Αγκιμπού Καμαρά: Το νέο «διαμάντι» του Ολυμπιακού

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός από τη Γουϊνέα έχει εντυπωσιάσει στην αρχή τους χρονιάς. Συνδύασε την άφιξή του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό με εμφανίσεις τόσο πειστικές, που οδήγησαν τον Πέδρο Μαρτίνς να του εμπιστεύεται (και όχι άδικα) θέση βασικού στην ομάδα.

Με εξαίρεση τα πρώτα τέσσερα επίσημα παιχνίδια της σεζόν ο νεαρός έχει αγωνιστεί βασικός σε όλα τα υπόλοιπα εντός και εκτός συνόρων για τον ολυμπιακό.

Τα

προκριματικά του Champions League έγιναν τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου και στους αγώνες απέναντι σε Νεφτσί Μπακού και Λουντογκόρετς έπαιξε 30 λεπτά ως αλλαγή. Απολύτων λογικό πάντως από τη στιγμή που δεν ήταν καν στην προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα στην Αυστρία.

Η πρώτη παρουσία του στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού ήρθε στην αναμέτρηση με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τα προκριματικά του Europa League στις 19 Αυγούστου, παίζοντας μάλιστα για 80 λεπτά, ενώ στον επαναληπτικό αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο απουσίαζε και αμέσως μετά πήρε τη φανέλα του βασικού… στο σπίτι του αφού έχει εντυπωσιάσει με την μέχρι τώρα παρουσία του.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Αγκιμπού Καμαρά είναι βασικός στα τελευταία 5 παιχνίδια των «ερυθρόλευκων (3 για το πρωτάθλημα και 2 στον όμιλο του Europa League). Είχε συμμετοχή στο γκολ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης για το 2-0 και ασίστ στο ματς με τη Λαμία στο πρωτάθλημα.

Πρόλαβε να σκοράρει στο παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς για τα προκριματικά του Champions League σε 18 λεπτά συμμετοχής στο Καραϊσκάκη.

Είναι σε ηλικία 20 ετών και 140 ημερών, νεότεροί του στους «ερυθρόλευκους» είναι μόνο οι Σουρλής και Αλγκασίμ Μπα και είναι 7ος παίκτης του Ολυμπιακού σε χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα, πίσω από Βατσλίκ, Σισέ, Τικίνιο, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκη και Παπασταθόπουλο.

Επίσης είναι 2ος στο πρωτάθλημα σε τελικές προσπάθειες με 5, πίσω από τις 11 του Τικίνιο για τους πρωταθλητές. Οι 3 από τις 5 είναι μέσα από την περιοχή, με τον μικρό να κινείται με ευχέρεια όχι μόνο σε όλους τους χώρους έξω από την περιοχή, αλλά να έχει την ικανότητα να απειλεί και μέσα από αυτή.

Είναι 7ος σε πάσες στην ομάδα του, δείγμα ότι από τη μια δε φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες, από την άλλη τον εμπιστεύονται και τον τροφοδοτούν οι συμπαίκτες του.

Ο κερδισμένος χρόνος του Αγκιμπού στο γήπεδο όμως οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και στην αμυντική συμπεριφορά του, αφού παρουσιάζεται συνεπής και στις δύο πλευρές του γηπέδου παρά την απειρία του. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι είναι ο δεύτερος παίκτης των πειραιωτών σε κλεψίματα στο πρωτάθλημα πίσω από τον Ρέαμπτσιουκ.

Ο μικρός Καμαρά ήταν βασικός στα 8 από τα πρώτα 13 παιχνίδια των ερυθρόλευκων στη σεζόν! Ένας εντελώς άγνωστος 20χρονος που δεν αποτέλεσε μεταγραφή… αεροδρομίου, αλλά που κλέβει τις εντυπώσεις με τη συνέπεια, το πείσμα, το θράσος και τις ικανότητές του στο γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα