Ο Χάγκερτι θέλει να επαναφέρει το Hopman Cup

Με δηλώσεις του στο Reuters, ο επανεκλεγμένος πρόεδρος της ITF, Ντέιβιντ Χάγκερτι μίλησε την πρόθεση του να επαναφέρει το θεσμό του Hopman Cup

Φαίνεται ότι η διαμάχη των δύο σημαντικότερων θεσμών του τένις, της ITF και της ATP, θα συνεχιστεί…

Η δημιουργία του ATP Cup

που ήταν η απάντηση της διοργανώτριας αρχής του επαγγελματικού ανδρικού τένις στις φιλοδοξίες της ITF για ένα νέο, σύγχρονο και διαφορετικό Davis Cup, έφερε αλλαγές στο καλεντάρι με αποτέλεσμα το Hopman Cup να μείνει εκτός προγραμματισμού.

Το Hopman Cup που διεξαγόταν κάθε αρχές του χρόνου στο Περθ της Αυστραλίας, δεν είχε βαθμούς ATP ή WTA, ωστόσο προσέλκυε κάθε χρόνο κορυφαία ονόματα που έδειχναν προτίμηση στη διοργάνωση, για την προετοιμασία τους για το Australian Open.

Με τη δημιουργία του ATP Cup που θα διεξαχθεί σε Σίδνεϊ, Μπρισμπέιν και Περθ, το Hopman Cup δεν θα πραγματοποιηθεί το 2020, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας (1989-2019).

Ωστόσο, ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Ντέιβιντ Χάγκερτι, θέλει να το επαναφέρει πιστεύοντας ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει παίξει σημαντικό και ιστορικό ρόλο, στην ισότητα στο τένις (το hopman cup περιλαμβάνει παιχνίδια μονά ανδρών, μονά γυναικών και μικτά).

“Τα πλάνα μας, περιλαμβάνουν το Hopman Cup για τη σεζόν 2021. Θα βγούμε στην αγορά και θα αναζητήσουμε συμμάχους για να το πραγματοποιήσουμε. Ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον” δήλωσε ο Χάγκερτι που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, το νέο Hopman Cup να αλλάξει επιφάνεια, έδρα διεξαγωγής ακόμα και Ήπειρο.

“Θα μπορούσε να γίνει οπουδήποτε στον κόσμο και ανά πάσα χρονική στιγμή. Περιμένουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ομοσπονδίες σε όλο τον κόσμο, για τη διεξαγωγή του σε οποιαδήποτε πόλη. Επιβεβαιώνω ότι έχουμε ενδιαφέρον από πολλές χώρες”

“Γνωρίζουμε το πόσο επιτυχημένο ήταν το περσινό Hopman Cup, όπου η Σερίνα εκπροσώπησε τις ΗΠΑ και ο Φέντερερ την Ελβετία. Όταν έπαιξαν το μικτό αντίπαλοι, το στάδιο γέμισε με 15,000 φιλάθλους. Κάθε τουρνουά θα ήθελε κάτι τέτοιο” είπε χαρακτηριστικά.

The post Ο Χάγκερτι θέλει να επαναφέρει το Hopman Cup appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα