Bom dia Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός επενδύει σταθερά στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαετία, σε ό,τι αφορά τους προπονητές, αλλά και τους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα αν οι Πειραιώτες προχωρήσουν στην απόκτηση των Σεμέντο και Πεδράο, θα πραγματοποιηθεί ρεκόρ στην πορτογαλική παροικία στου Ρέντη!

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρώτος Πορτογάλος στην ιστορία του συλλόγου ήρθε στην ομάδα τη σεζόν 2012-2013. Πάμε όμως να τους θυμηθούμε έναν προς έναν!

Τα παιδιά του Μαρτίνς

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν αυτή
με τους περισσότερους Πορτογάλους στην ιστορία του ρόστερ του Ολυμπιακού. Εκτός από τον προπονητή Πέδρο Μάρτινς, αγωνίστηκαν στο γήπεδο τέσσερις ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι Σα, Ποντένσε, Ζιλ Ντίας και Μιράντα.

Πόρτα σε δύο

Τη σεζόν 2017- 2018 αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό οι Ντιόγκο Φιγκέιρας και ο Αντρέ Μαρτίνς, αλλά χωρίς να αφήσουν το στίγμα τους. Ο Φιγκέιρας έφυγε δανεικός στην Μπράγκα τον Ιανουάριο και ο Μαρτίνς δυσκολέυτηκε να βρει ρόλο σε μια σεζόν με τρεις αλλαγές προπονητών.

Η εμπιστοσύνη του Μπέντο

Με τον Πάουλο Μπέντο στο τιμόνι οι Φιγκέιρας και Μαρτίνς βρήκαν περισσότερες ευκαιρίες τη σεζόν 2016-2017. Συγκεκριμένα ο Φιγκέιρας μέτρησε 43 συμμετοχές και ο Μαρτίνς 39! Ο Γκονσάλο Πασιένσια είχε συμμετοχή μόλις σε ένα παιχνίδι.

Ο εκλεκτός του Σίλβα

Ο Μάρκο Σίλβα δεν προχώρησε σε μαζική εισροή παικτών από τη χώρα του και εμπιστεύτηκε μόνο τον Ερνάνι τη σεζόν 2015-2016. Ο Πορτογάλος μέσος είχε διάθεση, αλλά δεν έκανε το κάτι παραπάνω μετά από 26 συμμετοχές και οκτώ γκολ.

Τα είπαν στην έξοδο

Ο Βίτορ Περέιρα συνάντησε τον συμπατριώτη του Πελέ μόνο για έναν μήνα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη τη σεζόν 2014-2015. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε αντίρρηση να δώσει δανεικό στον Λεβαδειακό τον μέσο που είχε έρθει με περγαμηνές από τον Εργοτέλη.

Οι Πορτογάλοι του Μίτσελ

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ τη σεζόν 2013-2014 μετρούσε δύο Πορτογάλους στο ρόστερ. Ο ένας ήταν ο Πελέ, ο οποίος πήρε συνολικά πέντε συμμετοχές στη σεζόν και ο άλλος ήταν ο Πάουλο Μασάντο. Ο δεύτερος ήταν βασικό μέλος της εντεκάδας με 25 συμμετοχές και τρία γκολ εκείνη τη σεζόν.

Ο πρώτος στην ιστορία του συλλόγου

Την προηγούμενη σεζόν, 2012-2013 ο Μασάντο ήταν ο μοναδικός Πορτογάλος στο ρόστερ, σημειώνοντας μάλιστα 42 παιχνίδια. Μάλιστα ήταν ο πρώτος Πορτογάλος στην ιστορία του Ολυμπιακού, από τους δέκα συνολικά που έχουν αγωνιστεί στην ομάδα με τα "ερυθρόλευκα"!

Δείτε παρακάτω την εξέλιξη της παρουσίας των Πορτογάλων στον Ολυμπιακό σε ένα infographic.

portugeuese
Infogram
Keywords
Τυχαία Θέματα