Euroleague: Οι Playmakers απονείμουν τα βραβεία της Regular Season (vids)

Η πιο αμφίρροπη Regular Season της Euroleague με το νέο φορμάτ ολοκληρώθηκε και οι Playmakers ψήφισαν τους κορυφαίους, λίγο πριν την έναρξη των πλέι-οφ. Γρηγόρης Παπαβασιλείου, Δώρα Παντέλη, Παντελής Λώλης, Δημήτρης Καρύδας, Χρήστος Καούρης, Νικήτας Αυγουλής, Γιώργος Βαλαβάνης, Τάσος Μπαϊρακτάρης, Ορέστης Συντελής και Θάνος Σολούκος κάνουν την… σούμα των 34 αγωνιστικών, απονέμοντας τα βραβεία στους παίκτες, τον προπονητή και την ομάδα που τα αξίζουν.

MVP = Σάσα Βεζένκοφ

Με 10/10 ψήφους από σύσσωμη

την μπασκετική ομάδα των Playmakers ο φόργουορντ του Ολυμπιακού κατακτά το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της Regular Season. Μία μυθική σεζόν από τον Βεζένκοφ, ο οποίος την ολοκλήρωσε στη κορυφή σε τρεις στατιστικές κατηγορίες. Πρώτος σκόρερ με 17.6 πόντους, πρώτος στα ριμπάουντ με 7.1 και πρώτος με 22.2 στο σύστημα αξιολόγησης.

Rookie της σεζόν = Ντάριους Τόμπσον

Από την ολλανδική Λέιντεν στην Euroleague! Ο Ντάριους Τόμπσον είναι η επιτομή του σύγχρονου πλέι-μέικερ και το απέδειξε την φετινή αγωνιστική περίοδο με την καταπληκτική του παρουσία. Δύο MVP του μήνα, 12.6 πόντους, 6.7 ασίστ, 3.2 ριμπάουντ και 17.1 στο PIR για έναν αθλητή, ο οποίος μπορεί να καταξιωθεί ως ένας από τους κορυφαίους άσους της Euroleague.

Καλύτερος αμυντικός = Τόμας Γουόκαπ

Με πέντε ψήφους ο Τόμας Γουόκαπ αναδείχθηκε σε καλύτερος αμυντικός της σεζόν. Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού εκανε σε κάθε παιχνίδι ό,τι του ζητήθηκε από το προπονητικό τιμ και επωμίστηκε με μεγάλη επιτυχία καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν το μαρκάρισμα του κορυφαίου παίκτη της εκάστοτε αντίπαλης ομάδας. Στις επιλογές των Playmakers βρέθηκαν και οι Τζον Μπράουν (Μονακό), Έντι Ταβάρες (Ρεάλ) και Πάρις Λι (Παναθηναϊκός).

Καλύτερη μεταγραφή και καλύτερος 6ος παίκτης = Ντάντε Έξουμ

Ο Ντάντε Έξουμ ερχόμενος από το πάγκο για την Παρτίζαν έκανε τη διαφορά! Ο Αυστραλός πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα έπαιζε κατά μέσο όρο ανά ματς 23 λεπτά και σκόραρε 13.3 πόντους. Η ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε πάρα πολλά παιχνίδια, ήταν κομβική για την σερβική ομάδα, η οποία στην επιστροφή της στη διοργάνωση μπήκε στα πλέι-οφ. Ξεκίνησε μόλις 7 παιχνίδια από τα 33 που αγωνίστηκε στη Regular Season.

Καλύτερος προπονητής = Γιώργος Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην 1η θέση της βαθμολογίας με 24-10 ρεκόρ για πρώτη φορά στην ιστορία του με το νέο φορμάτ της Euroleague. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την επιτυχία των Πειραιωτών και αυτό αντικατοπτρίζεται πλήρως στο παρκέ αλλά και στις δηλώσεις των αθλητών, οι οποίοι «πλέκουν» το εγκώμιο του προπονητή τους με κάθε ευκαιρία. Από τους εννέα δημοσιογράφους των Playmakers, οι έξι ψήφισαν τον προπονητή των «ερυθρολεύκων», ενώ δύο ψήφους απέσπασε ο Ζέλίκο Ομπράντοβιτς (Παρτίζαν) και άλλη μία ο Κάζις Μακσβίτις (Ζάλγκιρις).

Ομάδα ευχάριστη έκπληξη = Παρτίζαν

Επέστρεψε μετά από οκτώ χρόνια στην Euroleague και κατάφερε να τερματίσει 6η για να μπει στα πλέι-οφ. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς συμπλήρωσε με ιδανικό τρόπο το… παζλ του ρόστερ, έβγαλε λαγούς από το καπέλο του και έβαλε την σερβική ομάδα στην 8άδα με μαεστρικό τρόπο. Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών θα ψάξει την έκπληξη στα πλέι-οφ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά όπως και να έχει η φετινή Παρτίζαν κέρδισε μία θέση στη… καρδιά των μπασκετόφιλων της γηραιάς ηπέιρου.

Η καλύτερη πεντάδα

Από τον πάγκο για τους Playmakers έρχονται οι: Γουίλ Κλάιμπερν (Εφές), Λορέντσο Μπράουν (Μακάμπι), Γουέιντ Μπόλντγουϊν (Μακάμπι), Έντι Ταβάρες (Ρεάλ), Ντζάναν Μούσα (Ρεάλ), Βασίλιε Μίτσιτς (Εφές) και Μπόνζι Κόλσον (Μακάμπι).

Keywords
Τυχαία Θέματα