Gamescom 2018: Τα 5 indie games που μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις

Γοητευτικές point and click δημιουργίες, Lovecraftιανά tactical RPG και “ψαγμένα” Action-Adventures, απ' όλα έχει ο μπαξές

Έχουν περάσει τρεις περίπου εβδομάδες από όταν επιστρέψαμε από την Gamescom, όπου και είχαμε την ευκαιρία να δούμε από πρώτο χέρι δεκάδες νέα games. Η κάλυψη του event φτάνει σιγά

σιγά προς το τέλος της, καθώς γράψαμε ούτε ένα, ούτε δύο... αλλά 32 previews (εκκρεμούν οχτώ ακόμη). Σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι τίτλοι που δοκιμάσαμε μας άφησαν καλές εντυπώσεις, ορισμένοι εξ' αυτών όμως κατάφεραν να ξεχωρίσουν στα μάτια μας. Δείτε παρακάτω τα πέντε indie games που μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και μας έχουν κάνει να ανυπομονούμε για την κυκλοφορία τους.

5) Unto The End (2 Ton Studios, Digital Uppercut Production)

To Unto The End εντυπωσιάζει με τον artistic μινιμαλισμό του και την μελαγχολική ατμόσφαιρα του, μεταφέροντάς μας σε χιονισμένα Σκανδιναβικά τοπία, όπου καλούμαστε να βοηθήσουμε έναν πολεμιστή να επιστρέψει πίσω στην οικογένειά του. Τα στοιχεία που κάνουν την δημιουργία της 2 Ton Studios να ξεχωρίζει είναι το ρεαλιστικό σύστημα μάχης (αν το For Honor ήταν 2D κάπως έτσι θα έμοιαζε) και το πανέξυπνο Α.Ι.

Το Unto The End θα κυκλοφορήσει το 2019 για PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch.

4) My Brother Rabbit (Artifex Mundi)

Μετά από μια πλειάδα hidden object Adventures, η πολωνική Artifex Mundi ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει ένα παραδοσιακό point and click Advenure, τα οποίο μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε έναν πανέμορφο ουτοπικό κόσμο που έχει δημιουργηθεί από την φαντασία ενός παιδιού. Εν τω μεταξύ, η “εικονογραφημένη” μορφή αφήγησης που χρησιμοποιεί το My Brother Rabbit καταργεί παράλληλα όλα τα language barriers, καθώς μπορεί να ασχοληθεί μαζί του ακόμη και κάποιος που δεν γνωρίζει αγγλικά.

Το My Brother Rabbit θα κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου για PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch.

3) Acthung! Cthulhu Tactics (Auroch Digital, Ripstone)

Εμπνευσμένο από το σύμπαν του role-playing game Achtung! Cthulhy, το νέο tactical RPG της Auroch Digital υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις στους λάτρεις του είδους. Οι ομοιότητες με το XCOM: Enemy Unknown είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, ωστόσο η ταλαντούχα βρετανική εταιρεία φρόντισε να εισάγει μια πλειάδα νέων μηχανισμών, αλλάζοντας τους κανόνες γύρω από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το fog of war.

Το Achtung! Cthulhu Tactics θα κυκλοφορήσει το 2018 για PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch.

2) Irony Curtain: From Matryoshka with Love (Artifex Mundi)

Το επερχόμενο σατιρικό point and click Adventure της Artifex Mundi μας βάζει στην φανταστική Matryoshka και μας αφηγείται τις περιπέτειες ενός ταλαίπωρου δημοσιογράφου, ο οποίος προσπαθεί να πάρει συνέντευξη από τον ηγέτη της κομμουνιστικής χώρας. Το Ιrony Curtain: From Matryoshka with Love καταφέρνει να διακωμωδήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα όσα συνέβαιναν στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου στη Σοβιετική Ένωση, καθώς και στις υπόλοιπες χώρες του Ανατολικού μπλοκ, όπως την Πολωνία. Για να λύσετε τους γρίφους του παιχνιδιού θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την λογική σας με έναν... ευφάνταστο τρόπο. Το σχήμα αυτό ακούγεται κάπως οξύμωρο, αλλά σχετίζεται άμεσα με τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της Πολωνίας επί κομμουνισμού.

Το Irony Curtain: From Matryoshka with Love θα κυκλοφορήσει το 2019 για PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch.

1) Valfaris (Steel Mantis, Digital Uppercut Production)

Οι δημιουργοί του Slain: Back from Hell επιστρέφουν στο προσκήνιο με ένα ακόμη heavy metal-ικό έπος που ξεχειλίζει από αίμα και τεστοστερόνη. Ο πολεμιστής Therion επιστρέφει στον πλανήτη Valfaris για να εξοντώσει το κακό σε ένα Action-Adventure/Platform στα πρότυπα της σειράς Contra. Ότι και να πούμε για το art direction του Valfaris είναι λίγο. Λες και κάποια θεϊκή ή εξωγήινη δύναμη κατεύθυνε το χέρι του Andrew Gilmour και τον βοηθούσε να σχεδιάσει τα levels και τους χαρακτήρες του Valfaris. Το δε soundtrack του Curt Victor Bryant, πρώην κιθαρίστα των Celtic Frost προσφέρεται για αδυσώπητο headbanging.

Το Valfaris θα κυκλοφορήσει το 2019 για PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch.

Βρείτε τα πάντα για την Gamescom 2018 στο ειδικό hub του IGN Greece.

IGN Greece 10 παιχνίδια που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε στην Αποκάλυψη Tomb Raider: Τα πολλά πρόσωπα της Lara Croft Όλοι οι αθλητές που στόλισαν τα εξώφυλλα της σειράς NBA 2K

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα