Euroleague: Το ντόμινο των προπονητών

Οι ρωσικές ομάδες διαφαίνεται πως θα παραμείνουν στον πάγο για δεύτερη σερί σεζόν. Από μόνο του αυτό άνοιξε τις πύλες: ο Δημήτρης Ιτούδης αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ και κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά όντας προπονητής της εθνικής Ελλάδας. Ο θριαμβευτής της VTB Τσάβι Πασκουάλ είναι μήλον της έριδος για πολλούς μετά τα όσα απίθανα έκανε στην Αγία Πετρούπολη, όμως δεν είναι εύκολο να αποχωρήσει από εκεί: οι Ρώσοι

τον λατρεύουν και κατά τα φαινόμενα δεν πρόκειται να τον αφήσουν να φύγει με δύο ακόμα χρόνια στο συμβόλαιό του.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βγήκε ισχυροποιημένος από το πέρασμά του από τη Μακάμπι, πράγμα σημαντικό όπως είναι πάντα η πρώτη δουλειά εκτός των τειχών σε συλλογικό επίπεδο. Ο Έλληνας κόουτς έδειξε πως έχει την προσαρμοστικότητα που απαιτείται δίπλα στα γνωστά χαρακτηριστικά του: αφοσίωση, εργατικότητα, κατάρτιση. Η «ομάδα του λαού» πήρε για λίγο τα πάνω της άμα τη αποχώρηση του, αλλά στο τέλος της σεζόν παρέδωσε τα σκήπτρα πριν ακόμα φτάσει στον τελικό.

Οι Βέλιμιρ Περάσοβιτς και Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς επίσης ανέβασαν τις μετοχές τους μετά την περσινή σεζόν. Ο πρώτος καινοτόμησε με την γρήγορη και γεμάτη ένταση Ούνιξ Καζάν και έχει την προεδρική εύνοια αν επιθυμεί να παραμείνει, ο δεύτερος κουβάλησε ένα αουτσάιντερ όπως η Μπούρσασπορ ως τον τελικό του Eurocup, αφήνοντας εκτός στη διαδρομή κοτζάμ Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Σταθερά ψηλά είναι οι μετοχές του Αντρέα Τρινκέρι, ο οποίος μπορεί να είχε νεύρα φέτος με τη διοίκηση της Μπάγερν που δεν του έπαιρνε παίκτες μέσα στον ορυμαγδό τραυματισμών και κορωνοϊού, όμως δύσκολα θα φύγει από το Μόναχο αν δεν του παρουσιαστεί η ευκαιρία για ένα ξεκάθαρο βήμα προς τα επάνω. Η ΤΣΣΚΑ είναι η μεγάλη του επιθυμία, αλλά το τάιμινγκ δεν τον πάει με τίποτα. Μην αποκλείσετε πάντως είτε ο συμπαθής Αντρέα ή κάποιος άλλος από τους παραπάνω να πιάσει στασίδι στη Μόσχα, ακόμα και αν οι Ρώσοι μείνουν μέτοχοι-αμέτοχοι. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση του Καζάν.

Ο πάγκος της Φενέρμπαχτσε αναμένεται να αδειάσει εκ νέου και το μόνο που μένει να φανεί είναι αν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θα αποχωρήσει ξανά ως πρωταθλητής ή όχι – οι πιθανότητες πάντως δεν είναι με το μέρος του. Προπονητή ψάχνει εναγωνίως και η Μακάμπι και θέλει τον Πασκουάλ, όμως οι καιροί είναι χαλεποί στο Τελ Αβίβ και χωρίς μπάτζετ της προκοπής δεν είναι εύκολο να προσελκύσει το μεγάλο όνομα που θέλει.

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Πάμπλο Λάσο αφήνει ένα ερωτηματικό στον πάγκο της Ρεάλ. Ο Βάσκος βγήκε από την εντατική και είναι ζήτημα χρόνου να πάρει εξιτήριο και από το νοσοκομείο, όμως όποιος θεωρήσει σίγουρη την παρουσία του την επόμενη σεζόν μάλλον βιάζεται. Το πιο πιθανό είναι πάντως να χαθεί ο τίτλος από την Μπαρτσελόνα με κόουτς τον Τσους Ματέο και ο συμπαθής Πάμπλο να εξαντλήσει το συμβόλαιο του με την επόμενη σεζόν, γνωρίζοντας πως χωρίς μια μεγάλη επιτυχία θα αποχαιρετήσει.

Παραμένοντας στην Ιβηρική, ερωτηματικό αποτελεί ποιος θα είναι ο νέος προπονητής της Βαλένθια, η οποία είναι ένα από τα φαβορί για απόκτηση wild card το φετινό καλοκαίρι. Στην Ελλάδα η ανανέωση του Γιώργου Μπαρτζώκα και το διαζύγιο με τον αναλώσιμο Γιώργο Βόβορα είναι τα πιθανότερα σενάρια, εκτός κι αν οι τελικοί φέρουν τα πάνω κάτω.

Keywords
Τυχαία Θέματα