Copa Africa: Τα συλλυπητήρια και οι έρευνες για την τραγωδία στη Γιαουντέ

Η τραγωδία έλαβε χώρα στο γήπεδο που φιλοξενούσε τον αγώνα της φάσης των «16» στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ανάμεσα σε Καμερούν και Νησιά Κομόρες, στην πρωτεύουσα της πρώτης, Γιαουντέ.

«Αντιμετωπίζοντας αυτήν την τραγωδία, η σοβαρότητα της οποίας έχει προκαλέσει συγκίνηση και απορία, ο αρχηγός του κράτους (Πολ Μπιγιά) στέλνει τα πιο θλιβερά του συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχουν πληγεί σοβαρά, καθώς και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, στους οποίους

στέλνει βαθιά συμπόνια ολόκληρου του έθνους», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Κράτους.

Σε ανακοίνωσή της η FIFA εξέφρασε τα, «θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους. Οι σκέψεις και οι προσευχές της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας είναι με τα θύματα, αυτούς που τραυματίστηκαν σε αυτό το περιστατικό και όλο το προσωπικό τόσο της CAF όσο και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Καμερούν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Οι νεκροί, στους οποίους όπως γνωστοποιήθηκε υπήρξε κι ένα παιδί, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης της Γιαουντέ, ενώ οι τραυματίες χωρίστηκαν σε τέσσερις εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η ταραχή σημειώθηκε στη νότια είσοδο του σταδίου «Ολεμπέ».

Όπως αναφέρουν οι Αρχές, περίπου πενήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων υπάρχουν δύο ασθενείς με πολλά τραύματα και άλλοι δύο με τραύματα στο κεφάλι.

Η CAF, η οποία διοργανώνει το κορυφαίο τουρνουά της ηπείρου, έστειλε τον γενικό γραμματέα της, Βερόν Μοσένγκο-Ομπά, να επισκεφθεί «τους τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Γιαουντέ. Διερευνούμε την κατάσταση, για να λάβουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα περιστατικά. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την κυβέρνηση του Καμερούν και την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Δελτίο Τύπου της.

Keywords
Τυχαία Θέματα