Στη σέντρα για... ρεκόρ ο 117ος τελικός


Η διοργάνωση ξεκίνησε το 1903 και πρώτη ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο ήταν η Ατλέτικ Μπιλμπάο επικρατώντας στον τελικό της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2.

Στην διαδρομή των ετών διεξαγωγής του θεσμού, Η Μπαρσελόνα, είναι και με διαφορά πολυνίκης ομάδα, αφού έχει κατακτήσει τον τίτλο 30 φορές, συμμετέχοντας σε 40 τελικούς.

Την ακολουθεί η Μπιλμπάο με 23 κατακτήσεις έχοντας γράψει την δική της ξεχωριστή ιστορία στο κύπελλο Ισπανίας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πιο κάτω με 19 τίτλους ενώ διψήφιο αριθμό (10) έχει η Ατλέτικο.

Από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στην εφετινή σεζόν
υπάρχει ένας, ο Λιονέλ Μέσι που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ του θεσμού. Ο Αργεντινός έχει σκοράρει 50 φορές και είναι στην 6η θέση του σχετικού πίνακα με τους κορυφαίους γκολτζήδες στην ιστορία του θεσμού.

Η Μπαρσελόνα κυριαρχεί την τελευταία τετραετία με ισάριθμες κατακτήσεις. Πρώτα απέναντι στη Μπιλμπάο με 3-1 με τον αγώνα να διεξάγεται στο Νόου Καμπ. Απέναντι σε Σεβίλλη το 2016 με το τελικός έχει μάλιστα στο Βιθέντε Καλντερόν της Ανδαλουσίας, Αλαβές το 2017 με τον τελικό να γίνεται στο ίδιο γήπεδο. Πέρυσι με το εντυπωσιακό 5-0 κόντρα στη Σεβίλλη και πάλι και τον τελικό να διεξάγεται στο Μετροπολιτάνο της Μαδρίτης που εφέτος θα φιλοξενήσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μπαρσελόνα είναι η 3η ομάδα με 4 συνεχόμενες κατακτήσεις μετά τις Ρεάλ Μαδρίτης, και τη Μπιλμπάο. Θα γίνει η πρώτη που θα φτάσει τους 5 συνεχόμενους τίτλους αν τα καταφέρει και εφέτος.
Keywords
Τυχαία Θέματα