Developer του Call of Duty: Modern Warfare απαντά στην αντιπαράθεση περί λευκού φωσφόρου

"Δεν υπάρχει καλός ή κακός".

Η εταιρεία πίσω από το Call of Duty: Modern Warfare απάντησε στην κριτική που δέχτηκε, σχετικά με την απόφασή της να προσθέσει τον αμφιλεγόμενο λευκό φώσφορο ως όπλο στο multiplayer.

O design director του multiplayer, Geoff Smith, είπε στο VG247 πως η Infinity

Ward βλέπει το multiplayer ως παιδική χαρά και το ξεχωρίζει από το σκοτεινό μοτίβο του single player campaign. Ως εκ τούτου, δεν κάνει κάποιο σχόλιο πάνω στις πραγματικές συνθήκες πολέμου.

"Το παιχνίδι μας έχει να κάνει με περισσότερα από δύο πλευρές, δεν υπάρχει καλός ή κακός, παίζετε και με τις δύο. Απλά δημιουργούμε την παιδική χαρά για να παίξετε", είπε. "Αισθανόμουν πάντα πως στα προηγούμενα παιχνίδια, το multiplayer είναι σαν τον μακρινό πυροβολισμό που ακούγεται μερικά τετράγωνα πιο κάτω από εκεί που είναι το single player".

Επειδή το multiplayer δεν σχετίζεται με τον ρεαλισμό, ο λευκός φώσφορος δεν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα όπως στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, δεν δημιουργήθηκαν συγκεκριμένα animations για το κάψιμο.

Ωστόσο, ο Smith παραδέχτηκε πως η αρνητική αντίδραση στον λευκό φώσφορο είναι περισσότερο εμφανής τώρα, απ' ότι σε προηγούμενες χρήσεις αμφιλεγόμενου εξοπλισμού στους τίτλους Call o f Duty (όπως πυρηνικές βόμβες) εξαιτίας του ρεαλισμού.

"Ίσως ο κόσμος αντέδρασε στην φωτογραμμετρία, την πιο ρεαλιστική απεικόνιση. Αν ήταν πιο καρτουνίστικη, θα ήταν περισσότερο αποδεκτό;" συλλογίστηκε.

Στην πραγματικότητα, ο Αμερικάνικος στρατός κάνει χρήση λευκού φωσφόρου στο πεδίο της μάχης, για να θαμπώσουν και να δυσκολέψουν τους αντίπαλους στρατιώτες κατά την διάρκεια της μάχης. Ωστόσο, η ουσία αναφλέγεται μόλις έρθει σε επαφή με οξυγόνο και καίγεται σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, τόσο καυτές που μπορούν να κάψουν και να λιώσουν μυς και κόκαλα.

Οι οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων άσκησαν κριτική για την χρήση λευκού φωσφόρου στον Πόλεμο του Ιράκ, καθώς η ουσία είναι απρόβλεπτη και μπορεί να αναζωπυρωθεί μέρες ή και εβδομάδες μετά από την πρώτη της εφαρμογή, τραυματίζοντας στην πορεία αρκετούς αμάχους.

Στον κόσμο των video games, η αιτία αντιπαράθεσης ξεκίνησε εξαιτίας του ρεαλισμού και της ηθικότητας που χαρακτηρίζει το Call of Duty: Modern Warfare. Ο narrative director της Infinity Ward, Taylor Kurosaki, δήλωσε στο IGN: "Οποιαδήποτε πόλη μπορεί να γίνει πεδίο μάχης εν ριπή οφθαλμού και εξαιτίας αυτού υπάρχουν πολλές παράπλευρες απώλειες, οι άμαχοι και τα σπίτια τους που βάλλονται από αεροπορικές επιθέσεις".

Ως αποτέλεσμα, (για κάποιους) η απόφαση να χρησιμοποιηθεί ο λευκός φώσφορος (που θεωρείται έγκλημα πολέμου, αν χρησιμοποιηθεί σε κατοικημένες περιοχές) ως διασκεδαστικό multiplayer killstreak reward, μπορεί να φανεί αντίθετη με το σκοτεινό και αυθεντικό μοτίβο του single-player mode.

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Facebook, Steam και PSN.

IGN Greece Το φετινό Call of Duty θα έχει ολοκαίνουργιο Campaign Το Call of Duty: Legends of War διαθέσιμο στην Αυστραλία Επιστρέφει στις ρίζες του το Call of Duty;

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα