Gamescom 2018: Destiny 2: Forsaken - Gambit mode Preview

To deposit or not to deposit, ιδού η απορία

Σε λίγες ημέρες το Destiny 2 θα κλείσει αισίως το πρώτο έτος ζωής του. Μέχρι στιγμής η πορεία που ακολουθεί η δημιουργία της Bungie είναι παραπλήσια με αυτή του προκατόχου του. Κοινώς είχαμε ένα “μουδιασμένο” και αρκετά overhyped λανσάρισμα, το οποίο συνοδεύτηκε από δύο μέτρια add-ons, τo Curse of Osiris και το Warmind. Η δεύτερη χρονιά του Destiny, όπου και είδαμε το The Taken King expansion μας χάρισε συναρπαστικές

στιγμές και εξόρκισε το φάντασμα του αναιμικού λανσαρίσματος του παιχνιδιού.

H Bungie αναμένεται να ακολουθήσει μια ανάλογη τακτική και στο Forsaken, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι με την έλευση του νέου expansion θα δούμε το... πραγματικό Destiny 2. Τα ακριβή λόγια που χρησιμοποίησαν τα στελέχη της Bungie στην -κεκλεισμένων των θυρών- παρουσίαση του expansion στην Gamescom ήταν: “what Destiny was born to be”. O ακρογωνιαίος λίθος γύρω από τον οποίο η Bungie φιλοδοξεί να υλοποιήσει το μεγαλεπήβολο εγχείρημά της είναι το λεγόμενο Gambit mode. Τι είναι όμως το Gambit; Είναι απλά ένα ακόμη mode ή μια standalone εμπειρία ικανή να προσελκύσει έναν ευρύτερο αριθμό παικτών στους κόλπους του Destiny; Η απάντηση ακολουθεί παρακάτω.

Σε γενικές γραμμές το Gambit μπορεί να περιγραφεί ως ένα mode που αναμιγνύει ιδανικά PvE και PvP στοιχεία. Τα δύο “συστατικά” αυτά δεν βρίσκονται σε πλήρη αναλογία και αυτό γιατί κατά βάση πολεμάτε απέναντι στην CPU. Υπάρχει ωστόσο η δυνατότητα να κάνετε invade στο game της αντίπαλης ομάδας ή να δεχθείτε την εισβολή ενός αντίπαλου παίκτη. Οι 4vs4 αναμετρήσεις του Gambit mode είναι της μορφής best of three, κοινώς νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που θα νικήσει πρώτη δύο γύρους. Για να νικήσετε στον εκάστοτε γύρο θα χρειαστεί να συλλέξετε όσο το δυνατόν περισσότερα motes, τα οποία πέφτουν ως drops από τους εχθρούς που σκοτώνετε. Μόλις μια ομάδα κάνει deposit τον απαιτούμενο αριθμό από motes σε ένα συγκεκριμένο checkpoint του χάρτη, τότε μπορεί να καλέσει ένα Prime Evil boss. Αν νικήσει σε αυτό το boss fight τότε θα κερδίσει ένα γύρο της αναμέτρησης.

Η βασική λογική του Gambit είναι ότι όποια ομάδα μπορέσει να συντονιστεί καλύτερα και να καθαρίσει πιο γρήγορα τα mobs έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Οι ισορροπίες ωστόσο μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Καταρχήν, αν ένας παίκτης πεθάνει τότε θα χάσει όλα τα motes που είχε πάνω του εκείνη τη χρονική στιγμή. Σε δεύτερη φάση κάθε παίκτης μπορεί να κάνει deposit ένα συγκεκριμένο αριθμό από motes (5, 10 ή 15) για να καλέσει ένα blocker πλάσμα, το οποίο εισβάλλει στο παιχνίδι της αντίπαλης ομάδας. Μια safe επιλογή είναι να καταθέσετε αμέσως τα πρώτα πέντε motes σας για να καλέσετε ένα easy blocker. Κατά πάσα πιθανότητα όμως η αντίπαλη ομάδα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει εύκολα το πλάσμα αυτό και σαν να μην έφτανε αυτό θα κερδίσει επιπλέον motes από την εξόντωσή του.

Προφανώς αν κάνετε deposit 15 motes και στείλετε στην αντίπαλη ομάδα ένα elite mob θα δυσκολέψετε το έργο της, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι δεν θα πεθάνετε πριν προλάβατε να “καταθέσετε” τα motes σας. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όταν μια ομάδα κάνει deposit 25 ή 50 motes μπορεί να στείλει ένα μέλος να κάνει invade στο game της αντίπαλης ομάδας. Οι λεπτές αυτές ισορροπίες είναι και ο λόγος που το Gambit είναι τόσο διασκεδαστικό, ενώ o παράλληλα ο PvE πυρήνας του το κάνει προσβάσιμο και στους αρχάριους. Κακά τα ψέμματα το PvP κομμάτι του Destiny 2 δεν είναι και το πιο φιλικό απέναντι στους αρχάριους, εντούτοις παίζοντας στο Gambit μπορείτε να συμβάλλετε στη νίκη της ομάδας σας με διάφορους τρόπους.

Το Forsaken expansion του Destiny 2 θα κυκλοφορήσει στις 4 Σεπτεμβρίου για PC, PS4 και Xbox One.

Βρείτε τα πάντα για την Gamescom 2018 στο ειδικό hub του IGN Greece.

IGN GreeceGamescom 2018: Οι πρώτοι νικητές των Gamescom Awards 2018Gamescom 2018: Η ομάδα είναι το ''το κλειδί'' στο Team Sonic RacingGamescom 2018:Το DayZ έρχεται την άλλη εβδομάδα στο Xbox One

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα