Bundesliga: Η “μάχη” του τίτλου τώρα κορυφώνεται!

Απομένουν έξι αγωνιστικές και εμείς σας παραθέτουμε κάποια στοιχεία για έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες τίτλου στην ιστορία της Bundesliga.
Μπάγερν Μονάχου
Θέση: 1η
Πόντοι: 59 (28 αγώνες)
Γκολ: 78-30 (+48)
Αγώνες που απομένουν: Μάιντς (εκτός), Χέρτα Βερολίνου (εντός), Βέρντερ Βρέμης (εκτός), Σάλκε (εντός), Λειψία (εντός), Κολωνία (εκτός)

Στην κορυφή τα Χριστούγεννα , στην κορυφή στα

μισά του δρόμου, η ανομοιογενής φόρμα της νέας χρονιάς κόστισε στην Μπάγερν την πρώτη θέση και στον Γιούλιαν Νάγκελσμαν τη δουλειά του τον Μάρτιο. Ωστόσο, ο Τόμας Τούχελ έκανε το τέλειο ξεκίνημα στη θητεία του με μια εύκολη νίκη στο Klassiker επί της Ντόρτμουντ, η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς η πρωταθλήτρια Γερμανίας αποκλείστηκε από το Κύπελλο, συνετρίβη 3-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι στον πρώτο προημιτελικό του Champions League και έφερε εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Χόφενχαϊμ για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι Βαυαροί έχουν τώρα ένα ταξίδι για να αντιμετωπίσουν τον πρώην σύλλογο του Τούχελ, τη Μάιντς. Στη συνέχεια φιλοξενούν την ουραγό Χέρτα, πριν επισκεφτούν τη Βρέμη για να αντιμετωπίσουν την αδιάφορη βαθμολογικά Βέρντερ. Τα εντός έδρας παιχνίδια με Σάλκε και Λειψία που θα έχουν ανάγκη από βαθμούς θα μπορούσαν να αποδειχθούν κομβικά, ενόψει του αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής στην Κολωνία.

Μπορούσια Ντόρτμουντ
Θέση: 2η
Πόντοι: 57 (28 αγώνες)
Γκολ: 62-39 (+23)
Αγώνες που απομένουν: Άιντραχτ Φρανκφούρτης (εντός), Μπόχουμ (εκτός), Βόλφσμπουργκ (εντός), Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ (εντός), Άουγκσμπουργκ (εκτός), Μάιντς (εντός)

Η Ντόρτμουντ ανέβηκε στην κορυφή μετά από ένα αήττητο ξεκίνημα 10 αγώνων το 2023, συμπεριλαμβανομένων εννέα νικών, αλλά ηττήθηκε με κατεβασμενα χέρια στο Μόναχο από τη Μπάγερν την 26η αγωνιστική. Ακολούθησε, ωστόσο, μια επιστροφή στις νίκες απέναντι στην τρίτη Ουνιόν Βερολίνου, και φαινόταν ότι θα έπιανε στην κορυφή την Μπάγερν, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τη Στουτγκάρδη των 10 παικτών, δεχόμενη το γκολ της ισοφάρισης στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Μπορούσια φιλοξενεί την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη συνέχεια, πριν από το τοπικό ντέρμπι με τη συνεχώς βελτιωμένη Μπόχουμ. Τα συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Βόλφσμπουργκ και Γκλάντμπαχ παραδοσιακά δίνουν τους βαθμούς της νίκης. Μεγάλη δυσκολία μπορεί να αντιμετωπίσει, όταν θα κατέβει στη Βαυαρία για να αντιμετωπίσει την Άουγκσμπουργκ που είναι δυνατή στην έδρα της , την προτελευταία αγωνιστική. Εφόσον έχει κλείσει τη διαφορά από την Μπάγερν, η Ντόρτμουντ θα έχει τη δυνατότητα να σηκώσει το Meisterschale (το πιάτο του πρωταθλήματος), στο “Signal Iduna Park” εναντίον της Μάιντς.

Keywords
Τυχαία Θέματα