Gamescom 2018: The Sojourn Preview

Κόσμοι παράλληλοι

Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει μια ραγδαία αύξηση στις κυκλοφορίες που προέρχονται από τον χώρο των Puzzle/Adventure. Ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα είναι το Pneuma: Breath of Life, η σειρά Q.U.B.E και το The Witness. Στις παραπάνω δημιουργίες συναντάμε ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, όπως την first-person κάμερα, φιλοσοφικούς προβληματισμούς, “έξυπνα” puzzles που μας αναγκάζουν να καταναλώσουμε αρκετή φαιά ουσία κ.ο.κ. Τα ίδια χαρακτηριστικά συναντάμε και στο The Sojourn, την παρθενική δημιουργία της Shifting

Tides.

Κατά την διάρκεια της Gamescom είχαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με μια πρώιμη έκδοση του εν λόγω Puzzle/Adventure και να βγάλουμε ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την ποιότητά του. Η βρετανική εταιρεία ανάπτυξης χαρακτηρίζει εύστοχα την δημιουργία της ως ένα “thought-provoking puzzle game”, καθώς πράγματι το σενάριο του The Sojourn δίνει μπόλικη τροφή σκέψη. Ο χαρακτήρας σας ξυπνά σε έναν πανέμορφο και αγνό κόσμο, του οποίου ωστόσο τα θεμέλια στηρίζονται στο σκοτάδι. Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι το σκοτάδι αυτό αντιπροσωπεύει μια παράλληλη διάσταση, στην οποία μπορείτε να μεταβείτε αντλώντας ενέργεια από συγκεκριμένα αγάλματα.

Για να μπορέσετε να επιλύσετε τα διάφορα puzzles που θα συναντήσετε στον δρόμο σας θα χρειαστεί να μετακινηθείτε αρκετές φορές μεταξύ των δύο παραπάνω παράλληλων διαστάσεων. Ας υποθέσουμε ότι στον φωτεινό κόσμο υπάρχει ένα χάσμα που δεν σας επιτρέπει να προχωρήσετε. Μπαίνοντας στην παράλληλη διάσταση θα διαπιστώσετε ότι στο σημείο αυτό αντί για ένα χάσμα υπάρχει μια ενεργειακή γέφυρα, στην οποία μπορείτε να περπατήσετε και να περάσετε απέναντι.

Στον πρώτο εκ των τεσσάρων κόσμων του The Sojourn, η επίλυση των puzzles βασίζεται αποκλειστικά στην αξιοποίηση των διαφόρων αγαλμάτων. Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να αλλάξετε την θέση σας με αυτή των αγαλμάτων και να συλλέξετε ενέργεια από αυτά, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε spawn ενεργειακές γέφυρες σαν κι αυτές που αναφέραμε παραπάνω. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αν απομακρυνθείτε πολύ από κάποιο άγαλμα η ενέργεια που κουβαλάτε θα χαθεί. Θα πρέπει λοιπόν πριν κάνετε την σχετική εναλλαγή να βρίσκεστε στο κατάλληλο σημείο.

Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφεραν οι developers σε κάθε κόσμο εισάγεται και μια νέα κατηγορία από puzzles. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ομαλή και σταδιακή εξοικείωση του παίκτη με τους μηχανισμούς του The Sojourn. Για να είμαστε ειλικρινείς αν και έχουμε σημαντική εμπειρία στο συγκεκριμένο genre, το puzzles μας παίδεψαν από τον πρώτο κιόλας κόσμο. Ως εκ τούτου ο βαθμός πρόκλησης αναμένεται να είναι υψηλότατος στην τελική έκδοση του παιχνιδιού.

Πέρα από τα ευφάνταστα και δύσκολα puzzles, το The Sojourn διακρίνεται και σε οπτικό επίπεδο. Ο κόσμος του είναι ένας από τους πιο όμορφους που έχουμε δει στο συγκεκριμένο χώρο, καθώς διαθέτει υπέροχα τοπία, πανέμορφους χρωματισμούς και εντυπωσιακά lighting effects. Αν δεν μας απατά η μνήμη μας θα τρέχει και σε 4K ανάλυση. To μόνο αρνητικό είναι ότι θα χρειαστεί να κάνουμε αρκετούς μήνες μέχρι να το πιάσουμε στα χέρια μας, καθώς για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Το The Sojourn θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019 για PC, PS4 και Xbox One.

Βρείτε τα πάντα για την Gamescom 2018 στο ειδικό hub του IGN Greece.

IGN Greece To Death Stranding στο TGS 2018 ως Stage Event Gamescom 2018: The Inner Friend Preview Gamescom 2018 Highlights

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα