Cat Quest II Review

Σαν τον σκύλο με τη γάτα.

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς Cat Quest που κυκλοφόρησε το 2017 κατάφερε να κερδίσει το κοινό των gamers ενώ απέσπασε εκτός από τις ευνοϊκές κριτικές και κάποια βραβεία. Όπως είναι λογικό, οι "The Gentlebros", developers του παιχνιδιού, δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και προχώρησαν στη δημιουργία ενός sequel που πλέον είναι διαθέσιμο στο Steam

και σύντομα αναμένεται και στα PS4, Xbox One και Nintendo Switch. Η νέα προσθήκη της σειράς ακολουθεί ένα σενάριο διαφορετικό από εκείνο του πρώτου Cat Quest, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και όσον αφορά το gameplay, με κυριότερη την προσθήκη co-op mode.

Ξεκινώντας το Cat Quest II αμέσως αρχίζουμε να μαθαίνουμε για την ιστορία και τον πολυετή πόλεμο μεταξύ του Felingard και του Lupus Empire. Το μήλο της Έριδος ένα θρυλικό σπαθί, το Kingsblade. Το περιζήτητο Kingsblade, παρά την υποτιθέμενη δύναμή του, καταστράφηκε ξαφνικά, με αποτέλεσμα να αλλάξουν ριζικά τα δεδομένα του πολέμου αλλά και ο κόσμος ο ίδιος. Πολλά χρόνια μετά η προφητεία εκπληρώνεται. Οι δύο βασιλιάδες που κάποτε βρίσκονταν σε αντιπαράθεση, μετά την καταστροφή του σπαθιού και τη διαφθορά του κόσμου βρίσκονται ενωμένοι και μάχονται με σκοπό την ανάκτηση των βασιλείων τους και την επίτευξη της ειρήνης.

Εφόσον οι δύο βασιλιάδες είναι πλέον σύμμαχοι, το gameplay είναι ανάλογο με τις κοινές τους περιπέτειες. Σε αντίθεση με το πρώτο Cat Quest που ήταν εξ' ολοκλήρου single-player, πλέον δίνεται η δυνατότητα local co-op όπου ο κάθε παίκτης χειρίζεται έναν από τους δύο βασιλιάδες, τον γάτο ή τον σκύλο. Αν πάλι δεν σας αρέσουν τα co-op ή δεν έχετε την κατάλληλη παρέα, οι Gentlebros έχουν φροντίσει και για εσάς, αφού μπορείτε κάλλιστα να παίξετε το παιχνίδι σαν single-player με τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ του σκύλου ή του γάτου βασιλιά όποτε το επιθυμείτε. Ο χαρακτήρας που έχετε επιλέξει να μη χειρίζεστε σας ακολουθεί και πολεμά μαζί σας ως AI.

Οι αντίπαλοι που θα αντιμετωπίσετε είναι πολλοί, μαγικά πλάσματα και ζώα πολεμιστές θα βρεθούν στο δρόμο σας σε κάθε βήμα, όμως το γενναίο δίδυμο δε δειλιάζει. Έχοντας στη διάθεσή σας ισχυρά όπλα και μαγεία μπορείτε να κατατροπώσετε οποιονδήποτε βρεθεί απέναντί σας και να επαναφέρετε την ισορροπία και την ειρήνη στον κόσμο. Το παιχνίδι είναι δομημένο σε dungeons όπου πηγαίνετε αφού αναλάβετε το αντίστοιχο quest και καλείστε να αντιμετωπίσετε ένα συγκεκριμένο πλήθος αντιπάλων και να αποκτήσετε συγκεκριμένα αντικείμενα για την ολοκλήρωση κάθε dungeon και την εκπλήρωση του quest. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στα dungeons εκτός από αντιπάλους θα βρείτε και χρήσιμο εξοπλισμό, όπλα, καθώς και νομίσματα.

Ο εξοπλισμός σας και τα όπλα που θα αποκτήσετε στις περιπέτειές σας προσφέρουν στους ήρωες προστασία και μοναδικές ικανότητες, ενώ μπορούν να αναβαθμιστούν χρησιμοποιώντας νομίσματα ώστε να έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε την αγαπημένη σας πανοπλία ή αγαπημένο σας όπλο από την αρχή ως το τέλος του παιχνιδιού. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι πολυέξοδο όμως είναι καλό να υπάρχει σαν επιλογή. Προχωρώντας στο παιχνίδι θα βρίσκετε καλύτερα όπλα και πανοπλίες ενώ θα έχετε και πρόσβαση σε πιο δυνατή μαγεία. Όσον αφορά τη χρήση όπλων και μαγείας υπάρχει μεγάλη ευελιξία και πολλές επιλογές που θα ικανοποιήσουν όλα τα playstyle. Υπάρχουν melee και ranged όπλα αλλά και επιθετικές ή αμυντικές ικανότητες, ενώ μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε και passive ικανότητες.

Τα γραφικά του Cat Quest II είναι πολύ όμορφα. Χωρίς να έχουν ιδιαίτερη διαφορά από εκείνα του προηγούμενου game της σειράς, είναι ικανοποιητικά στο μάτι και χαριτωμένα, κάτι που αρμόζει σε μία ιστορία με ένα γάτο κι ένα σκύλο που προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο. Η μουσική είναι επίσης ευχάριστη και έχει έναν ηρωικό τόνο. Τα ηχητικά εφέ είναι απολαυστικά, αφού εκτός από τα αναμενόμενα που είναι οι ήχοι της μάχης και των μαγικών ικανοτήτων, υπάρχουν και τα περιστασιακά γαβγίσματα και νιαουρίσματα που κάνουν πιο αστεία την περιπέτεια.

Όσον αφορά την απόδοση του παιχνιδιού δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Το game το δοκιμάσαμε σε PC με AMD A10-5800K στα 3.80GHz, 8GB RAM και κάρτα γραφικών ASUS HD 7870 DC2 2GB και δεν παρατηρήσαμε κάποιο bug, frame drops ή άλλο ψεγάδι στο performance. Φυσικά έχει ήδη κυκλοφορήσει patch λίγο μετά το release του παιχνιδιού, κάτι που είναι πολύ θετικό γιατί ίσως να υπήρχαν ψεγάδια πριν από αυτό κι επίσης δείχνει το ενδιαφέρον των developers για τη δημιουργία τους αλλά και το κοινό τους.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την PQube.

IGN Greece10 λεπτά "The Witcher 3" στο Nintendo SwitchTα πρώτα 19 λεπτά του gameplay του Erica - Gamescom 2019Final Fantasy VIII Remastered - Release Date Reveal Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα