Gamescom 2018: Ancestors Legacy (Xbox One) Preview

Marching on to war

Όταν πλάι στις λέξεις Real-time Strategy βάλεις την λέξη κονσόλα είναι δεδομένο ότι κάτι δεν σου κάθεται καλά. Όπως έλεγαν κάποτε και οι Megadeth στο Hangar 18 “the military intelligence, two words combined that can't make sense”. Σε κάθε κανόνα βέβαια στην ζωή υπάρχει και η εξαίρεση. Μία από αυτές τις εξαιρέσεις ήταν το Halo Wars 2, στο οποίο τα controls είχαν προσαρμοστεί έτσι ώστε να κάνουν την ζωή -όσων παικτών ήθελαν να το παίξουν στο Xbox One-

εύκολη. Στις λίγες αυτές εξαιρέσεις του γενικότερου κανόνα έρχεται πλέον να προστεθεί το Ancestors Legacy της Destructive Creations.

Το Ancestors Legacy είναι ένα squad-based Real-time Strategy, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάιο στα PC από την 1C Company. Σε αυτό αναλαμβάνετε τον έλεγχο τεσσάρων διαφορετικών nations, των Βίκινγκς, των Αγγλο-Σαξόνων, των Γερμανών και των Σλάβων. Εν τω μεταξύ, το campaign έχει βασιστεί σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα του Μεσαίωνα, όπως την επιδρομή των Βίκινγκς στο Lindisfarne.

Αν υπάρχει κάτι που κάνει το Ancestors Legacy να ξεχωρίζει αυτό είναι η πληθώρα των τακτικών επιλογών που σας δίνει. Πριν ξεκινήσετε μια μάχη θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορους ακόμη παράγοντες. Εννοείται ότι θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την μαχητική ικανότητα τόσο των δικών σας, όσο και των αντίπαλων στρατευμάτων, εντούτοις με την κατάλληλη στρατηγική μπορείτε να τρέξετε σε φυγή ακόμη και ισχυρότερα στρατεύματα. Για παράδειγμα, αν εκμεταλλευτείτε σωστά το terrain και καταφέρετε να πλαγιοκοπήσετε τον αντίπαλο σας (στήνοντας π.χ μια ενέδρα σε ένα δάσος) θα του προκαλέσετε ένα τεράστιο πλήγμα στο ηθικό του και ως εκ τούτου θα αποκτήσετε το πάνω χέρι στην επικείμενη μάχη.

To μοντέλο χειρισμού στο Xbox One δεν διαφέρει και πολύ σε σύγκριση με αυτό του Halo Wars 2, καθώς ένα double tap με το Χ πάνω σε ένα σημείο του χάρτη είναι αρκετό για να επιλέξετε όλες τις μονάδες σας που βρίσκονται σε αυτό το σημείο. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστές ομάδες και να τις κάνετε assign στο d-pad. Με τον τρόπο αυτό δύναται λόγου χάρη να φτιάξετε μια ομάδα με τοξότες και μια με σπαθιά και να τις κινήσετε ξεχωριστά.

Η φύση του Ancestors Legacy με δεδομένο ότι μιλάμε για ένα squad-based RTS βοηθά την αρμονική μετάβασή του στο Xbox One, αφού κινείτε κατά βάση μονάδες και έχει ολόκληρους στρατούς, όπως στο Total War. Παίζοντας τρεις -αν δεν μας απατά η μνήμη μας- αποστολές, όπου μάλιστα είχαμε την δυνατότητα να δούμε και τους stealth μηχανισμούς δεν αντιμετωπίσαμε ούτε ένα πρόβλημα με το μοντέλο χειρισμού.

To Ancestors Legacy διατίθεται από τις 22 Μαΐου για PC, ενώ θα κυκλοφορήσει στο Xbox One μέσα στο 2019. Μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece, καθώς τις προσεχείς μέρες θα ακολουθήσει unboxing της συλλεκτικής έκδοσής του.

Βρείτε τα πάντα για την Gamescom 2018 στο ειδικό hub του IGN Greece.

IGN Greece Gamescom 2018: The Inner Friend Preview Gamescom 2018 Highlights Gamescom 2018: Οι νικητές των Gamescom Awards 2018... part 2

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα