Formula 1: Σχεδιάζει τη νέα αγωνιστική σεζόν η Mercedes

Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τη φετινή παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και αναφέρθηκε στις αλλαγές, που θα πρέπει να γίνουν για να επιστρέψει η Mercedes στη διεκδίκηση του τίτλου.

Αρχικά, ο Βολφ δήλωσε: “Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση διότι έχουμε ένα συγκεκριμένου τύπου μονοθέσιο και δεν μπορούμε να πειραματιστούμε αρκετά εφέτος λόγω του budget cap. Προσπαθούμε απλά να αλλάζουμε κάποια πράγματα.

Οποιαδήποτε απόφαση για το 2023 πρέπει να την εξετάσουμε πολύ προσεκτικά, διότι τα δεδομένα μας δε μας δίνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και δε συνάδουν με την πραγματικότητα. Έχουμε τεράστιες εναλλαγές στην απόδοση, τις οποίες δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Αυτή τη στιγμή, αν πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε δραματικά τον σχεδιασμό μας για του χρόνου, πως γίνεται να είμαστε σίγουροι πως είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση; Γιατί ξεκάθαρα θα βρεθούμε ένα βήμα πίσω από τους άλλους.Οι συζητήσεις που έχουμε είναι για να παρθούν αποφάσεις τις επόμενες εβδομάδες”.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της Mercedes συμπλήρωσε: “Δεν έχουμε αποφασίσει για τον σχεδιασμό του μονοθεσίου μας του 2023. Το συζητάμε ακόμα στο εσωτερικό της ομάδας. Είναι αρκετά δύσκολο να πω κάτι επί τούτου. Ποιος είναι ο σχεδιασμός που θέλουμε; Φταίει το σασί στην τωρινή του κατάσταση; Φταίει η κατανομή βάρους; Είναι το λάθος στη μηχανική μας πρόσφυση και στην αεροδυναμική ισορροπία ή στον σχεδιασμό του αμαξώματος; Από αυτούς τους διαφορετικούς πυλώνες του μονοθεσίου, κάποιοι μπορεί να αλλάξουν, κάποιοι μπορεί να μείνουν. Αυτό εξετάζουμε και πρέπει να αποφασίσουμε το σχεδιασμό, την ανάρτηση, το σύστημα ψύξης. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες”.

Keywords
Τυχαία Θέματα