Gamescom 2018: Mutant Year Zero: Road to Eden - Preview

Αν σας αρέσει το είδος..για δείτε το.

Βγαλμένο από ένα πλούσιο παρελθόν στον κόσμο των hardcore RPG παιχνιδιών το Mutant Year Zero, έρχεται να δώσει μια νέα οπτική στην ιστορική σειρά. Έχοντας πλέον στα χέρια τους τα δικαιώματα του franchise για μερικά χρόνια, η Funcom θα εκδώσει τον Δεκέμβρη του 2018 ένα κράμα tactical

turn based παιχνίδι με έντονα στοιχεία εξερεύνησης που δημιουργήθηκε από το studio The Bearded Ladies.

Βασισμένο στην ιστορία του προκατόχου, βρισκόμαστε σε ένα post apocalyptic περιβάλλον όπου τα robot έχουν το πάνω χέρι και η ανθρωπότητα βρίσκεται οριακά στο σημείο μηδέν! Μια ομάδα μεταλλαγμένων αναλαμβάνει δράση για να "καθαρίσει ο τόπος" από τα εχθρικά παλιοσίδερα. Στην ομάδα ανάπτυξης υπάρχουν έμπειροι σχεδιαστές από το Payday αλλά και από το Hitman, επιρροές που μπορούμε να δούμε αφενός στα γραφικά αλλά και αφετέρου στο σύστημα stealth του παιχνιδιού.

Ο παίκτης καλείται να κουνά σε πραγματικό χρόνο την ομάδα του παίρνοντας την καλύτερη δυνατή θέση πριν η μάχη ξεκινήσει. Έπειτα μεταφερόμαστε σε μια κλασσική λογική turn based μάχης με action points που δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους. Εμείς είδαμε ένα demo στην Gamescom και αντιμετωπίσαμε μια πολύ αρχική εκδοχή του παιχνιδιού η οποία είχε τις δυσκολίες της. Δεδομένου ότι μπορούμε με το σύστημα stealth να πάρουμε σχεδόν τέλειες θέσεις για να κάνουμε μάχη καταλαβαίνουμε πως ακόμα και στο εύκολο επίπεδο οι εχθροί είναι αρκετά δυνατοί και σχετικά έξυπνοι. Αν δεν εκμεταλλευτούμε σωστά την θέση μας θα έχουμε δύσκολα ξεμπερδέματα.

Στην πρώτη επαφή με το περιβάλλον μένουμε αρκετά ικανοποιημένοι με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι χαρακτήρες (Ένα γουρούνι, μια Πάπια και μια μεταλλαγμένη κοπέλα), που όσο προχωράει το παιχνίδι θα δεθούμε μαζί τους και θα ταυτιστούμε με το σκοπό τους. Έντονο φυσικά το στοιχείο του χιούμορ χωρίς να επηρεάζει τη γενική σοβαρότητα, μιας και η σωτηρία του κόσμου απ' την καταστροφή δεν είναι παίξε γέλασε.

Οι χαρακτήρες μας καθώς προχωράμε, βρίσκουν αντικείμενα από loot είτε στο χώρο είτε από τα κορμιά των αντιπάλων ενώ υπάρχει και ένα talent system που βοηθά να καθορίσουμε καλύτερα τους ρόλους που έχουμε στην ομάδα μας.

Μερικά έξυπνα trick, όπως το να ανεβαίνουμε σε επίπεδο για καλύτερο οπτικό πεδίο ή να εξαπολύουμε βόμβες όταν ο αντίπαλος έχει πάρει κάλυψη, είναι βασικά για να τελειώσουμε γρήγορα τις μάχες. Όμως, σχεδόν ότι κάνουμε εμείς μπορεί να το κάνει και η αντίπαλη στρατιά. Σίγουρα δεν θα χάσουν ευκαιρία να τιμωρήσουν ένα λάθος μας αλλά ούτε θα ντραπούν να οπισθοχωρήσουν αν κρίνουν ότι δεν τους παίρνει. Σε γενικές γραμμές η κατεύθυνση του παιχνιδιού είναι να δώσει μια έντονη στρατηγική εμπειρία στον παίκτη. Όπως μας είπαν άλλωστε, ο CEO της εταιρίας είναι μεγάλος fan του είδους και τίποτα δε του φαίνεται αρκετά δύσκολο.

Μιας και δεν είχαμε άπλετο χρόνο για να ασχοληθούμε με το παιχνίδι, δεν είναι απόλυτα σίγουρο το πόσο δύσκολο τελικά θα είναι παίζοντας το από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά ο συνδυασμός του RPG στοιχείου με τα background των ηρώων να έρχονται από ένα πλούσιο παρελθόν σίγουρα θα μας βάλει στο νόημα και από μόνο του αυτό φαίνεται ικανό για να μας κρατήσει αρκετές ώρες. Αδιαμφισβήτητα η μεταφορά του τίτλου σε ένα tactical παιχνίδι δεν μπορεί να γεμίσει όλο το φάσμα ενός pen n' paper αλλά μοιάζει να είναι άξιος ανάδοχος.

Αναμένουμε για την κυκλοφορία σε PC, XBOX και PS4 που έχει οριστεί για τις 4 Δεκέμβρη.

Βρείτε τα πάντα για την Gamescom 2018 στο ειδικό hub του IGN Greece.

IGN GreeceBig Day PreviewIGE και IGN Greece σας περιμένουν στο ΠΛΑΙΣΙΟ για WOW καταστάσειςΕκστασιασμένη η Platinum Games με την πρόοδο του Bayonetta 3

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα