο δεύτερος τον Strife.

Παρά την top-down αισθητική, το Darksiders Genesis θα φανεί γνώριμο στους φίλους της σειράς, αφού και πάλι θα χρειαστεί να επιλύσετε διάφορα puzzles και να πετσοκόψετε εκατοντάδες εχθρούς. Ο κόσμος πάντως του παιχνιδιού είναι κατακερματισμένος σε μικρότερα αυτόνομα levels, τα οποία δεν είναι procedurally generated. Όπως προαναφέραμε, η όλη αισθητική μπορεί να παραπέμπει στο Diablo, εντούτοις εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κλασικό Darksiders με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε κάθε level υπάρχουν διάφορες δυσπρόσιτες περιοχές και κρυφά σεντούκια, οπότε αφού αποκτήσετε πρόσβαση στο κατάλληλο ability θα πρέπει να επιστρέψετε στα levels που έχετε προηγουμένως ολοκληρώσει για να συλλέξετε όλο το loot. Ισχύει δηλαδή ότι ακριβώς είχαμε δει και στα προηγούμενα κεφάλαια της σειράς.

Οι ήρωες σας έχουν πρόσβαση και στο γνωστό Chaos Form, το οποίο αυξάνει προσωρινά την δύναμή σας και σας δίνει το πλεονέκτημα στα boss fights. Εν τω μεταξύ, οι κινήσεις, οι επιθέσεις και γενικότερα τα animations του War δείχνουν να έχουν μεταφερθεί αυτούσια από τα προηγούμενα Darksiders, οπότε οι βετεράνοι της σειράς αναμένεται να εξοικειωθούν πολύ γρήγορα μαζί του. Το gameplay είναι αρκετά διαφορετικό παίζοντας με τον Strife, αφού ακολουθεί τα πρότυπα των twin-stick shooters.

Ένα από τα νέα στοιχεία που συναντάμε στο Darksiders Genesis, είναι τα λεγόμενα Creature Cores, τα οποία σας επιτρέπουν να αναβαθμίσετε τους ήρωές σας. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε ένα Creature Core, τόσο περισσότερα από τα modifiers του ξεκλειδώνετε και κατ' επέκταση γίνεστε ισχυρότεροι. Τα Creature Cores πέφτουν ως drops από τους εχθρούς και κυρίως από τα bosses, αλλά αποτελούν και μέρος των rewards που κερδίζετε όταν ολοκληρώνετε ένα level.

Συνοψίζοντας, το Darksiders Genesis μπορεί να δανείζεται κάποια στοιχεία από τη σειρά Diablo, αλλά κατά βάση το ύφος της σειράς διατηρείται αναλλοίωτο. Η προσθήκη του co-op είναι καλοδεχούμενη, ενώ το γεγονός ότι έχουμε δύο playable χαρακτήρες δίνει ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία στο gameplay. Μετά το χλιαρό Darksiders III μένει να δούμε αν η σειρά θα καταφέρει να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.

To Darksiders Genesis θα κυκλοφορήσει εντός του 2019 για PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch και Google Stadia. Μπορείτε να το προ-παραγγείλετε μέσω του The Console Club ακολουθώντας το σχετικό link.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νέα από την Gamescom 2019 στο ειδικό hub του IGN Greece.

IGN Greece Everspace 2 Official Reveal Trailer - Gamescom 2019 Οι 11 μεγαλύτερες ανακοινώσεις από τη Gamescom 2019 Gamescom 2019: H παρουσία της PQube

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα