Developer του Call of Duty ανοίγει στούντιο στην Αυστραλία

Βοήθεια ή νέο project;

Ένας από τους πυρήνες του Call of Duty, η Sledgehammer Studios, άνοιξε νέα γραφεία στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Αν και παραμένει άγνωστο πάνω σε τι εργάζεται το στούντιο, η κίνηση αυτή αποτελεί κομμάτι μιας σειράς μετακινήσεων η οποία δείχνει πως η Activision ανακατεύει περαιτέρω

τα πράγματα στην παραδοσιακή δομή ανάπτυξης του COD.

H Sledgehammer Games Μελβούρνης ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Alayna Cole στο Game Developer Conference της Νέας Ζηλανδίας, όπου και αποκάλυψε πως είναι η "πρώτη επίσημη πρόσληψη" του στούντιο στη θέση του παραγωγού.

Hey heeeeey, look what I was allowed to announce at my #NZGDC19 talk, and now on social media!

You’re looking at the first official hire at @SHGames Melbourne! I am so excited to say I will be starting there as a producer on Monday, and helping to grow our studio in my new home. pic.twitter.com/p6e5E6aFma

— Alayna Cole (@AlaynaMCole) September 5, 2019

Το άνοιγμα των γραφείων στην Αυστραλία κάνει την Sledgehammer τον πρώτο Call of Duty developer με δύο στούντιο. Τόσο η Infinity Ward όσο και η Treyarch έχουν τη βάση τους μόνο στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει προς στιγμήν κάποια επιβεβαίωση πως το δεύτερο στούντιο θα εργαστεί πάνω στο Call of Duty, αλλά από τη στιγμή που κάθε τίτλος της σειράς έχει τυπική υποστήριξη προσωπικού από άλλα στούντιο όπως η Raven Software, φαίνεται απόλυτα λογικό να σκεφτούμε πως η Sledgehammer ίσως χρησιμοποιήσει το νέο στούντιο για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του Call of Duty. Θα πρέπει να τονίσουμε πως το να υπάρχει στούντιο στην Αυστραλία, επιτρέπει στον developer να εργάζεται παραπάνω ώρες την ημέρα σε κάποιο project, μία προσέγγιση που η Ubisoft είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί.

Ενώ τα projects στα οποία πρόκειται να εργαστεί η Sledgehammer Μελβούρνης δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη, το άνοιγμα του στούντιο ίσως συνδέεται με πληροφορίες που ανέφερε νωρίτερα μέσα στο έτος το Kotaku. Οι πηγές της σελίδας ισχυρίζονται πως η Sledgehammer δεν θα αναλάβει το ακόμα-μη-ανακοινωμένο Call of Duty του 2020, σύμφωνα και με τον τριετή κύκλο ανάπτυξης (τελευταίος τίτλος της Sledgehammer ήταν το WWII του 2017). Φημολογείται αντ' αυτού πως η Treyarch θα κυκλοφορήσει ένα Black Ops το 2020, με single-player campaign του οποίο θα είναι με τη βοήθεια των Sledgehammer και Raven Software. Αυτό το campaign φημολογείται πως προοριζόταν αρχικά για το παιχνίδι των Sledgehammer και Raven, αλλά επανακαθορίστηκε για χρήση στο Black Ops 5.

Αν οι αναφορές του Kotaku αποδειχτούν σωστές, η Sledgehammer Games θα μπει σε ασυνήθιστη θέση στο rotation ανάπτυξης. Αν η τωρινή της δουλειά είναι πλέον κομμάτι του τίτλου της Treyarch, ίσως χρειαστεί επιπλέον βοήθεια για να συνθέσει το δικό της project, ειδικά αν η Activision έχει σχέδια για κυκλοφορία εντός του 2021. Με τα δεδομένα αυτά, η υποστήριξη από ένα επιπλέον στούντιο δορυφόρο, φαίνεται λογική κίνηση.

Μία αγγελία, που πλέον δεν ισχύει, για νέο software engineer στην Sledgehammer Melbourne χαρακτηρίζει το στούντιο "start up" με μία "μικρή αλλά παντοδύναμη ομάδα". Σύμφωνα με αυτά, φαίνεται πως το παράρτημα της Μελβούρνης θα αποτελέσει υποστήριξη για τα κυρίως γραφεία, 200 ατόμων, της εταιρείας στην Καλιφόρνια. Διαφορετικά, μπορεί να εστιάσει σε μικρά projects ανεξάρτητα από το franchise του Call of Duty. Προς το παρόν, θα πρέπει να περιμένουμε την κυκλοφορία του Call of Duty: Modern Warfare, πριν η Activision δώσει πιθανές πληροφορίες για το Call of Duty του 2020 και την Sledgehammer Melbourne.

Σε γενικές γραμμές, τα στούντιο της Activision για το Call of Duty, πειραματίζονται με την φόρμουλα αυτή για χρόνια. Η Treyarch πέταξε το solo campaign στο Black Ops 4 και πρόσθεσε battle royale mode, κάτι που αποτέλεσε μεγάλη αλλαγή από αυτό που περίμεναν οι fans.

Εν τω μεταξύ, η Infinity Ward ζήτησε από τους fans να "παίρνουν λίγο χρόνο" και να ξανασκέφτονται προτού σχολιάσουν, έπειτα από την επιθετικότητα μερικών στο διαδίκτυο που αντέδρασαν σε μερικές αποφάσεις-κλειδιά που είχαν να κάνουν με το επερχόμενο COD.

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Steam και PSN.

IGN Greece Developer του Call of Duty: Modern Warfare απαντά στην αντιπαράθεση περί λευκού φωσφόρου Το φετινό Call of Duty θα έχει ολοκαίνουργιο Campaign Το Call of Duty: Legends of War διαθέσιμο στην Αυστραλία

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα