Fitness Boxing Review

Κάν’ το όπως ο Ρόκι!

Γιορτές και όλοι μας θα το παρακάνουμε λίγο παραπάνω στον τομέα του φαγητού. Με τον ερχομό του νέου χρόνου πολλοί θα βάλουμε ως στόχο φέτος να τρεφόμαστε υγιεινά, να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο… και μετά θα ξαναγυρίσουμε στον καναπέ με το controller στο χέρι. Το Fitness Boxing, που κυκλοφορεί 4 Ιανουαρίου αποκλειστικά για το Nintendo

Switch, απευθύνεται σε αυτό ακριβώς τον τύπο ανθρώπου και έχει στόχο να τον παρακινήσει να σηκωθεί από τον καναπέ για λίγα λεπτά κάθε ημέρα, βελτιώνοντας σταδιακά την φυσική του κατάσταση.

Ξεκινώντας θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε το ύψος και το βάρος σας προκειμένου να υπολογισθεί ο Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI), τα οποία αν θέλετε μπορείτε να προστατέψετε με κωδικό από αδιάκριτα μάτια. Μέσα από τον BMI θα υπολογιστούν οι θερμίδες που καίτε, τα προτεινόμενα προγράμματα αλλά και η “fitness age” σας μετά από κάθε πρόγραμμα. Κατόπιν, κρατώντας ένα Joy-Con σε κάθε χέρι, ξεκινάτε να μαθαίνετε τα βασικά, ακολουθώντας τις υποδείξεις της εκπαιδεύτριας που βρίσκεται πάντα στην οθόνη. Οι ασκήσεις συνδυάζουν χορό με κινήσεις του μποξ, οι οποίες πρέπει να εκτελεστούν στον ρυθμό τραγουδιών και με αυστηρά χρονικά περιθώρια, και είναι αρκετά απλές ώστε να μπορεί να τις εκτελέσει ο καθένας.

Το βασικότερο πρόγραμμα είναι τα Daily Workouts, τα οποία μπορείτε να ολοκληρώσετε μόνο μια φορά κάθε ημέρα και τα οποία μπορείτε να τα τροποποιήσετε επιτόπου ανάλογα με την ενέργειά σας, τον διαθέσιμο χρόνο σας και τις περιοχές που θέλετε να γυμνάσετε (δικέφαλοι, στήθος, κορμό, πόδια ή όλο το σώμα). Αυτά έχουν στην αρχή μια σύντομη προθέρμανση και στο τέλος μια αποσυμπίεση, ενώ η συνολική τους διάρκεια κυμαίνεται από δέκα έως και σαράντα λεπτά. Ξεκινώντας απλά, δεν αργούν να γίνουν γρήγορα αρκετά έντονες, ζητώντας από τον χρήστη να εκτελέσει αρκετές κινήσεις σε γρήγορη ακολουθία και ανταμείβοντάς τον με το σημείωμα αυτών των επιτυχημένων “combos” στο τελικό του σκορ.

Αν τώρα τελειώσετε το ημερήσιο πρόγραμμά σας και θέλετε κι άλλο, μπορείτε να επιλέξετε το free training, στο οποίο μπορείτε να επιλέξετε ένα πρόγραμμα βάση της περιοχής που θέλετε να γυμνάσετε, βάση του τραγουδιού υπό τον ήχο του οποίου θα ασκηθείτε, ή απλά να κάνετε μερικές διατάσεις. Επιπλέον μπορείτε να γυμναστείτε και με παρέα, αν έχετε ένα δεύτερο ζευγάρι Joy-Con, είτε κάνοντας απλά το ίδιο πρόγραμμα, είτε κάνοντας την όλη διαδικασία λίγο πιο “παιχνιδιάρικη”, ανταγωνιζόμενοι ποιος θα ρίξει περισσότερες μπουνιές ή συνεργαζόμενοι με τον δεύτερο παίκτη ώστε να καταφέρετε πολύπλοκα combos.

Η λίστα τραγουδιών του Fitness Boxing αποτελείται αποκλειστικά από pop κομμάτια, καινούρια και μη. Αν και δεν είμαστε fans του είδους, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι τα τραγούδια ήταν έξυπνα επιλεγμένα με βάση τον ρυθμό και την ενέργειά τους, παρ’όλα αυτά η ποικιλία της playlist θα μπορούσε σίγουρα να είναι μεγαλύτερη. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι πολλά από αυτά είναι κλειδωμένα στην αρχή, προκαλεί μεγάλη επανάληψη των αρχικά διαθέσιμων και εν τέλει, βαρεμάρα.

Μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη εκπαιδεύτρια, την Lin, έχοντας άλλα πέντε avatar διαθέσιμα, ή ακόμα και να τροποποιήσετε κάθε στοιχείο της εμφάνισής της. Είναι μια ευχάριστη λεπτομέρεια, της οποίας ο κύριος λόγος ύπαρξης είναι να σας κινητοποιήσει να γυμναστείτε καθώς για να ξεκλειδώσετε εναλλακτικά ρούχα ή παπούτσια πρέπει να φτάσετε ορισμένα quotas, όπως το να ρίξετε έναν συγκεκριμένο αριθμό από μπουνιές.

Το μόνο πρόβλημα που είχαμε με το Fitness Boxing είναι ο τρόπος με τον οποίον ανιχνεύονται οι κινήσεις του παίκτη από την εφαρμογή. Την ισχυρή πλειοψηφία του χρόνου, είχαμε την εντύπωση ότι δεν έχει σημασία πόσο σωστά θα κάνει ο χρήστης την κίνηση, αρκεί να υπάρχει κάποιου είδους κίνηση. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό από μόνο του, αλλά αν αναλογιστεί κανείς πόσο έντονες μπορούν να γίνουν οι ασκήσεις του Fitness Boxing, είναι πολύ εύκολο να κάνει κανείς αρκετά λάθη, τα οποία δεν καταγράφονται στην τελική βαθμολογία και επομένως δεν φαίνεται να υπάρχει βελτίωση σε βάθος χρόνου. Τέλος να σημειώσουμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Fitness Boxing και σε tabletop mode, για ένα γρήγορο session ακόμα και όταν δεν βρίσκεστε κοντά σε τηλεόραση.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη CD Media.

IGN GreeceTo Switch ξεπέρασε σε πωλήσεις το Playstation 4 στην ΙαπωνίαΤο Switch είναι η πιο fast selling κονσόλα γι' αυτή τη γενιάΤο Super Smash Bros. Ultimate πούλησε 3 εκατομμύρια αντίτυπα σε 11 ημέρες

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα