Στη στροφή της Τρίπολης

Mε αντίπαλο την ΑΕΚ, η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου στο Ολυμπιακό Στάδιο είναι μαγική! Αντί για 0-3, 0-1. Οι προπονητές λένε ότι αν μπορείς να «σκοτώσεις» ένα ματς, το «σκοτώνεις», αλλιώς στην αντίδραση του αντιπάλου πρέπει να είσαι έτοιμος να… αντιδράσεις! Αλλιώς, ισοπαλία ή ανατροπή! Σκηνικού και δεδομένων. Τόσο απλά.

Στο Μαρούσι, ήταν ντέρμπι. Εξαρχής, ντερμπάρα, με ρυθμό χαμένο πέναλτι, ευκαιρίες και γκολ.
Συνεπώς, το 0-1 του ΠΑΟΚ ήταν σημαντικό στο πρώτο μέρος, δεν ήταν συμβατό με την εικόνα του αγώνα.

Στο 1-1, η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση, αλλά η οπισθοχώρηση εμφανής. Το τελικό 2-2 ανταμείβει την ΑΕΚ για την αντίδραση και τον ΠΑΟΚ για την αναποτελεσματικότητα. Σε δεύτερο σερί ντέρμπι. Μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

Στο Περιστέρι, νίκη στις καθυστερήσεις με τον Ατρόμητο σε ματς 5 γκολ. Με τον Άρη, ισοφαρίζει στο φινάλε σε ματς 4 γκολ. Με την ΑΕΚ χάνει τρίποντο στο φινάλε σε ματς 4 γκολ. Γκολ και θέαμα.

Σύμπτωση αμυντική επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση. Είναι σύμπτωμα. Ο Φερέιρα δεν είναι Λουτσέσκου (αμυντικογενής, κοντά οι γραμμές, κανένα ρίσκο, τρίποντο, τέλος). Και ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο Κυπελλούχος, είναι και Πρωταθλητής, δηλαδή έφτασε μετά από πολλά χρόνια και καλείται τώρα να κρατηθεί στην pole position.

Το επιχειρεί, αλλάζοντας τιμονιέρη. Και αγωνιστική φιλοσοφία. Πιο επιθετική. Θέλει χρόνο.
Για την ώρα; Προβληματικό αμυντικό transition. Παίκτες ντεφορμέ. Απουσίες σημαντικές, όπως Πέλκα και Μάτος στο ντέρμπι. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Μόνο προσμονή βελτίωσης υπάρχει.

Ο ΠΑΟΚ σε όλα τα ματς βάζει και δέχεται γκολ. Σημαντικό το πρώτο, προβληματικό το δεύτερο. Στην Τρίπολη επιστρέφει μετά από ένα χρόνο και την ήττα του με 3-2, τελευταία στο πρωτάθλημα. Απίθανο αήττητο 40 αγώνων, με 34 νίκες και 6 ισοπαλίες.

Ο Αστέρας, όπως και ο ΠΑΟΚ, έχει αλλάξει. Στη φιλοσοφία του παιχνιδιού. Θέλει τη μπάλα για να δημιουργήσει και να επιτεθεί. Το έδειξε με τον Ατρόμητο (μοναδική νίκη στη σεζόν), σκόραρε στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ και ηττήθηκε με ανατροπή. Βαθμολογικά πιέζεται και θέλει αντίδραση.

Ο ΠΑΟΚ μετά από δυο σερί ισοπαλίες με σκορ καρμπόν 2-2 ψάχνει τρίποντο για να κρατήσει επαφή με την κορυφή, στην οποία βρισκόταν μέχρι την ισοπαλία με την ΑΕΚ από τον περασμένο Σεπτέμβριο και τη νίκη του επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο.

Με την ΑΕΚ αντίπαλο, η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα έχασε την κορυφή. Με τον Αστέρα, δεν θέλει να χάσει το αήττητο…

Ο αήττητος ΠΑΟΚ
Αήττητος από το Μάρτιο του 2018
40 ματς: 34 νίκες, 6 ισοπαλίες
Τελευταία ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη, 3-2

Ιστορία Αστέρας-ΠΑΟΚ
Χωρίς ισοπαλία 11 ματς, από 0-0 Σεπτέμβριο 2010
Nίκες Αστέρα 9
Ισοπαλίες 2
Νίκες ΠΑΟΚ 4
Γκολ 19-14
Keywords
Τυχαία Θέματα