Buzzer-beater από τον Ντεμπελέ!

Σε ένα κατάμεστο Ζοφρουά-Γκισάρ -τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί- η Λιόν είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 118ο ντέρμπι του ποταμού Ροδανού, στο 12' με τον Ντεπάι από τα 25 μέτρα να κάνει φοβερή λόμπα, αλλά τον Ρουφιέ να αντιδράει πολύ εντυπωσιακά και να μην αφήνει τον Ολλανδό να ανοίξει το σκορ.

Οι γηπεδούχοι έδωσαν την κατοχή στους Λιονέ κι αναζήτησαν το γκολ με γρήγορη μετάβαση, κάτι που συνέβη στο 21', ο Γκαμπριέλ Σίλβ πήρε την μπάλα από την αριστερή
πλευρά, σέντραρε περίφημα κι ο Χαμουμά με μετρημένη κεφαλιά σημείωσε το 1-0 με το τέταρτο γκολ του σε ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων.
Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε, καθώς οι "Στεφανουά" έμειναν ακόμη πιο πίσω, με τις γραμμές τους να είναι αρκετά συμπαγείς, δίχως κενά και τους Τραορέ, Κορνέ να μένουν ανενεργοί στα άκρα, με αποτέλεσμα οι Φεκίρ, Ντεπάι να μην έχουν επιθετικά στηρίγματα.

Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση άλλαξε άρδην από το 58' και μετά, όταν δηλαδή ο Μπρούνο Ζενεζιό έριξε στη μάχη τον Μούσα Ντεμπελέ, με τους Λιονέ να αποκτούν σημείο αναφοράς στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Φεκίρ στο 64', πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες -όπως βεβαίως και οι γηπεδούχοι στο τελευταίο 10λεπτο- και δικαιώθηκαν στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τη σέντρα του Ντουμπουά να βρίσκει τον Ντεμπελέ σε ιδανική θέση για το 1-2.
Χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα η Λιόν επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα ύστερα από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες, επιστρέφοντας στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος (37 βαθμούς), αφήνοντας πίσω της τη Σεντ Ετιέν με 36.
Ligue 1, 21η αγωνιστική
Stade Geoffroy-Guichard, Σεντ Ετιέν, Γαλλία

Διαιτητής: Μπενουά Μπαστιέν

Σεντ Ετιέν-Λιόν 1-2

Κίτρινες κάρτες: Μονέ-Πακέ (43΄),Περέν (65') - Μαρσέλο (20'), Τετέ (71')Κόκκινες κάρτες:-
Σεντ Ετιέν (3-4-3): Ρουφιέ - Περέν, Σούμποτιτς, Κολοτζέσακ - Μονέ-Πακέ, Σέλνες (80' Ντιουσέ), Εμβιλά, Γκαμπριέλ Σίλβα (90' Πολομά) - Καμπελά, Καζρί, Χαμουμά (72' Ντιονί)
Προπονητής: Ζον Λουί Γκασέ
Λιόν (4-2-3-1): Λόπες - Τετέ (80' Ντουμπουά), Ντεναγέ, Μαρσέλο, Μεντί - Εντομπελέ, Αουάρ - Τραορέ (58' Ντεμπελέ), Φεκίρ, Κορνέ (87' Τεριέ) - Ντεπάι
Προπονητής: Μπρούνο Ζενεζιό
Keywords
Τυχαία Θέματα