FIFA : Πρόταση στο Ισραήλ για το 2030

Στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο για να δώσει το παρών σε ένα συνέδριο που διοργάνωσε η Jerusalem Post.

Παράλληλα είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ στον οποίο έριξε την ιδέα το Ισραήλ μαζί με γειτονικές χώρες να διοργανώσουν το Παγκόσμιο κύπελλο του 2030.

Prime Minister Naftali Bennett met with @FIFAcom President

Gianni Infantino.

In their discussion, the FIFA President raised the idea that Israel would host the #WorldCup in 2030, together with other countries in the region, most notably with the United Arab Emirates. pic.twitter.com/bCkC5O3Iad

— Ofir Gendelman (@ofirgendelman) October 12, 2021

Ο Ινφαντίνο πρότεινε συνδιοργάνωση με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κυρίως αλλά και άλλες χώρες. O Ινφαντίνο ανέφερε στον κ. Μπένετ ότι το Παγκόσμιο κύπελλο είναι μια διοργάνωση που έχει την μαγική ικανότητα να ενώνει τους λαούς.

“Πρόκειται για ένα τεράστιο γεγονός και όχι μόνο αθλητικό. Πωλούνται τρία με τέσσερα εκατομμύρια εισιτήρια και κάθε χώρα υποδέχεται ενάμισι με δύο εκατομμύρια τουρίστες. Η ιδέα της FIFA είναι να θέσει το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία της κοινωνίας και να κάνει την διαφορά συνεισφέροντας όπου μπορεί για να φέρει την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή”.

Keywords
Τυχαία Θέματα