Μόνο από τον Τσιτσιπά χάνει ο Τζόκοβιτς

Στα κορτ με σκληρή επιφάνεια του Αμερικάνικου Οπεν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγύρισε το 14ο γκραν σλαμ της καριέρας του, πιάνοντας τον Πιτ Σάμπρας στην 3η θέση των τενιστών με τους περισσότερους τίτλους στα τέσσερα μεγαλύτερα τουρνουά κάθε έτους (Αυστραλιανό Οπεν, Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον και Αμερικάνικο Οπεν). Μόνο ο Φέντερερ και ο Ναδάλ των 20 και των 17 τίτλων αντίστοιχα σε γκραν σλαμ έχουν περισσότερους από τον Σέρβο τενίστα.

Δίχως άλλο, οι επιτυχίες του στο Γουίμπλεντον και το Αμερικάνικο Οπεν, τον «εκτόξευσαν» στον 7ο ουρανό. Από το Λονδίνο έως και
τη Νέα Υόρκη έμοιαζε ανίκητος ο σπουδαίος Τζόκοβιτς, καθώς πήρε και το Μάστερς του Σινσινάτι. Μονάχα ένα τενίστας κατάφερε να τον νικήσει τους τελευταίους μήνες. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Έλληνας τενίστας, λίγες ημέρες πριν «κλείσει» τα 20 του χρόνια, νίκησε τον Σέρβο τενίστα στον 3ο γύρο του Μάστερς του Καναδά (φέτος διεξήχθη στο Τορόντο). Εκεί, όπου ο Τσιτσιπάς προχώρησε έως τον τελικό, χάνοντας από τον Ράφα Ναδάλ, από τον οποίο είχε ηττηθεί και στον τελικό της Βαρκελώνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα